• Informacje na temat:

    kuchnia brani

Przepisy na temat: kuchnia brani
  • Żołędziowa moda w kuchni

    Do portugalskich restauracji i barów wchodzi coraz więcej potraw na bazie żołędzi dębowych. Z produktu tego wyrabia się dziś nad Tagiem i Douro hamburgery, kiełbasy, ciastka, lody, a nawet piwo i gin.

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    W miesiącach zimowych trudno o pyszne, pachnące, zdrowe i tanie warzywa i owoce. Na sklepowych półkach rządzą marchewki, cebule, jabłka i buraki. Jak przetrwać nadchodzący czas w zdrowiu, jednocześnie jedząc urozmaicone posiłki i nie wydając fortuny na zdrowe odżywianie? Oto kilka pomysłów.

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • Gulasz a la Sean Connery

    Sean Connery, odtwórca roli Jamesa Bonda, nieźle radził sobie w... kuchni. Aktor kucharzył, gdy był kadetem w marynarce wojennej. Jego specjalnością był gulasz.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Marchew i jabłko - duet doskonały

    Ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestnik "Ugotowanych" Hubert Bisto przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy, które są dowodem na to, że marchewka...

  • Najlepszy przepis na paprykarz z książki Kuchnia polska 1985. W sam raz na świąteczny stół. Oczywiście przepis po tylu latach został już przeze mnie lekko zmieniony.

  • Wczesna jesień pachnie gruszkami i śliwkami

    W kuchni każda pora roku smakuje inaczej. Wczesną jesienią, kiedy największymi smakołykami ogrodu są śliwki i gruszki, możemy w nich odnaleźć prawdziwe błogosławieństwo dla naszego zdrowia. Wykorzystaj je dla swojego dziecka!

  • Zdrowsza alternatywa dla wszelkich fast-food''ów...

Artykuły na temat: kuchnia brani
  • Coś cię bierze? Pędź do kuchni!

    Chcesz się wywinąć przeziębieniu i grypie – sięgaj po napoje, które przywrócą zdrowie!

  • Gotowanie z piwem jest tak stare jak jego picie. Praktyka uznana przez rzesze ludzi na przestrzeni tysięcy lat produkcji złotego trunku z pianką. W starożytnym Egipcie, Sumerowie uważali, że gotowanie z piwem było sposobem, aby dostarczać "zdrową żywności" swoim mieszkańcom. Dziś piwosze nadal ulepszają receptury przy użyciu tej, jakże wspaniałej mikstury chmielu i jęczmienia w celu wzmocnienia i wzbogacenia codziennego pożywienia. Sposób łączenia piwa oraz codziennych przepisów kulinarnych,...

  • Zmywarka: dopasuj ją i do kuchni, i do potrzeb

    Wymarzona kuchnia dla każdego będzie oznaczała co innego. Z pewnością jednak znajdziemy punkt łączący wszystkie wyobrażenia niezależnie od gustu. Marzeniem wielu z nas jest zmywarka która upora się(...) urządzona jest kuchnia lub aneks kuchenny. Pomieszczenia w stylu rustykalnym czy otwarte na salon zdecydowanie wymagają panelu zintegrowanego, niewidocznego gdy zmywarka jest zamknięta. Z  kolei nowoczesne...

  • Jak wygląda obiad u rodziny Golców? Słynni bliźniacy uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili, jakie są ich ulubione potrawy, które pamiętają z domu. Co jedli w dzieciństwie bracia Golcowie?   Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec.   Na przystawkę...   Najlepszą przystawką według braci Golców jest tatar z pstrąga. Aby przygotować w...

  • Tadeusz Müller: W kuchni rządzę ja

    Przez całe lata żył w cieniu matki, restauratorki i gwiazdy telewizyjnej Magdy Gessler. Dziś Tadeusz Müller podąża jej śladami i radzi sobie świetnie. Ona to docenia – mówi mu nawet, że jest dla niej jedynym autorytetem kulinarnym w Polsce. Jednak ich relacje nie zawsze były tak udane.

  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...

  • "Trylogia" od kuchni

    Od filmowej premiery „Ogniem i mieczem” minęło 17 lat, „Potopu” – 42, „Pana Wołodyjowskiego” – 47, lecz nadal lubimy je oglądać. To zasługa reżysera i świetnej obsady.

  • Każda kuchnia byłaby taka gdyby powstawały w niej podobne pyszności jak u Tilianary. Na jej blog trafiłam przez zupełny przypadek... przez nieuwagę kliknęłam nie tam gdzie chciałam. Przypadki bywają czasem miłym zaskoczeniem :) Co ujmuje mnie w większości blogów, z którymi ostatnio mam szansę się zaznajamiać to, to że przypominają one dzieło literackie. Żeby nie być gołosłownym popatrzcie jak Tilianara opowiada o Babce imbirowej z bakaliami: "Płatki śniegu wpadające za kołnierz, tarzanie się...

  • Odkryj najlepsze smaki kuchni Majów i Azteków

    ...charakteryzuje się kuchnia meksykańska? W krainie Majów i Azteków niemal wszystko jest fascynujące i odkrywcze! Nawet znany niemal w każdej kuchni świata placek z pieczonym serem, czyli nasz polski(...) z gotowaną kukurydzą i masłem, a także z pieczonymi, słodkimi ziemniakami. Tradycyjna kuchnia meksykańska potrafi zaskakiwać - niegdyś mięso jagnięce albo baranie (zwane jako birria) pieczono w dołach...

  • Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach przeprowadzanych w Grodzisku...

Zdjęcia na temat: kuchnia brani
Wideo na temat: kuchnia brani
  • Marchewka i jabłko w kuchni

    Ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestnik „Ugotowanych” Hubert Bisto przygotowali w kuchni „Dzień Dobry TVN” potrawy, które są dowodem na to, że marchewka i jabłko to duet doskonały. - Ludzie często pytają, skąd biorę pomysły na moje dania. Z głowy, czyli z niczego. Niedawno piłam sok marchwiowo-jabłkowy i postanowiłam pokazać, że ta para dogaduje się świetnie, nie tylko w postaci soku – powiedziała Starmach. Razem z Bisto przedstawili przepisy na zupę marchewkową z jabłkiem, szarlotkę z...

  • Rodzinne przysmaki braci Golców

    Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec, czyli sernik z makiem. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Bracia Wałęsowie o wspólnej pracy i pasji

    Rafał i Piotr, prowadzą restaurację w Gdyni. Paweł jest szefem kuchni w Norwegii, a najmłodszy Tomasz, właśnie stawia pierwsze kroki w gastronomii. Kuchnią interesowali się od zawsze. W "Dzień Dobry TVN wyjaśnili, jak zaczęła się ich przygoda z gotowaniem. Czy były prezydent, a ich krewny, Lech Wałęsa odwiedził prowadzoną przez braci restaurację? (Dzień Dobry TVN)