• Informacje na temat:

    krem ze szparagów zielonych

Przepisy na temat: krem ze szparagów zielonych
  • Zupa krem ze szparagów

    Sposób przygotowania Szparagi umyj, obierz i odłam twarde końce. Pędy pokrój na kawałki a odkrojone główki odłóż na bok. W garnku rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone szparagi i podsmażaj 3 minuty. Dodaj sól i pieprz, bulion i zagotuj. Duś pod przykryciem. Po kilku minutach dodaj główki zielonych szparagów, przykryj i gotuj dalej do...

  • Sezon na szparagi jest dość krótki, bo trwa zaledwie kilka tygodni. Warto wprowadzić je do swojej diety i korzystać z sezonu i tego, co w szparach najlepsze. A szparagi to samo zdrowie! Są lekkostrawne, niskokaloryczne oraz zawierają mnóstwo witamin i wartości odżywczych. Znajdziemy w nich kwas foliowy, witaminę C i E, błonnik, asparaginę, potas oraz fosfor. A co najważniejsze! Szparagi to silny afrodyzjak :D Dzisiaj zapraszam na lekki, zdrowy i smakowity krem z zielonych szparagów, który...

  • Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

    ...kremem ziemniaczanym. Smacznego!

  • Mówią ,że dobra gospodyni nic nie wyrzuca. Nie wiem na ile jestem dobrą gospodynią, ale końcówek ze szparagów nie wyrzuciłam. Wykorzystałam do zrobienia zupy krem. Wyszła naprawdę smaczna. Oczywiście taką zupę możemy robić z całych szparagów. U mnie, jak to się mówi: wykorzystanie resztek. Zupa podana z grzankami. Zapraszam.

  • Zupa krem

    Wykorzystaj sezon na szparagi i zrób z nich zupę krem. Smakuje doskonale!

  • Pyszna ,delikatna i aksamitna zupa powiewa zapachem wiosny.

  • Szparagi na stół!

    Do przygotowania zapiekanych szparagów potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego, pęczek szparagów (po 3-4 na osobę) 4 plastry surowej szynki parmeńskiej lub wędzonej, żółtko jaja, 2 łyżki stołowe serka mascarpone, 2 łyżki tartego parmezanu, świeżo zmielony pieprz czarny oraz oliwę z oliwek. Odcinamy twarde, zdrewniałe końcówki szparagów i blanszujemy je przez 3 minuty we wrzącej, osolonej...

  • Wypróbowany przepis na "Zupa krem ze szparagów"

  • Szparagi - naturalny afrodyzjak

    ...kupuj zbyt grubych białych, bo będą zdrewniałe, przy zielonych nie ma to znaczenia. 5. Z czym jeść? Zielone są efektownym dodatkiem do sałatek i wszelkich dań gorących. Z białych ugotujemy pyszny krem...

  • Wypróbowany przepis na "Delikatna zupa krem ze szparagów"

Artykuły na temat: krem ze szparagów zielonych
  • Wiosenna zupa krem ze szparagów

    Sezon szparagów trwa krótko, dlatego korzystaj na całego. Są wspaniałe!

  • KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

    ...szparagów podsmażyć na oliwie z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu i posiekanych listków mięty. Lekko podsmażone szparagi zalać bulionem warzywnym i dusić przez około 10 min. Następnie całość (oprócz główek)  zblendować na gładki, aksamitny krem. Podać z ugotowanymi główkami i brązowym ryżem.

  • Delikatna zupa krem

    Składniki na 4 porcje: 50 dag zielonych szparagów, 800 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 2 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, cukier Szparagi umyć, odciąć twarde(...) główki i przykryć. Kawałki szparagów zmiksować z bulionem na gładko. Jeśli są włókna, przetrzeć przez sitko. Do zupy krem dodać serek, sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem, cukrem. Udekorować...

  • Kuchnia pełna szparagów

    Beata Kartowicz w kuchni "Dzień Dobry TVN" wzięła na warsztat zielone szparagi i przygotowała z nich takie pyszności, jak: zupa krem z ricottą i wiosenna sałatka ze szparagami i truskawkami. Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news...

