• Informacje na temat:

    krewetki majonez

Przepisy na temat: krewetki majonez
  • Krewetki w kokosowej panierce

    ...  Składniki: 24 surowe krewetki (bez głowy) 2 łyżki majonezu 100 g jogurtu naturalnego 5 łyżek śmietany 2 ząbki czosnku 75 g czarnych oliwek Sól, pieprz, cukier Odrobina soku z cytryny 60 g panierki Panko 30 g wiórków kokosowych Białko z jajka Olej do frytowania  Przygotowanie: Krewetki rozmrozić. Majonez wymieszać z jogurtem i śmietaną, dodać...

  • Puszka krewetek - 200 g; 2 pomidory; 3 łyżki majonezu.

  • Koktajl z krewetek

    ..., - 3 łyżki majonezu, - 1,5 łyżki ostrego ketchupu Przygotowanie: Krewetki rozmrozić i sparzyć wrzątkiem, ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, pomidory w cząstki, kukurydzę opłukać. Majonez połączyć z ketchupem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie można dodać łyżkę winiaku. Wszystko połączyć, udekorować cytryną i listkami zieleniny. Czas przygotowania: 30 minut...

  • Mus z krewetek i łososia

    Składniki na 10 porcji: - 1,5 łyżki żelatyny, - 1/4 szklanki białego wina, - 1,5 szklanki bulionu, - 1/2 szklanki majonezu, - po łyżeczce soli i papryki, - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej(...), kiedy spęcznieje dolać gorący bulion. Mieszając podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Odlać 3/4 szklanki otrzymanego auszpiku. Wlać do wysmarowanej tłuszczem małej foremki keksowej. Zastudzić. Majonez...

  • Ziołowa galaretka z szaszłykami z krewetek i sosem aioli

    ...całą noc). Na sos: ząbek czosnku pokroić w drobniutką kostkę, zmieszać z jogurtem i majonezem, doprawić solą i chili w płatkach. Krewetki przyprawić solą i pieprzem, nadziewać na patyczki do(...), -sól, - łyżka cukru, - 100 g jogurtu naturalnego, - 100 g majonezu o obniżonej zawartości tłuszczu, - chili w płatkach, - 16 dużych krewetek, - pieprz, - 2 łyżki oleju, 8 kromek bagietki...

  • Pomidory faszerowane

    Jeżeli twoi goście wolą bardziej tradycyjne potrawy, możesz wypełnić pomidory sałatką jarzynową z majonezem lub drobno pokrojonymi smażonymi pieczarkami wymieszanymi z natką pietruszki.

  • Sushi po polsku

    .... Krewetki oczyść, nabij każdą na wykałaczkę  - dzięki temu nie będą się zawijały podczas gotowania. Tak przygotowane krewetki gotuj w osolonej wodzie ok. 2 minut. Ułóż po 3 krewetki na każdym płacie(...). Marchewkę obierz, zetrzyj. Paluszki surimi i matiasy pokrój na kawałki. Śmietanę połącz z majonezem. Przypraw chrzanem, sosem sojowym, octem oraz cukrem. 2. Na macie do sushi ułóż 1/6 plasterków buraków...

  • Dbaj o zdrowie – jedz ryby

    ...majonezu oaz solą i pieprzem do smaku. Pastą smarujemy pieczywo. Turbot w sosie pomidorowym Pomidory blendujemy na jednolity sos. Rybę nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem, dodajemy oliwki. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku. Kiedy ryba będzie już gotowa polewamy ją sosem pomidorowym. Tortilla z krewetkami Krewetki nacieramy solą i pieprzem...

  • Przepisy na wiosenne sałatki, które przygotujesz w 15 minut

    ...krewetkami. Dodaj majonez (lub jogurt) oraz pieprz i sól do smaku. Podawaj w łupinach awokado z lampką Marani Telavuri. Sałatka grecka Sposób przygotowania Obierz ogórka a następnie...

  • Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

    ...kcal   Sałatka jajeczna Składniki na 10 porcji: 8 jaj pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku 200 g majonezu 300 g jogurtu naturalnego 200 g krewetek (gotowych do spożycia) 2 minisałaty rzymskie. sól, pieprz, cukier   Przygotowanie:   Jajka ugotować na twardo, jedno odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić. Majonez zmieszać z jogurtem...

Artykuły na temat: krewetki majonez
  • Niezastąpiony majonez

    Niezastąpiony do sałatek, past i kanapek. Uwielbiamy go, jest bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe, ale... jedzmy go z umiarem, bo to bomba kaloryczna. Główne składniki klasycznego majonezu to oliwa z dodatkiem surowego żółtka, przyprawiona octem winnym lub cytryną, solą i białym pieprzem oraz odrobiną cukru. Noworoczna sałatka z różowym sosem majonezowym Na dnie szklanego pucharka umieść...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Chrupiąca przekąska z dwoma sosami

    Jeśli planujesz imprezę w domu, przygotuj różne pyszności. My proponujemy krewetki, kiełbaski, tartaletki i wspaniałe deserki.

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Koktajl z krewetek

    Krewetki rozmrozić i sparzyć wrzątkiem, ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, pomidory w cząstki, kukurydzę opłukać. Majonez połączyć z...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Krewetkowe pyszności

    Krewetki wciąż wydają się egzotycznym i trudnym składnikiem. Zupełnie niepotrzebnie!

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Łódeczki z cykorii z krewetkami

    Cykorie umyj, wykrój gorzki głąb, liście przykrój do jednakowej długości. Szczypiorek podziel na pojedyncze źdźbła i włóż je na 15 sekund do wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą. Do łódeczek z cykorii włóż osączone krewetki, każdy liść przewiąż w kilku miejscach pasemkami szczypiorku. Przygotuj sos koktajlowy: jogurt (możesz też częściowo zastąpić jogurt majonezem), wymieszaj ze śmietaną...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...