• Informacje na temat:

    kruszonka na gorąco

Przepisy na temat: kruszonka na gorąco
Artykuły na temat: kruszonka na gorąco
  • Zapomniany agrest

    ...wieprzowej lub pieczonej kaczki podanej na gorąco albo na zimno. Pasuje też do cielęciny, indyka, kurczaka czy ryb (np. makreli).  Wystarczy podgotować go w mięsnym lub warzywnym wywarze i dobrze wymieszać...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta z mandarynkami

    ..., wystudzić na kratce kuchennej. Z cukru pudru i soku cytrynowego utrzeć lukier. Skropić nim ciasto. Życie na gorąco 2/2012

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, aby za każdym razem wychodziła perfekcyjnie? Fot. 123RF/Picsel Nieodłącznym elementem wielu domowych ciast jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych, podkradana ukradkiem, gdy tylko ciasto zostanie wyjęte z piekarnika. Chociaż wydaje się być wyjątkowo prostym składnikiem, jej przygotowanie to prawdziwa sztuka. Właśnie z tego względu należy...

  • Serniki z owocami

    ...z puszki (plastry ananasa, cząstki brzoskwini) i przykrywamy je białą, bezową pierzynką. Zwieńczeniem dzieła będzie kruszonka z dodatkiem kakao. Sernik z gruszkami Składniki na 12 porcji: 10 gruszek, sok(...) schłodzonego sernika. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Życie na gorąco 18/2011

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Domowe drożdżówki

    ...temperatury 200 °C. Piec około 20 minut. Życie na gorąco 46/2010

  • Szarlotka to jedno z ulubionych ciast Polaków. Zobacz, jak przygotowała ją Beata Śniechowska.     Ciasto 250 g mąki pszennej Ok. 130 g zimnego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 60 g cukru pudru Nadzienie Ok. 1,5 kg jabłek szara reneta Sok z 1 cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru trzcinowego Kruszonka: 50 g zimnego masła 50 g cukru 50 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych   Przygotowanie Składniki na...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...

Zdjęcia na temat: kruszonka na gorąco