• Informacje na temat:

    kruszonka na drożdzówki

Przepisy na temat: kruszonka na drożdzówki
  • Drożdżówki z truskawkami i kruszonką

    Sposób przygotowania Kruszonka 1.  Do naczynia miksującego wsypać mąkę i cukier, dodać masło, rozdrobnić 10-15 s/obr. 6. Kruszonkę przełożyć do innego naczynia, odstawić do lodówki. Ciasto(...). 9.  Piec ok. 15-17 min (190°C). Przełożyć na kratkę do studzenia ciast. 10.  Drożdżówki z truskawkami i kruszonką podawać po ostudzeniu. Jeżeli nie posiadasz urządzenia Thermomix: Kruszonka 1. Do...

  • Śniadanie na słodko,swojskie drożdżówki to swojskie.Dawno takich nie robiłam,więc tym bardziej zjedliśmy ze smakiem.

  • "Boskie" drożdżówki Portugalczyków

    ...bułeczek są następujące. Zaczyn: 100 g mąki, 500 ml ciepłego mleka, 7 g suchych drożdży, łyżka cukru, szczypta soli. Ciasto: 500 g mąki pszennej, 200 ml mleka, 70 g cukru, 80 g masła. Kruszonka...

  • Przepis na ekspresową kruszonkę

  • Drożdżówki ze śliwkami

    W formie zgrabnych babeczek.

  • szybko i smacznie

  • Przepis na łatwą drożdżówkę

    Składniki:  CIASTO: 10 dag drożdży szklanka cukru 4 szklanki mąki 4 jajka, cukier waniliowy szklanka oleju 3/4 szklanki mleka szczypta soli pół kilograma truskawek KRUSZONKA: szklanka(...), przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na trzy godziny. Kruszonka: składniki wyrób. Owiń w folię, schłodź. Składniki ciasta połącz. Wylej na blaszkę (25 na 40 cm). Ułóż truskawki, posyp kruszonką...

  • Jej zaleta jest to ze nie trzeba wyrabiac:) Ciasto pochodzi z jednej z ksiazek siostry Leoni i na stale zagoscilo w naszym domu:)

  • Owocowe ciasta w porcjach na dużą blachę

    ...pieczenia wlej do ciasta 3-4 łyżki, np. rumu, koniaku albo czystej wódki. Kruszonka na cieście będzie wyjątkowo chrupiąca, jeśli zaraz po wyjęciu placka z piekarnika lekko skropisz ją wodą. Tarty(...), koniaku albo czystej wódki. Kruszonka na cieście będzie wyjątkowo chrupiąca, jeśli zaraz po wyjęciu placka z piekarnika lekko skropisz ją wodą. Puszysta drożdżówka z morelami Sposób...

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

Artykuły na temat: kruszonka na drożdzówki
  • Drożdżówki z jabłkiem

    Idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Pachną nadchodzącą jesienią!

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Domowe drożdżówki

    ..., 120 g masła, 80 g cukru, 30 g drożdży, 1 cukier waniliowy, 2 żółtka, 30 g drożdży, łyżeczka cukru pudru, 125 ml mleka, 200 ml śmietany kremówki. Nadzienie: marmolada owocowa lub dżem. Kruszonka: 50

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, aby za każdym razem wychodziła perfekcyjnie? Fot. 123RF/Picsel Nieodłącznym elementem wielu domowych ciast jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych, podkradana ukradkiem, gdy tylko ciasto zostanie wyjęte z piekarnika. Chociaż wydaje się być wyjątkowo prostym składnikiem, jej przygotowanie to prawdziwa sztuka. Właśnie z tego względu należy...

  • Domowe drożdżówki

    Nie ma nic bardziej zniewalającego jak zapach drożdżowego ciasta. Nasze drożdżówki, wypełnione smakowitymi nadzieniami, przybrały formę bułeczek, ślimaczków i kieszonek.

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Polskie smaki i aromaty

    ..., 1 łyżeczka listków cytrynowego tymianku, kruszonka: 150 g mąki typu 450 lub 500, 75 g cukru, 85 g masła skórka otarta z 1 cytryny, 1 łyżeczka listków cytrynowego tymianku, krem: 200 g gęstej kwaśnej...

  • Szarlotka to jedno z ulubionych ciast Polaków. Zobacz, jak przygotowała ją Beata Śniechowska.     Ciasto 250 g mąki pszennej Ok. 130 g zimnego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 60 g cukru pudru Nadzienie Ok. 1,5 kg jabłek szara reneta Sok z 1 cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru trzcinowego Kruszonka: 50 g zimnego masła 50 g cukru 50 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych   Przygotowanie Składniki na...

  • Smaczne, ale czy wartościowe?

    Nie każdy mały posiłek, reklamowany jako służący zdrowiu, naprawdę taki jest. Niektórych lepiej wręcz unikać.

  • Tym wypiekiem Daniel podbił serca jurorów. Gwarantujemy, że wam także przypadnie do gustu. Fot. materiały partnera Ciasto kruche: 400 g mąki krupczatki 100 g cukru 200 g zimnego masła 6 łyżek zimnej wody 2 żółtka Nadzienie jabłkowe: 1 kg jabłek Golden Delicious 150 g cukru brązowego ¼ łyżeczki kardamonu mielonego sok z ½ cytryny 200 ml wódki żytniej z trawą żubrową   Kruszonka: 80 g masła 110 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 100 g mąki pszennej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Dodatkowo: 200...