• Informacje na temat:

    kruszonka do bułek

Przepisy na temat: kruszonka do bułek
  • Placek z kruszonką

    Pod kruszonkę możesz wybrać takie owoce, jakie lubisz. Gdy brakuje świeżysz, wybierz mrożone.

  • szybko i smacznie

  • Placek z kruszonką

    Póki sezon na owoce trwa, korzystajmy. W dzisiejszym przepisie placek z kruszonką.

  • Hmm . . To nie ma "zalet" , po za tym że jest pyszne i można tym udekorować lub dodać "do smaku" np. do jakiejś bułeczki itp.

  • Trata z budyniem domowej roboty

    Tarta to pretekst do pobudzenia wyobraźni w kuchni. Można łączyć smaki do woli – zarówno na słodko, jak i na słono. Owoce, budyń, krem, czekolada, beza, kruszonka, galaretka, konfitura, bita śmietana to idealne towarzystwo dla kruchego ciasta. Nie bójcie się eksperymentować – łączcie smaki i kolory. Wypróbowałam już mnóstwo przepisów na ciasto, które jest podstawą tarty. Poniżej wypracowany przez...

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

  • Szarlotka sypana z manną

    Smaczna i delikatna.

  • Ciasto pochodzi z północnych rejonów Podkarpacia. Niby składniki proste a ciasto jest przepyszne . Składa się z warstw: kruche jasne ciasto, powidła śliwkowe piana z białek, warstwa kakaowego kruchego ciasta starta na tarce, orzechami z rodzynkami, i na wierzchu starte jasne ciasto. Ciasto pieklam na dużej blasze 25x35cm i jest dość niskie jeśli chcecie wyższe to radzę zrobić z półtorej porcji lub w mniejszej formie

  • Owocowe zapiekanki

    Idealne na jesień!

  • Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.

Artykuły na temat: kruszonka do bułek
  • Placek z kruszonką

    Placek dekoruj frużeliną: przesmaż 30 dag owoców jagodowych z 3 dag cukru, zagęść 1 łyżką mąki ziemniaczanej.

  • Sernik z kruszonką

    Sernik to jedno z najpopularniejszych polskich ciast. Jeżeli chciałabyś urozmaicić nieco swój przepis. Oto innowacyjna wersja tradycyjnego ciasta.

  • Sernik z brzoskwiniami

    To ciasto dobrze się sprawdzi na przyjęciach i nie tylko. Zobacz jak przygotować sernik z brzoskwiniami i kruszonką.

  • Malinowa rozkosz

    Placek przygotuj z dowolnymi owocami. Po sezonie użyj mrożonych, rozsypując je bezpośrednio na ciasto.

  • Śniadanie na słodko?

    Są idealną przekąską do pracy!

  • Kruche ciasto

    Nie zastępuj masła margaryną, bo ciasto będzie trudniej wyrobić, a po upieczeniu nie będzie odpowiednio kruche. Na jakość wpływa też ilość żółtek. Im więcej, tym lepiej.

  • Kruche ciasto z jabłkami

    Przygotowanie: Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Wsyp cukier puder oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz, żółtka...

  • Czerwone porzeczki

    Ciasta piaskowe długo zachowują świeżość, możesz więc je upiec z pewnym wyprzedzeniem. Pasują do niego każde drobne owoce, ale najlepsze są kwaśne i o mocnym kolorze.

  • Placek z migdałami

    Placek możesz podawać tak jak szarlotkę – na ciepło z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną (ubij na krem 200 ml schłodzonej śmietanki 30 proc. z 2 łyżkami cukru pudru).

  • Ciasto dyniowe z miętą

    Ciasta z dodatkiem warzyw są mniej kaloryczne niż tradycyjne wypieki z owocami. Dynia na słodko smakuje z bitą śmietaną.