• Informacje na temat:

    kremówki 1

Przepisy na temat: kremówki 1
  • Delikatne kremówki

    Idealne na uroczyste rodzinne spotkania.

  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    Uwielbiamy kremówki. Ich nadzienie wręcz rozpływa się ustach. W wersji bez pieczenia przygotujesz je w mgnieniu oka.

  • Marchewkowa kremówka

    Ciasto bez cukru, a jakie pyszne!

  • Kremówka w polewie

    Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem i solą. Miękkie masło zmiksuj z cukrami.

  • Kremówka „Trzy smaki”

    Świetne połączenie kakao, kajmaku i kokosa

  • Nadesłał Piotr.

  • Kremówki kokosowe

    Kremówki z dwoma rodzajami masy.

  • Składniki: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan(...)-fixem płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana. Kremówki podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami. Przepis na...

  • Kremówka papieska

    Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix, - 1 czubata łyżka cukru, Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować...

Artykuły na temat: kremówki 1
  • Kremówka

    Tradycyjne ciasto kremówka zawsze pięknie prezentuje się na stole. Zachwyć nim swoich gości!

  • Kremówki papieskie

    Przygotowanie: Wyłóż dwie płaskie blachy papierem do pieczenia i rozłóż na nich po płacie ciasta. Nakłuj widelcem. Piecz w 200 stopniach C przez 30 minut....

  • Waniliowe kremówki na cieście francuskim

    ...dobrze stężał. Przed podaniem pokrój na 6 porcji. Kremówki udekoruj listkami melisy cytrynowej. Zobacz także:

  • Dobre rady: Śmietana kremówka

    Śmietana kremówka dobrze się ubije, jeśli będzie mocno schłodzona. Dobrze też na godzinę przed ubijaniem schłodzić w zamrażarce końcówki miksera oraz metalową miskę. Kiedy śmietana staje się puszysta, nie przedłużaj już ubijania!

  • Kremówki na herbatnikach

    Brzoskwinie dokładnie osącz i pokrój w kostkę. Blachę do pieczenia wyłóż folią (aluminiową lub spożywczą). Na spodzie ułóż połowę herbatników. Do rondelka...

  • Składniki     (przepis na około 35-40 sztuk)     - 250 g gorzkiej czekolady (o wysokiej zawartości kakao)     - 125 ml śmietanki kremówki     - 25 g masła...

  • ...50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego; 25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone; 1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej); 1,5 szklanki śmietany kremówki; torebka cukru waniliowego; 10 dkg cukru; pół cytryny; 30 dkg biszkoptów.

  • Lekki mus dyniowo-żurawinowy

    ....  4. Do pucharków nakładamy warstwę purée z dyni, kremówki, żurawiny i ponownie dyni. Dekorujemy kremem i owocami żurawiny. Zobacz także:

  • Kokosowa pianka na spodzie z herbatników

    1. Margarynę rozpuść w rondelku razem z połamaną na kawałki czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami i mlekiem.  2. Masę herbatnikową wyłóż...

  • Kolorowe kremowe tarteletki

    1. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciasteczka migdałowe przekładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy na pył, np. przy pomocy wałka. Do pokruszonych ciastek...

Zdjęcia na temat: kremówki 1