• Informacje na temat:

    kremy czekoladowe do ciast

Przepisy na temat: kremy czekoladowe do ciast
  • Składniki: Ciasto: 1) 150 g mąki pszennej (niepełna szklanka), 2) 50g mąki ziemniaczanej (około 6 płaskich łyżek), 3) 150 g. cukru pudru (niepełna szklanka), 4) 50 g. cukru kryształu(...), zapach rumowy oraz sok z cytryny i miksujemy mieszadłami ucierającymi kilka minut. 2) Ubijamy pianę z ochłodzonych białek w chłodziarce i delikatnie mieszamy z ciastem. 3) Wlewamy do tortownicy...

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Udane wypieki

    Sezon na czekoladowe desery Najzdrowsza i najwartościowsza jest czekolada gorzka, zawierająca od 70 do 95 proc. miazgi kakaowej. Sięgaj po nią bez wyrzutów. Mniej cennej miazgi (od 35 do 70 proc.) ma czekolada deserowa. To z niej najlepiej przyrządzać kremy, ciasta i desery. Czekolada mleczna zawiera od 20 do 35 proc. miazgi kakaowej. Unikaj jej, bo ma dużo cukru (50 proc.). Idealne ciasto na...

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ..., dekstroza, syrop glukozowy. Niedozwolone: czekolada ze zbożami. Ryzykowne: cukier puder, marmolady, czekolada w tabliczkach, czekoladki, kremy czekoladowe do smarowania, kakao(...) z w/w zbóż, ciasto- świeże, suche, nadziewane, produkty pieczone słodkie lub słone np. paluszki, chleb, suchary, krakersy, pizza, torty, ciastka drożdżowe. Ryzykowne, których lepiej unikać...

Artykuły na temat: kremy czekoladowe do ciast
  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Jeśli uważasz się za miłośnika czekolady, koniecznie przetestuj przepisy naszych użytkowników. Gwarantujemy, że nie pożałujesz. Fot. 123RF/Picsel Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków zmęczenia, prawidłowy sen, obniża ciśnienie krwi, ma działanie antydepresyjne i pomaga czerpać większą przyjemność z seksu, dlatego zaliczana jest w poczet naturalnych...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Ciastka, czekolada, dropsy – przysmaki nie tylko dla człowieka

    Przysmaki takie jak ciastka, dropsy, czekolada czy torty nie są dostępne tylko dla ludzi. Funkcjonują także w psim świecie, tyle że mają zupełnie inny skład. Większość składników użytych do przygotowania ludzkich przysmaków jest szkodliwa dla czworonogów.

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Bezglutenowa wigilia i Boże Narodzenie

    .... ciasta bez pieczenia, kremy czekoladowe, desery jogurtowe czy podane w wykwintny sposób owoce z rożnymi dodatkami, jak gruszki z imbirem w czekoladzie. Warto zadbać, by wszyscy nasi bliscy spędzili(...) anafilaktyczny. By więc nie narażać bliskich na takie ryzyko, warto zastąpić mąkę pszenną innymi składnikami, które nie zawierają glutenu. Co z pierogami? Możesz wykorzystać ten sam rodzaj ciasta lub...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są ciasta i torty, których stworzenie wymaga sporego kunsztu,...

  • Wesele bez mięsa?

    ...na produktach roślinnych. W wersji klasycznej jest to ciasto białe lub czekoladowe, ale alternatywnie można też sięgnąć po marchewkowe, dyniowe, a nawet fasolowe. Podstawą kremów najczęściej jest(...) i sałatki - bezpiecznie jest postawić na przynajmniej jedną bez dodatku mięsa i majonezu. Warto pamiętać, że słodkie galaretki i niektóre kremy zawierają żelatynę wieprzową i koszenilę (czerwony barwnik...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Fot. 123RF/Picsel Każdy z nas je zna i z pewnością jadł nie raz. Serwowała je ciocia na imieninach lub babcia w czasie niedzielnej wizyty. Zwykle były bardzo proste, ale za to ich smak przewyższał wypieki z najlepszych cukierni....