• Informacje na temat:

    kruszonka do zamrazarki

Przepisy na temat: kruszonka do zamrazarki
  • Ratatouille - potrawa rodem z Nicei

    Przygotowanie potrawy ratatouille może wydawać się niezwykle proste. To tradycyjne danie z Nicei wymaga jednak pewnej wiedzy, choćby odnośnie doboru składników i sposobu duszenia warzyw.

  • szybko i smacznie

  • Placek ze śliwkami

    Nie ma nic pyszniejszego, niż placek ze śliwkami. Korzystajmy ze świeżych owoców, póki jest na nie sezon.

  • Hmm . . To nie ma "zalet" , po za tym że jest pyszne i można tym udekorować lub dodać "do smaku" np. do jakiejś bułeczki itp.

  • 10 zasad gotowania dla alergika

    Twój brzdąc ma alergię pokarmową i czeka cię wprowadzenie specjalnej diety? Dzięki naszym podpowiedziom bez większych trudności uporasz się z tym wyzwaniem.

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.

  • Ciasto pochodzi z północnych rejonów Podkarpacia. Niby składniki proste a ciasto jest przepyszne . Składa się z warstw: kruche jasne ciasto, powidła śliwkowe piana z białek, warstwa kakaowego kruchego ciasta starta na tarce, orzechami z rodzynkami, i na wierzchu starte jasne ciasto. Ciasto pieklam na dużej blasze 25x35cm i jest dość niskie jeśli chcecie wyższe to radzę zrobić z półtorej porcji lub w mniejszej formie

  • Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.

  • Cynamonowo-kawowa kruszonka wymieszana z ciastem ucieranym tworzy ciekawą kompozycję smakową.

Artykuły na temat: kruszonka do zamrazarki
  • Tarta z kruszonką

    Z podanych składników szybko zagnieć jednolite ciasto.

  • Jabłecznik z budyniową bezą i kruszonką

    Jesienne wypieki- puszyste, delikatne w smaku, z lekko winnym akcentem. Łatwe w wykonaniu.

  • Ciasto z rabarbarem i budyniem

    Sposób przygotowania: 1. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę. Dodaj sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier waniliowy oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniaj składniki dłońmi, aż powstanie kruszonka. Następnie dodaj żółtka i krótko zagnieć. Podziel ciasto na dwie części. Jedną z nich owiń w folię i włóż do zamrażarki.  2. Drugą część ciasta rozwałkuj i ułóż...

  • ​Orzechowe ciasteczka Jonathana Phanga

    Idealne na świąteczny stół.

  • Gotujemy dla małego alergika

    Kiedy malec ma alergię pokarmową, nie obejdzie się bez specjalnej diety. Podpowiemy ci, jak w bezpieczny sposób przyrządzać dla niego posiłki.

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.

  • 10 zasad gotowania dla alergika

    Twój brzdąc ma alergię pokarmową i czeka cię wprowadzenie specjalnej diety? Dzięki naszym podpowiedziom bez większych trudności uporasz się z tym wyzwaniem.