• Informacje na temat:

    krówka z mleka skondensowanego gotowanego

Przepisy na temat: krówka z mleka skondensowanego gotowanego
  • Wegańskie krówki sezamowe

    ...smakołyku potrzebujemy: 2 szklanki gęstej sezamowej pasty tahini, 1 łyżkę esencji waniliowej, pół szklanki nasion sezamu, 2 szklanki skondensowanego soku trzcinowego, 1/4 szklanki syropu klonowego, 1/4 szklanki mleka roślinnego. Kwadratową formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową i spryskujemy ją olejem do pieczenia w aerozolu. Pastę sezamową, nasiona sezamu, esencję waniliową mieszamy razem...

  • Dla tych co lubią słoodkie ;]

  • Domowe krówki ze śliwkami kalifornijskimi i solą morską

    Krówki (polskie cukierki), to smakołyk pamiętany z dzieciństwa – wciąż wielu dorosłych ma do nich słabość. To małe co nieco może być doskonałym pomysłem na jadalny prezent dla najbliższych z okazji Mikołajek.

  • pyszne ciasto, bardzo proste, bez pieczenia

  • Kilka cukierków, nadwyżka herbatników, budyń, masło i orzechy. Od kilku dni intensywnie czyścimy wszystkie nadwyżki :). A jakie cuda przy tym wychodzą :).

  • Ciasto ,bardzo polecane na gorące dni ,wskazane na wszelkie uroczystości, uwielbiane przez dzieci .

  • w sam raz do kawki :)) Nie licząc czasu potrzebnego do ugotowania mleka to robi się je szybko :)

  • jest bardzo pyszne i lepiej kupić gotowe mleko skondensowane czyli mase krówkową :)

  • Pyszne Bardzo polecam :)

  • Puszyste, delikatne i zaskakujące połączeniem smaków- ciasto dla każdego łasucha :)

Artykuły na temat: krówka z mleka skondensowanego gotowanego
  • Układamy jadłospis bez mleka

    Gdy z ust lekarza pada informacja, że brzdąc nie może jeść nabiału, rodzice zwykle się denerwują. Jednak usunięcie z menu mleka, choć jest kłopotliwe, to nie koniec świata. Produkty mleczne można(...) laktozy niż w szklance mleka); • masło i margaryny; • czekolada, batoniki, lody (z wyjątkiem sorbetowych); • ciasta i ciastka oraz wszelkie słodycze zawierające mleko lub śmietanę...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Układamy jadłospis bez mleka

    Gdy z ust lekarza pada informacja, że brzdąc nie może jeść nabiału, rodzice zwykle się denerwują. Jednak usunięcie z menu mleka, choć jest kłopotliwe, to nie koniec świata. Produkty mleczne można(...) laktozy niż w szklance mleka); • masło i margaryny; • czekolada, batoniki, lody (z wyjątkiem sorbetowych); • ciasta i ciastka oraz wszelkie słodycze zawierające mleko lub śmietanę...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Fot. 123RF/Picsel Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Chroni przed osteoporozą, zawałami i jest źródłem cennych witamin. Z drugiej strony przyczynia się do powstania alergii, cukrzycy i raka. Krytykowane i cenione jednocześnie. Wywołuje niekończące się spory wśród naukowców, lekarzy i zwykłych ludzi. Poznaj prawdę o mleku. Fot. 123RF Mleko w Polsce jest produktem uważanym za niemalże święty. Nasze babcie nie wyobrażały sobie śniadania bez szklanki tego białego napoju. Wynika to z rolniczej tradycji Polski, gdzie mleko jest podstawą diety. Nic...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...