• Informacje na temat:

    krokiety z kapustą i marchewką

Przepisy na temat: krokiety z kapustą i marchewką
  • Smakowite krokiety

    ..., formując krokiety. Lekko je spłaszcz. Dokładnie obtocz w bułce tartej i porcjami smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron (razem ok. 20 min).  Naleśnikowe z kapustą Sposób przygotowania(...) lekko ubij. Z masy rybnej formuj krokiety. Kolejno zanurzaj je w białkach, a potem obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju przez 7-10 minut (na złoty kolor).  Ziemniaczane po góralsku...

  • Robię je zawsze na Wigilię i od czasu do czasu w trakcie roku,podaje z barszczykiem.

  • Krokiety rybno-kapuściane

    ...naleśnikach, zwiń. Krokiety panieruj z jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka...

  • Wigilijne specjały kucharzy MasterChefa

    ...krokiety Sposób przygotowania 1. Przygotuj ciasto naleśnikowe: do wysokiego naczynia wsyp mąkę. Wbij jajka. Wlej mleko oraz wodę. Dodaj sól i olej. Całość zmiksuj na gładkie ciasto (bez grudek(...). Smaż cienkie naleśniki. Na każdym rozłóż porcję nadzienia. Ciasno zwiń. Krokiety panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na oleju na rumiano ze wszystkich stron ADRIAN ADAMCZYK...

  • Przepis na pyszne krokiety z grzybami i kapustą.

  • Wegetariańskie sajgonki z kiełkami

    ...orzeszkami ziemnymi. Składamy najpierw jeden bok papieru ryżowego do środka, a następnie zawijamy jak krokiety. Z drugiej strony zawiniętych sajgonek warzywnych widać kolorowe nadzienie. Dekorujemy...

  • pyszne i chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami

  • Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.

  • Kiedy smażę naleśniki, to na prawdę smażę ich sporo. Wszyscy mają na nie apetyt. Zdarza się jednak, że kilka naleśników zostaje. Następnego dnia przygotowuję farsz – dzisiaj to kapustka z grzybami – i robię pyszne, chrupiące krokieciki. Polecam!!!

Artykuły na temat: krokiety z kapustą i marchewką
  • Jak zdrowo świętować Boże Narodzenie?

    ...z mniej tradycyjnymi, zdrowymi farszami, np. na bazie białej kaszy gryczanej lub kaszy jaglanej i twarogu, albo soczewicy i pomidorów. 4. Do ciasta na krokiety dodaj nieco otrąb lub mąki z pełnego(...). Wykorzystaj to. Przygotuj na ich bazie sałatkę owocową lub domowy koktajl. 7. Nawet klasyczne świąteczne wypieki łatwo odchudzisz - do piernika dodaj marchewką, cukinię lub dynię. Warzywa są...

  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • ...przyniósł, były wiec pierogi, barszczyk, karp, amur, krokiety, owoce, śledzie, swojska wędlinka, C2H5OH itp..... odreagowałam bez kaca, za to z  wypełnieniem luki po utraconej ufnosci do ludzi...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z marchewki. Fot. 123RF/Picsel Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko. Wielokrotnie...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...