• Informacje na temat:

    kuchnia ewy

Przepisy na temat: kuchnia ewy
  • Powraca "Kuchnia pełna cudów"

    ...„Kuchnia pełna niespodzianek” to uwspółcześniona edytorsko, ale wydana z poszanowaniem dla oryginału książka bardzo popularnej w latach 70. autorki literatury dziecięcej, Marii Terlikowskiej, ze stylowymi ilustracjami znakomitej rysowniczki Ewy Salamon, której oprawa graficzna nadaje opowieści niezapomniany klimat, stanowiąc integralną część samej książki.

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ...okazję przygotowany przez Ewę Wachowicz. "Dużo i tłusto", czyli smakołyki po bawarsku Kuchnia niemiecka najczęściej kojarzona jest z wszelkiego rodzaju wariacjami na temat mięsa wieprzowego. Od(...) tradycji dwóch południowych landów: Bawarii i Badenii-Wirtembergii. Kuchnia niemiecka jest zdecydowanie bardziej zróżnicowana. Nie można zapominać, że ważnym elementem tradycyjnych niemieckich potraw są...

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Bałwan na słodko i na słono

    Przepisy z "Kuchni pełnej cudów" - uwspółcześnionej edytorsko, ale wydanej z poszanowaniem dla oryginału książki bardzo popularnej w latach 70. autorki literatury dziecięcej, Marii Terlikowskiej, ze stylowymi ilustracjami znakomitej rysowniczki Ewy Salamon.

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • Jak zrobić domowy ketchup?

    Na ogół kupujemy gotowy ketchup. Niemniej, przygotowanie takiego sosu pomidorowego w domowych warunkach to żadna filozofia. Zwłaszcza, jeśli skorzystamy z prostego przepisu według pomysłu Ewy Wachowicz, jurorki programu "Top Chef".

  • Mniam,mniam... :)

  • Zupa pomidorowa jak cappuccino

    Kawa przed obiadem, a może po zjedzeniu posiłku? Da się też połączyć jedno z drugim. Kto skusi się na cappuccino pomidorowe? Ta kulinarna hybryda jest owocem fantazji Ewy Wachowicz.

Artykuły na temat: kuchnia ewy
  • Nowoczesna kuchnia rybna według Ewy Wachowicz

    ...- Nieraz już w moim programie robiłam wędzone ryby czy mięso. Lubię od czasu zabawić się w wędzenie - te słowa Ewy Wachowicz oznaczają, że tym razem poznamy przepisy z wykorzystaniem ryby wędzonej. To nowoczesna kuchnia rybna w wykonaniu prowadzącej program "Ewa gotuje". Pierwszą potrawą będzie awanturka z wędzonym karpiem, czyli pasta z ryby i twarogu, podana na kromkach wiejskiego chleba...

  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Ewa Wachowicz zdradza rodzinny sekret

    Przepisy Ewy Wachowicz w dużej mierze opierają się na kuchni domowej. Tym razem swoich fanów na Instagramie była miss zachwyciła przepisem, który dostała od mamy.

  • Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...

  • "Ewa gotuje" wraca z nowym sezonem!

    Ewy Wachowicz. A skąd nazwa proziaki? Od sody oczyszczonej, na którą na Podkarpaciu mówiło się "proza". Ewa przygotuje jeszcze chłodnik ogórkowy na ogórkach małosolnych - z cukinią i wędzonym(...) z budyniem na spodzie z herbatników, który nie wymaga pieczenia. Fani kuchni Ewy Wachowicz często proszą ją o przepis na coś słodkiego, ale bez laktozy i glutenu. Taki właśnie będzie ten deser. "Ewa...

  • Każda kuchnia byłaby taka gdyby powstawały w niej podobne pyszności jak u Tilianary. Na jej blog trafiłam przez zupełny przypadek... przez nieuwagę kliknęłam nie tam gdzie chciałam. Przypadki bywają czasem miłym zaskoczeniem :) Co ujmuje mnie w większości blogów, z którymi ostatnio mam szansę się zaznajamiać to, to że przypominają one dzieło literackie. Żeby nie być gołosłownym popatrzcie jak Tilianara opowiada o Babce imbirowej z bakaliami: "Płatki śniegu wpadające za kołnierz, tarzanie się...

  • W kuchni też chce być doskonała

    A słabość do makaronów i pizzy, zwłaszcza tej domowej roboty, ma też cała rodzina Ewy Gawyluk (43). Aktorka, choć jest bardzo zajęta, niechętnie stołuje się na mieście. Jej przyjaciele twierdzą, że jest znakomitym fachowcem od makaronów z aromatycznymi sosami. Pani Ewa chce zostać także mistrzem w pieczeniu pizzy. Razem z córką Marysią (11) wybrała się do Krakowa, gdzie na imprezie "Pizza w skali...

  • Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach przeprowadzanych w Grodzisku...

  • Ewa Wachowicz gotuje: Sernik z ziemniakami

    ...kompozycje kwiatowe czy pomysłowe świeczniki. Podobnie, jak w poprzednich latach kuchnię Ewy Wachowicz odwiedzą goście - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

  • Każdy z nas, kto oglądał Harrego Pottera zazdrościł bohaterowi, że je fasolki o smaku kawy, kokosa czy wątróbki. Dziś ciasto o smaku najdroższych perfum czy lodowe chipsy można sobie zrobić... w domu. Wszystko to dzięki budzącej ogromne zainteresowanie na świecie kuchni molekularnej. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia molekularna nieprzypadkowo zwana jest magiczną. Magiczne są zarówno potrawy - jak wspomniana fasola o smaku wątróbki - jak i sposób ich przyrządzania. No bo czy gotowanie potraw w...