• Informacje na temat:

    kuchnia kapusta pekińska

Przepisy na temat: kuchnia kapusta pekińska
Artykuły na temat: kuchnia kapusta pekińska
  • Kapusta pekińska w roli głównej

    To prawdziwa witaminowa bomba. Warto kapustę pekińską wykorzystać w kuchni, jeśli myślimy o wzmocnieniu odporności. Ten przepis w ciemno można wprowadzić do jadłospisu.

  • Wyrusz w kulinarną podróż  z nową linią zup Kuchnia Świata WINIARY!

    Kuchnia Świata marki WINIARY! Zainspiruj się oryginalnymi smakami i zaskocz bliskich nową, pyszną zupą!

  • Jedzenie warzyw, takich jak: kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka, kalafior, brokuły, rzodkiewka, kalarepa, jarmuż, rzeżucha, rukola wpływa na zmniejszenie ryzyka nowotworów pęcherza moczowego, płuc, nerek, prostaty, piersi i jajników.

  • Króluje od wieków na naszych stołach

    Czy rzeczywiście kapusta jest tak zdrowa i każdy może ją jeść?

  • ​Jednym z sekretów młodzieńczego wyglądu Koreanek jest jedzenie kimchi

    ...niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Bazę klasycznej wersji tego przysmaku stanowi kapusta pekińska wzbogacona o marchew, rzodkiewkę, pora, czosnek i cebulę dymkę. Wyrazistości dodaje mu sproszkowane chili...

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    ...warto Podczas kiszenia rośnie liczba szczepów probiotycznych, bakterii octowych, które poprawiają odporność, i polifenoli, a te z kolei walczą z otyłością, cukrzycą i nowotworami. Ukiszona kapusta ma...

  • Orientalne przysmaki

    Marzą ci się oryginalne smaki? Przenieś je do swojej kuchni - to proste!

  • Kulinarne trendy na 2019

    ​Polacy marnują ponad 9 ton jedzenia rocznie. Z kolei liczba osób niedożywionych w naszym kraju sięga prawie 2 milionów. Co zrobić, by to zmienić?

  • Budowanie odporności u całej rodziny w paru krokach

    ..., szpinak czy pomidory to cenne źródło witamin A, C i E. Koniecznie włącz w dietę kiszonki. Kapusta czy ogórki to naturalne probiotyki, które pomagają nie tylko w zachowaniu prawidłowej flory bakteryjnej...

  • Pikantna zupa na bazie sosu suki (su ki nam)

    Zupa Południa o nietypowej nazwie. Sam sos suki wywodzi się z Japonii i w wersji japońskiej serwowany jest do nabe - kociołka, w którym biesiadnicy wspólnie smażą kondymenty maczane potem w surowym jajku i właśnie w sosie suki.