• Informacje na temat:

    krokiety na wode

Przepisy na temat: krokiety na wode
  • Smakowite krokiety

    ...lekko ubij. Z masy rybnej formuj krokiety. Kolejno zanurzaj je w białkach, a potem obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju przez 7-10 minut (na złoty kolor).  Ziemniaczane po góralsku(...), formując krokiety. Lekko je spłaszcz. Dokładnie obtocz w bułce tartej i porcjami smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron (razem ok. 20 min).  Naleśnikowe z kapustą Sposób przygotowania...

  • Łatwe i pyszne danie dla każdego;) W środku delikatne na zewnątrz chrupiące.

  • Krokiety jarskie z pieczarkami i cebulą

    Tak wykonane krokiety posmakują każdemu!

  • Przepis na ciasto na krokiety wraz z krótkim filmem.

  • Krokiety rybno-kapuściane

    ...naleśnikach, zwiń. Krokiety panieruj z jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka...

  • Krokiety z kapustą i pieczarkami to niewątpliwie pracochłonne danie. Farsz w nich jest taki jak lubimy, ponieważ nie przeważa w nim znacząco ani kapusta ani pieczarki. KROKIECIKI są bardzo cienkie, co cenię sobie w krokietach. Zapieczone są bardzo chrupiące z wierzchu, a w środku również nie przeważają nad farszem. MOZNA JESC NA CIEPŁO LUB ZIMNO Szczerze polecam.

  • 30 dkg ziemniaków, jajko, 20 dkg mąki, łyżka margaryny, 1,5 łyżeczki soli, szczypta papryki. Czas przygotowania - około 45 minut.

  • Pyszne krokiety od lat robionew moim domu ciesza sie duzym powodzeniem

  • Krokiety z cebulką

    Nie tylko dla jaroszy.

  • Pyszne i syte danie. Można podać również na kolacje Wigilijną:)

Artykuły na temat: krokiety na wode
  • Chrupiące krokiety ziemniaczane z brokułami

    ..., serem i połową bułki tartej. Masę doprawić, podzielić na 12 kulek, włożyć do zamrażalnika na 10 minut. 3. Roztrzepane jajka, resztę bułki tartej i mąkę umieścić w osobnych miskach. Krokiety panierować w mące, jajkach i bułce. Olej rozgrzać na głębokiej patelni, smażyć krokiety na małym ogniu przez 5 minut, obracając na wszystkie strony. Odsączyć z tłuszczu. Można podawać z keczupem. Zobacz także:

  • Bezglutenowe krokiety wigilijne

    Uczulenie na gluten nie musi być przeszkodą w jedzeniu smakołyków na wigilijnym stole!

  • Krokiety z pieczarkami

    ...solą, pieprzem, majerankiem i studzę.  Na naleśniki nakładam porcję farszu i zwijam je ciasno tak, jak krokiety. Jaja rozkłócam ze szczyptą soli i pieprzu. Zwinięte naleśniki maczam w jajach...

  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...  ryby byly ... byly ... no czas na dodatek do ryb czyli wlasciwie karpia smazonego tradycyjnie ... SWIATECZNE  KROKIETY  ZIEMNIACZANE ... Ziemniaki gotujemy...

  • Spring rollsy

    ..., układamy na nim po kilka słupków każdego warzywa. Następnie zakładamy do środka brzegi i zwijamy jak krokiety. Kroimy na pół i układamy na talerzu. Podajemy z ulubionymi sosami.  Zobacz także:

  • Naleśniki z mięsem po węgiersku

    ...mięsnym. Złóż do środka jak krokiety i zepnij wykałaczkami. Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach i bułce tartej.  Zobacz także:

  • Naleśniki z mięsem

    ...środka jak krokiety i zepnij wykałaczkami. Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Zobacz także:

  • Homar w sosie kokosowo-kolendrowym z krokietami ze słodkich ziemniaków i imbiru

    ...1. Aby przygotować krokiety, zetrzyj na tarce słodkiego ziemniaka i imbir. Przełóż do miski w proporcjach jedna-czwarta imbiru na jednego słodkiego ziemniaka. Dodaj szczyptę soli i wymieszaj.  2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek aż będzie bardzo gorąca. Masa z imbiru i słodkich ziemniaków jest bardzo rzadka i trzeba ostrożnie nalewać ją na patelnię z gorącym olejem. Przewracaj krokiety na...

  • Jak przechytrzyć koronawirusa?

    ...  i szczawiem, czarne i żółte puree z marchewki z imbirem, brązowym masłem z orzechów laskowych oraz krokiety ze słodkiej kukurydzy, a na deser  "Ostatnie Dni Lata" - borówki z dodatkiem ginu, mrożoną...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    Zetrzyj na tarce Kotlety, krokiety itp. możesz panierować nie tylko w bułce, ale także w tartym chlebie. Jeśli użyjesz razowego, grahama lub z dodatkiem pestek dyni albo słonecznika, nadasz potrawom bardziej wyrazistego smaku. Do starcia użyj dobrego chleba bez konserwantów, spulchniaczy, substancji zagęszczających itp. Tarta bułka ze sklepu często je zawiera, ponieważ produkowana jest...