• Informacje na temat:

    krewetki szaszłyki

Przepisy na temat: krewetki szaszłyki
  • Grillowane szaszłyki z krewetkami

    Szaszłyki to prosty i smaczny sposób na próbowanie przeróżnych połączeń warzyw, mięs oraz warzyw. Danie to najczęściej składa się z drobiu, karkówki lub ryby nabitej na szpikulec w towarzystwie dodatków. Jeżeli jednak chcemy poczuć się jak prawdziwi mistrzowie grillowania, warto wypróbować przepis na grillowane szaszłyki z krewetkami, warzywami i ananasem z dodatkiem ostrego sosu.

  • Szaszłyki z krewetkami

    Sposób przygotowania Krewetki czyścimy i obieramy z pancerzy. Zalewamy dressingiem i marynujemy przez 3 godziny. Po tym czasie nabijamy je na patyczki do szaszłyków. Natkę myjemy i drobno siekamy. Obtaczamy szaszłyki w natce. Pieczemy na grillu przez kilka minut z każdej strony.

  • Szaszłyki z cukinią

    Sposób przygotowania 1. Wymieszaj miód, drobno posiekane: papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz sok z cytryny i ocet balsamiczny. Natrzyj zalewą krewetki i pozostaw na 30 minut. Smaż je 3 minuty z każdej strony.  2. Kiełbasę pokrój i zrumień. Krewetki i kiełbasę nabij na patyczki naprzemiennie z posiekaną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Ułóż na rozgrzanym grillu na 5-10 minut lub zrumień...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Szaszłyki z krewetek królewskich

    Składniki na 4 porcje: - 16 surowych krewetek (w skorupkach), - sok z cytryny, - puszka karczochów (430 ml), - biały pieprz, - 100 g bekonu w plasterkach Przygotowanie: Krewetki obrać ze skorupek, opłukać, skropić sokiem z cytryny. Karczochy odsączyć, przyprawić pieprzem, zawinąć w plasterki bekonu. Nadziewać na szpadki na przemian z krewetkami. Grillować ok. 6 minut obracając. Podawać...

  • Zupa z dyni według przepisu Kasi Skrzyneckiej

    ...zaostrzenia smaku aktorka proponuje szaszłyki z krewetek. Wcześniej zamarynowane w sosie sojowym i czosnku krewetki nabijamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy po 3 min z każdej strony. Smacznego...

  • Krewetkowe szaszłyczki i pomidorowe szaszłyki z mięsa mielonego

    ...dekoracji, - 8 długich patyczków do szaszłyków Przygotowanie: Limetki umyć, wytrzeć do sucha, pokroić na cząstki. Krewetki umyć, osuszyć i nadziewać na patyczki na przemian z limetką. Cebulę(...) plasterek. Mozzarellę osączyć . Z masy mięsnej forować kulki i nadziewać na patyczki na przemian z pomidorami i kulkami Mozzarelli. Wszystkie szaszłyki posmarować olejem i przyprawić solą i pieprzem...

  • Ziołowa galaretka z szaszłykami z krewetek i sosem aioli

    ...całą noc). Na sos: ząbek czosnku pokroić w drobniutką kostkę, zmieszać z jogurtem i majonezem, doprawić solą i chili w płatkach. Krewetki przyprawić solą i pieprzem, nadziewać na patyczki do...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...więcej niż 330 kcal. Szaszłyki z kurczaka w ziołowej marynacie Każda porcja 330 kcal. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube krążki, papryki w kostkę. Z octu, oleju i przypraw zrób marynatę i włóż do niej mięso nawet na 2-3 godziny. Nadziej mięso z kurczaka na przemian z warzywami na 4 szpadki. Krewetki w sezamie Każda porcja 300 kcal. Wymieszaj posiekany czosnek...

  • Na słodko czy na ostro?

    Papryki i krewetki z Costa del Sol Składniki: 3 papryki (żółta, zielona, czerwona), 1 cebula cukrowa, 1 twardy pomidor, 250 g mrożonych krewetek, 1/2 pęczka natki pietruszki lub kolendry(...). Z pomidora usuń gniazda nasienne i też pokrój go w kostkę. Rozmroź i na sicie osusz krewetki. Wymieszaj je z warzywami, dodaj suszoną paprykę, tabasco, oliwę i ocet. Dodaj cukier, dobrze posól...

Artykuły na temat: krewetki szaszłyki
  • Krewetki yakitori

    Pyszne japońskie szaszłyki.

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Krewetki na patyku

    Przygotowanie: Krewetki opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, ale ogonki pozostaw. Włóż je do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem i wymieszaj z posiekanym...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Dania z grilla. Krewetki z cukinią

    Krewetki są bogatym źródłem białka, jednocześnie mają bardzo niską zawartość tłuszczu. Zawierają, podobnie jak wszystkie owoce morza i ryby morskie, wiele cennych witamin z grupy B, niezwykle cenny(...) wielu chorobom. Krewetki miodowo-limonkowe (1 porcja) Czas przygotowania: 20 minut | Poziom trudności: łatwe Białko: 40,1g | Tłuszcze: 17,0g | Węglowodany: 26,0g | Kaloryczność: 403kcal GDA...

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • Krewetki z grilla

    Krewetki opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, ale ogonki pozostaw. Włóż je do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz 3 łyżkami oleju. Następnie przykryj, odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie owoce morza ponadziewaj na patyczki do szaszłyków, ułóż na ruszcie i piecz przez 10 minut, kilkakrotnie je obracając...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Grillowany obiad

    Grillowane krewetki Składniki: 50 dag dużych, mrożonych krewetek, np. królewskich, 4 ząbki czosnku, 2 cytryny, olej, sól, pieprz, bagietka. Przygotowanie: Krewetki rozmroź, opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, pozostaw ogonki. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Krewetki włóż do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i z 3 łyżkami...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

Wideo na temat: krewetki szaszłyki
  • Krewetki yakitori

    Delikatne szaszłyki z krewetek z grilla.

  • Kuchnia inspirowana wakacjami

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestniczka "Ugotowanych" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania zainspirowane kulinarnymi wspomnieniami z wakacji. Przedstawiły przepis na szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, faszerowane papryczki pimientos, smażony makaron z krewetkami i wołowiną oraz wątróbki drobiowe w sosie z sherry. - Wspominam wakacje

  • Afrodyzjaki w kuchni

    Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska zaprezentowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z dostępnymi o tej porze roku afrodyzjakami. Goździalska podała szaszłyki z krewetek na musie mango z chili, lasagne z leśnych grzybów z pomidorkami, łososia marynowanego w białym winie oraz ravioli z podgrzybkami i serem ricotta z masłem bazyliowym. Czy Marcin Prokop po degustacji poczuł się