  • Sezon na szparagi

    .... Wybierajmy te, które mają wilgotne końce i zwinięte główki. Przed gotowaniem twarde, zdrewniałe końcówki zawsze odłamujemy lub odcinamy nożem.  Z białych szparagów zdejmujemy skórkę. Ale nie wyrzucajmy(...), z dodatkiem posiekanych jajek na twardo. Można też zajadać się ugotowanymi szparagami moczonymi w rozpuszczonym na patelni maśle. Szparagi wyśmienicie komponują się z wszelkimi sosami kremowymi, np...

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    Późna wiosna i początek lata to idealna pora, by cieszyć się bogactwem zielonych produktów. To pełnia sezonu na takie rarytasy, jak listki młodej pokrzywy czy mniszka, zielone orzechy albo(...) oczyszczających. Dietetycy coraz częściej polecają koktajle z zielonych warzyw i owoców. Są bogate w substancje, których kobietom szczególnie brakuje - żelazo, magnez i kwas foliowy. Kuracja Kup...

  • Szparagi - instrukcja obsługi

    ...delikatny smak. Ze szparagów możesz też zrobić zupę krem, dodać je do pizzy, do risotto czy różnych sałatek. Często podaje się je z potrawami zawierającymi jajka (np. w omlecie), z kurczakiem, łososiem(...) pod bieżącą wodą i osusz. Do gotowania szparagów można kupić specjalne naczynie, choć tak naprawdę wystarczy wysoki garnek, gdzie szparagi związane nitką mogą stać. Do wody dodaj szczyptę soli...

  • Szparagowe rozkosze

    ...pietruszki, chwilę prażyć, polać gorące szparagi. Udekorować listkami pietruszki. Zupa-krem Składniki na 4-6 porcji: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 2 cebule(...) śmietanę. Podawać udekorowaną główkami szparagów i listkami natki pietruszki. Z oliwą i łososiem Składniki na 2 porcje: 40 dag filetu z łososia, po 1/2 pęczka zielonych i białych szparagów...

  • A na talerzu maj

    ...parmezanu + kilka płatków do dekoracji, 2 łyżki mrożonego zielonego groszku, 12 zielonych szparagów, 12 groszków cukrowych, 6 młodych marchewek Przygotuj warzywa: marchewki dokładnie umyj(...) 6 osób Czas przygotowania: 40 minut + 8 godzin oczekiwania Poziom trudności: 2 Składniki: 9 szparagów zielonych, 9 szparagów białych, 2 łyżki masła klarowanego, 18 rzodkiewek, 12 małych młodych...

  • Wiosna na talerzu

    ...​Majowa kuchnia uwodzi kolorem. Truskawki ponętnie błyszczą wśród zielonych liści sałaty, a różowy rabarbar soczyście otula kremową bezę. Maj na talerzu jest piękny.

Zdjęcia na temat: krem ze szparagów zielonych
Wideo na temat: krem ze szparagów zielonych
  • Ryż z kurczakiem i orientalna surówka, czyli obiad z orientalną nutką według Samar Khanafer

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka kulinarna i uczestniczka programu "MasterChef" Samar Khanafer przygotowała swoje ulubione dania obiadowe z nutką orientu. Pokazała również, jak wybrać pestki z granatu bez robienia bałaganu. Na stole pojawiły się takie dania jak: cytrynowy krem z pieczonych, zielonych szparagów z pistacjową kruszonką, ryż z kurczakiem i orzechami, orientalna surówka z białej

  • Sezon szparagowy. Jakie potrawy przygotował Mikołaj Rey?

    Kucharz Mikołaj Rey z pomocą uczestników "MasterChefa Juniora" Hanną Kandorą i Mateuszem Steciem przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania ze szparagami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: krem z białych szparagów, zielone szparagi z grilla w papilocie, szparagi z sosem mousseline i szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce.