• Informacje na temat:

    kruche ciasto z kruszonką

Przepisy na temat: kruche ciasto z kruszonką
  • Kruche ciasta z owocami

    Placek twarogowy Sposób przygotowania 1. Spód: zimne masło posiekaj, dodaj mąki, cukier, żółtka i sól. Szybko zagnieć ciasto, uformuj spłaszczoną kulę, owiń ją folią spożywczą i chłodź 40 minut. Następnie rozwałkuj na kształt foremki, wyłóż ją pergaminem i przełóż ciasto. Dociśnij je do dna, ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 15 minut w 180 st. C.  2. Masa: owoce oczyść, opłucz, osusz. Miękkie...

  • Serniki z kruchą bezą

    ...czekoladowy spód. Wstaw do lodówki na 3 godz. Udekoruj wiórkami czekolady. Posypany kruszonką Sposób przygotowania 1. Składniki na spód zagnieć. Ciasto rozdziel. Obie połówki zawiń (osobno) w folię(...). cukru. Bezę rozsmaruj na owocach. Pozostałe kruche ciasto grubo zetrzyj wprost na wierzch sernika. Piecz go ok. 1 godziny w 175°C.

  • Jeżynowy placek z kruszonką

    Delikatne i kruche ciasto z jeżynami to prawdziwa uczta smaków. Kwaskowe owoce i słodka kruszonka - czy może być lepsze połączenie?

  • Sernik z kruszonką

    ...pszennej, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 5 żółtek oraz mielonych migdałów zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Z jednej uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do zamrażalnika. Drugą cienko rozwałkuj(...) oraz kaszkę. Masę serową rozsmaruj na spodzie z kruchego ciasta. Rozłóż cząstki moreli. Pozostałe białka ubij. Kiedy piana będzie sztywna, domieszaj resztę cukru oraz mąkę ziemniaczaną. 3. Bezę...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną(...)Z podlasia Kruchy placek z jeżynami Z delikatną kruszonką Składniki: ●300 g mąki krupczatki ●200 g masła ●100 g cukru pudru ●3 żółtka; kruszonka: ●100 g mąki krupczatki ●50 g masła...

  • Kruchy serowiec z jagodami

    Sposób przygotowania 1. Spód: masło pokrój na kawałeczki i zagnieć z pozostałymi składnikami. Blachę (40 na 50 cm) wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Wstaw do lodówki. Masa: owoce umyj, osusz, porzeczki oderwij od gałązek. Twaróg utrzyj z jajkami, cukrem i śmietaną. Dodaj budyń i owoce. Wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie i ponownie ciasto wstaw do lodówki.  2. Kruszonka: białą czekoladę...

  • Placek brzoskwiniowy z kruszonką

    Smakowite domowe ciasto.

  • Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem

    Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy wodę, śmietanę, jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciastem i schładzamy przez 15 minut...

  • Kołacz porzeczkowy z kokosem

    Kruche i pachnące ciasto - palce lizać!

  • Przekładaniec borówkowy

    Wyśmienite ciasto!

Artykuły na temat: kruche ciasto z kruszonką
  • Kruche ciasto z kruszonką

    Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier i żółtka, przesiekać z masłem. Ciasto zagnieść szybko rękami, zwinąć w kulę. Przełożyć do foliowego worka i wstawić na 30 minut do(...) koniec dodać cukier oraz przyprawy. Wymieszać, pilnując, żeby cukier dokładnie się rozpuścił, odstawić do ostygnięcia.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie porcje. Jedną wylepić dno tortownicy...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Kruche ciasto

    Nie zastępuj masła margaryną, bo ciasto będzie trudniej wyrobić, a po upieczeniu nie będzie odpowiednio kruche. Na jakość wpływa też ilość żółtek. Im więcej, tym lepiej.

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Kruche posypane kruszonką

    Ciasto możesz ozdobić kleksem ze śmietany.

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Kruche ciasto z jabłkami

    ...ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą. Włóż do lodówki na ok. 30 min. Jabłka obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Na wypukłej części każdej z połówek ostrym nożem zrób(...) bułką tartą. Rozłóż jabłka (wypukłą częścią do góry) i posyp kruszonką. Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Zobacz także:

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, aby za każdym razem wychodziła perfekcyjnie? Fot. 123RF/Picsel Nieodłącznym elementem wielu domowych ciast jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych, podkradana ukradkiem, gdy tylko ciasto zostanie wyjęte z piekarnika. Chociaż wydaje się być wyjątkowo prostym składnikiem, jej przygotowanie to prawdziwa sztuka. Właśnie z tego względu należy...

  • Jabłecznik z bezą i kruszonką

    Zapach jabłek i cynamonu, to zapach kojarzący się z jesienią. Szarlotka z bezą i kruszonką będzie idealnym niedzielnym deserem.

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...

Wideo na temat: kruche ciasto z kruszonką
  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    Crumble to tradycyjny angielski deser w postaci owoców zapiekanych pod kruszonką. Jest lekki i zdrowy (dominują w nim owoce, a ciasta kruchego jest naprawdę bardzo niewiele) - dlatego bez obaw mogą go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz

  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    Crumble to tradycyjny angielski deser w postaci owoców zapiekanych pod kruszonką. Jest lekki i zdrowy (dominują w nim owoce, a ciasta kruchego jest naprawdę bardzo niewiele) - dlatego bez obaw mogą go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz