• Informacje na temat:

    krem z serka mas

Przepisy na temat: krem z serka mas
  • Bezowe torciki  z aksamitnymi kremami

    Beza z kremem to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto trzy najsmaczniejsze propozycje!

  • Truskawki, truskawki, kto ich nie lubi :) Dziś mam propozycję deseru. Powstał oczywiście spontanicznie :) Miał być mus truskawkowy z bitą śmietaną, ale patrzę, stoją sobie serki waniliowe w lodówce :) Już miałam pomysł. Pomyślałam i zrobiłam. Mówię Wam, pycha. Dzielę się przepisem, żebyście też mogli spróbować. Z podanych składników, zrobiłam 5 deserów.

  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...upiecz jasne ciasto. Różowy biszkopt przetnij na 2 blaty, a jasny na 3.  2. Krem: kaszkę ugotuj na mleku z miodem. Ostudź i zmiksuj. Utrzyj masło, dodając po 1 łyżce kaszki i esencję.  3. W foremce(...). Podpraż na suchej patelni.  3. Przygotuj krem: schłodzony serek ubij mikserem z ksylitolem i sokiem z cytryny na puszystą masę. Jeśli krem jest bardzo gęsty, domieszaj 1 łyżeczkę jogurtu...

  • Dawno już nie piekłam ciasta marchewkowego,które jest mega smaczne,dziś w formie muffin i to nie byle jakich,bo z kremem ;-)

  • Placek z masą waniliową

    Składniki na 8 porcji: 60 dag truskawek 20 dag mąki 3 dag cukru pudru 10 dag masła 1 jajko 10 dag kremu czekoladowego typu Nutella 50 dag serka mascarpone 5 dag cukru 150 ml śmietany kremówki 1 op. cukru waniliowego tłuszcz do foremki Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone masło i cukier puder. Składniki siekaj, aż powstaną grudki. Potem wbij...

  • Mój pierwszy tort :) Wyszedł rewelacyjnie i wszystkim smakował :)

  • PIKNIKOWE BUŁECZKI MLECZNE Z AKSAMITNYM SERKIEM I OWOCAMI

    Zamiast kanapki czy słodkiej bułki do plecaka naszych pociech czy jako lekka przekąska, którą bez problemu zapakujemy do piknikowego koszyka podczas majówki, którą, jeśli sprawdzą się najnowsze prognozy pogody, mamy jeszcze szansę spędzić w plenerze. Bułeczki mleczne z aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone sprawdzą się idealnie!

  • Zwykłe naleśniki stają się wyjątkowe, gdy podamy je ze smacznymi dodatkami ;)

  • Domowe rurki z kremem

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: w garnku podgrzej wodę z masłem. Gdy masło się roztopi, zdejmij garnek z ognia. Wsyp mąkę przesianą z solą i energicznie mieszaj, aż powstanie lśnią- ce ciasto(...) pergaminem podłużne ciastka. Piecz partiami po 20 minut w 200 st. Ciastka wystudź i poprzekrawaj w poprzek na połowy. Delikatnie wydrąż środki.  3. Zrób krem: śmietanę ubij z cukrem. Wymieszaj...

  • Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem mascarpone. Polecam do porannej lub popołudniowej kawy.

Artykuły na temat: krem z serka mas
  • Serek topiony. Ile jest w nim sera?

    ...nie jeść. Podstawowym składnikiem prawdziwego serka topionego jest ser podpuszczkowy. Stosuje się taki, który nie nadaje się do sprzedaży - jest przejrzały czy ma nieodpowiedni kształt. Taki ser lub(...) to np. kwasy:cytrynowy, mlekowy, satynowy. Niestety, w wielu serkach topionych nie ser jest głównym składnikiem (a powinien być na pierwszym miejscu w składzie), ale woda, a po niej tłuszcz. A są...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasto w śmietanowym kremie

    .... Pieczemy 45-55 minut w 180ºC. 3. Serek mascarpone miksujemy z jogurtem, cukrem pudrem i likierem na gładką masę. Kremem smarujemy całe ostudzone ciasto.(...) i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu. Kiedy płyn odparuje, miksujemy owoce na gładki mus i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pomarańczowy mus, delikatnie mieszamy...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Ciasto z puszystym kremem, owocami i galaretką

    ...małym ogniu. Wystudź. Masło utrzyj do białości. Nie przestając ucierać, dodawaj po 1 żółtku. Dołóż serek homogenizowany i wymieszaj łyżką. Białka ubij z cukrem i delikatnie wmieszaj do masy. Wlej...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Czekoladowy torcik. Deser idealny

    Czekoladowy torcik z kremem o smaku kawowym ma niepowtarzalny smak i nie jest trudny w przygotowaniu.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Rolada bezowa

    Roladę można upiec dzień wcześniej i przełożyć kremem dopiero na 2-3 godz. przed podaniem.

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...