• Informacje na temat:

    kruche placki z nutella

Przepisy na temat: kruche placki z nutella
  • Placek z masą waniliową

    Składniki na 8 porcji: 60 dag truskawek 20 dag mąki 3 dag cukru pudru 10 dag masła 1 jajko 10 dag kremu czekoladowego typu Nutella 50 dag serka mascarpone 5 dag cukru 150 ml śmietany(...) jajko i szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut. 2. Blachę 10 x 34 cm posmaruj tłuszczem. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi przygotowanej...

  • Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!

  • Tarta z masą malinową

    ...ml soku z malin albo owoców leśnych 5-7 dag drobno posiekanych migdałów  Krem: 20 dag kremu czekoladowego typu nutella 50 ml nalewki z malin Sposób przygotowania: 1. Spód: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Potem ciasto cienko rozwałkuj na 2 placki. Wylep nimi 2 foremki do tarty wyłożone pergaminem...

  • Dietetyczna, zdrowa nutella.

  • Delikatne i kruche rogaliki drożdżowe z pysznym czekoladowym kremem.

  • Czekośliwka jest to i nutella gruszkowa bedzie:) Naprawdę polecamy:)

  • Konfitura ze śliwek z dodatkiem kakao, w smaku przypomina śliwki w czekoladzie/

  • Smaczny pomysł na "Nutella w kruchym cieście"

  • Przepyszny krem, przypominający nutellę o wyjątkowym bananowym smaku. Przepis znalazłam u Majany, warto się skusić :)

  • Łatwa do zrobienia a bardzo smaczna domowa nutella z orzechów laskowych i czekolady. Idealna do ciast, deserów czy kanapek.

Artykuły na temat: kruche placki z nutella
  • Ciasta na niedzielę

    ...francuskich nie natłuszcza się form i blaszek. Wystarczy tylko lekko oprószyć je mąką. Kiedy kroić kruche? Wypieki z kruchego ciasta mogą tężeć i przestygnąć w formie, w której się piekły (w przeciwieństwie do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Kto by pomyślał, że z delikatnych herbatników można przygotować tak wspaniałe budowle? Oto przepis Danuty. Herbatniki: 750 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru szczypta soli 300 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 80 ml śmietany kremówki 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady (60% zawartość kakao) Sklejanie młyna: 1 tabliczka białej czekolady     HerbatnikiMąkę posiekać z masłem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać śmietanę, a następnie zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Po...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Krucha, soczysta i aromatyczna szynka to prawdziwy rarytas. I, niewątpliwie, marzenie każdego miłośnika dobrej kuchni. Jej przygotowanie nie wydaje się szczególnie trudne czy skomplikowane, a doświadczenie podpowiada, że wystarczą tylko dobry przepis i odrobina chęci. Mimo tego nie każdy potrafi ją jednak przyrządzić w taki sposób, aby w czasie pieczenia nie wyschła i nie straciła swoich walorów smakowych. Podpowiadamy, po jakie sztuczki sięgnąć, aby w swojej kuchni tym razem osiągnąć sukces....