• Informacje na temat:

    krewetki w czerwonym sosie

Przepisy na temat: krewetki w czerwonym sosie
  • Makaron ryżowy z krewetkami

    ...i wrzuć do niego krewetki - smaż krótko, po minucie z każdej strony. Dodaj poszatkowane drobno papryki i duś ok. 3 minuty. Potem dopraw sosem sojowym i dodaj poszatkowany szczypiorek, a następnie odsączony...

  • Pyszne i syte danie dla wielbicieli krewetek ;)

  • Krewetki królewskie smażone po azjatycku z makaronem gryczanym

    Sposób przygotowania Patelnię rozgrzać na dużym ogniu, a następnie smażyć krewetki w 1 łyżeczce sosu tamari i 1 łyżeczce oliwy przez 2-3 minuty.Przełożyć krewetki na talerz. Wytrzeć patelnię(...) czym dusić przez minutę lub dwie na małym ogniu, aby warzywa się ugotowały, nie tracąc jednak kruchości. Dorzucić krewetki, dodać makaron, dosypać lubczyk lub liście selera, a następnie raz jeszcze...

  • Krewetki w sosie śmietanowym

  • Letnia sałatka z grillowanymi warzywami i krewetkami

    ...potargać na  kawałki. Krewtki obrać. Patelnię grillową posmarować olejem. Najpierw usmażyć warzywa (1-3 minuty z obu stron), a następnie krewetki  (5-7 minut). Pod koniec dodać czosnek i tymianek...

  • Przygotowanie Na maśle dusimy krewetki ok 10 min, dodajemy ok 1,5 szklanki sosu pomidorowego, kroimy paprykę w kostkę, dodajemy i dusimy pod przykryciem, aż krewetki będą miękkie. dodajemy pietruszkę, i przyprawy, majeranek, wegetę, curry, czosnek granulowany, pieprz, sól. Gotujemy ryż. Po ugotowaniu ryż kładziemy na talerzu, więcej po bokach, mniej w środku. Polewamy sosem z krewetek. można...

  • Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis mojego Męża :) w sam raz na romantyczną kolację we dwójkę... krewetki wzbogacone smakiem sosu sojowego :)

  • ​Letnia sałatka z grillowanymi warzywami

    .... Sałatę potargać na wygodne do jedzenia kawałki. Z krewetek zdjąć błonki. Na patelni grillowej rozgrzać olej i opiekać cukinię i paprykę przez 1-3 minuty. Krewetki opiekać 5-7 minut, po 3 minutach dodać...

  • Dziś kurczak w sosie curry! Miałam smaka na coś pikantnego, stąd pomysł na czerwone curry. Prezentuje się całkiem całkiem, a smakuje jeszcze lepiej ????

Artykuły na temat: krewetki w czerwonym sosie
  • Krewetki smażone z chilli

    ...) pokrojone na duże kawałki oraz papryczki peperoni, wydrążone, pozbawione nasion i pokrojone na w paski. Na suchej patelni podpraż nasiona sezamu. Surowe krewetki obierz i spraw; mrożone rozmroź. Zalej marynatą i odstaw do lodówki na pół godziny. 3. Wrzuć krewetki z marynatą na patelnię i smaż kilka minut, mieszając. Podawaj z bagietką, posypane ziarnami sezamu.  Zobacz także:

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Krewetki z sosem chili

    .... Wymieszaj i dolej bulion. Wszystko razem gotuj około 10 minut, wrzuć krewetki i chwilę podduś w sosie. Pod koniec dodaj szczypiorek. 6/2016 Na żywo...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Krewetki marynowane w curry

    Składniki: Krewetki Czerwone curry w proszku Sos rybny Cytryna Sos sojowy Olej Wymieszaj curry, sos sojowy, rybny i sok z cytryny oraz olej. Do marynaty dodaj oczyszczone krewetki, odstaw na 10 minut.  Nabij krewetki na patyczki i smaż ok. 45 sekund z każdej strony na rozgrzanej patelni.

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Sałatka z mango i krewetkami (Yum ma muang goong sod)

    Jest bardzo orzeźwiająca szczególnie w letnie upały. Sekretem jej smaku są krewetki grillowane w paście z chilli i bazylią, którą można zakupić w sklepie z etniczną żywnością nawet na jedną porcję sałatki. To jedno z ulubionych dań wielu uczestników moich tajskich warsztatów. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj pastę (holy basil chilli paste) i podsmaż krewetki, aż staną się różowe. Następnie umyj...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • skoro tyle dzis kulinarnych tematow to prosze, krewetki dla was :)

    ...krewetki (ja je wczesnej posypalam czosnkiem zmielonym i sola i pokropilam cytryna). w oryginalnym przepisie jest bekon w kostke pokrojony, dodawany na tym poziomie, a ja nie lubie nie bekonu i dodalam...

  • Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy zupy należą do najstarszych potraw spożywanych przez człowieka. Już w czasach prehistorycznych przygotowywano specjalne maczane wywary, bądź napary z roślin lub roślin strączkowych. W miarę upływu czasu, i...