• Informacje na temat:

    krokiety z kiszonej kapusty z grzybami

Przepisy na temat: krokiety z kiszonej kapusty z grzybami
  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku...

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    Chrupiące racuszki, pyszne zapiekanki, lekkie sałatki oraz krokiety, rogaliki, kopytka - prezentujemy przepisy na proste i praktyczne dania z gotowanych ziemniaków.

  • Wigilijne specjały kucharzy MasterChefa

    ...namoczoną fasolę i grzyby ugotuj do miękkości (w osobnych garnkach).  2. Kapustę kiszoną podziel na dwie porcje. Jedną z nich opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Ponownie wymieszaj obie porcje kapusty(...) pokrój w cienkie paseczki. Dodaj do kapusty z przyprawami. Garnek postaw na ogniu. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 30 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę. Dobrze...

Artykuły na temat: krokiety z kiszonej kapusty z grzybami
  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...  ryby byly ... byly ... no czas na dodatek do ryb czyli wlasciwie karpia smazonego tradycyjnie ... SWIATECZNE  KROKIETY  ZIEMNIACZANE ... Ziemniaki gotujemy...

  • Smaczne święta malucha

    ...obaw Świeżą gotowaną i kiszoną kapustę może jeść już dziecko, które skończyło 10 miesięcy. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić mu porcję kapusty z suszonymi śliwkami (ale bez grzybów i zasmażki). Można podać mu ją z gotowanym ziemniakiem lub użyć jako nadzienia do pierogów.   Na to jeszcze za wcześnie Tak samo jak zupy grzybowej, nie należy podawać maluchowi kapusty z grzybami...

  • O swiatecznej magii - polskiej i nie tylko

    .... Zadnego entuzjazmu. Owszem oplatek wzbudzil niejaka ciekawosc. Oplatek Wlosi nazywaja hostia. Barszczu czerwonego nikt nawet nie skosztowal. Za to krokiety z grzybami, ktore zamiast tradycyjnych uszek ( konkurencja tortellini ) bardzo wszystkim smakowaly. Sledzia polubil Aliano. Kapusta kiszona nie smakowala choc z grzybami. Karpia nie mialam wiec pstrag przeszedl gladko. Kompot z suszu zadziwil...