• Informacje na temat:

    krem z żółtej fasolki szparagowej

Przepisy na temat: krem z żółtej fasolki szparagowej
  • Skarby ze strączka

    ...przygotować np. purée z zielonego groszku lub zupkę jarzynową z dodatkiem fasolki szparagowej. Z kolei przedszkolaki zwykle lubią marchewkę z groszkiem i fasolkę szparagową polaną masłem. Dla zdrowia(...) - występuje w odmianach żółtej i zielonej. Najlepiej smakują strączki bardzo młode, kruche, które po przełamaniu w środku są szkliste. Przed gotowaniem należy odciąć końcówki po obu stronach strączka i usunąć...

  • Przepis na pyszna i aromatyczna kremową zupę z fasolki szparagowej. Podana z chrupiącymi grzankami smakuje wybornie i syci na długo.

  • Pomysły na letnie obiadki

    .... Trzy pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój na plasterki. Posiekaj w kostkę 15 dag białego sera i 20 dag szynki (lub gotowanego drobiu). Umyj garść żółtej fasolki szparagowej(...) posmarować domową konfiturą lub gotowym musem dla niemowląt. Spróbuj też przyrządzić nadzienie z sezonowych warzyw: np. fasolki szparagowej, kalafiora, brokułów, marchewki. Będą wyśmienite, jeśli do farszu...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa krem z fasolki szparagowej"

  • Moja ulubiona fasolka szparagowa z masełkiem lub z zasmażką z bułką tartą z czasem może się znudzić. Wtedy powstaje wariacja na temat fasolki szparagowej - zupa krem z dodatkiem warzyw.

  • Pomysł na ten krem wziął się z miłości do fasolki szparagowej. Nie potrzeba wiele, by go przygotować, wystarczy kilogram tego warzywa w dowolnym kolorze i odmianie, kilka łyżek masła, przyprawy, wiórki mozarelli. Do tego mini rogaliki maślane, które doskonale komponują się z delikatnym charakterem mojej zupy. Mała rzecz, a jak ucieszy :-). Zapraszam serdecznie.

  • Jako że ostatnie podrygi sezonowej fasolki, to KONIECZNA musimy wykorzystać. Mrożona już nie taka sama.

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem z fasolki szparagowej"

  • Dla tych ,którzy podobnie jak ja uwielbiają fasolkę szparagową. Pyszna ,delikatna w smaku zupa zadowoli wasze podniebienia.

  • czas na fasolkę... to piękny czas

Artykuły na temat: krem z żółtej fasolki szparagowej
  • Pyszna fasolka

    ...na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki(...), 20 dag fasolki szparagowej, 1 żółtko jajka, 1 całe jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab pokroić na porcje, każdą rozbić. Fasolkę szparagową oczyścić...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Dieta dla oczu

    Osoby po 65 roku życia zmagają się ze zwyrodnieniem plamki żółtej (AMD) i stopniową utratą widzenia. Dlatego tak ważne jest spożywanie produktów zawierających luteinę i zeoksantynę. Dietetyk Alicja Kalińska proponuje posiłki, które zawierają te karotenoidy.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ...i pomarańcza, woda albo sałatka z ryżu brązowego z tuńczykiem, ogórkiem, herbata. >>Na następnej stronie znajdziesz kolejne propozycje dań

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Widelcem po mapie

    ...początkujących Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut + 20 minut gotowania ziemniaków Składniki: 12 małych młodych ziemniaków, 4 dymki, 2 garście fasolki szparagowej, 4 cienkie plastry szynki(...), jogurtowa bita śmietana, 200 g śmietanki kremówki 36%, 200 g jogurtu naturalnego typu greckiego, 2 łyżki cukru pudru Bezy: 4 białka, 1/4 szklanki cukru, szczypta soli 1. Białka ubij...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ...parmezanem. Surówka z marchewki. ● KOLACJA Razowe spaghetti z wędzonym łososiem i natką. Sałatka z pomidorów i gotowanej fasolki szparagowej.DETOKS NA BAZIE JAGLANKI DETOKS NA BAZIE JAGLANKI Kasza(...), ale rozgrzewająca. Ważne, aby nie były to "cienkie" zupki, bo będziesz głodna. Powinny być bogate w warzywa (a więc i w błonnik) i mieć konsystencję kremu. Takie zupy dłużej się trawi. Można do nich...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...