• Informacje na temat:

    krem z serka homogenizowanego z żelatyną

Przepisy na temat: krem z serka homogenizowanego z żelatyną
  • Śmietanowiec z galaretką

    Oto propozycja na deser dla rodziców. Przed podaniem śmietanowiec musi postać kilka godzin w lodówce. Jeśli nie masz czasu na pieczenie biszkoptu, przełóż krem gotowymi biszkoptami, najlepiej podłużnymi.

  • Wieżyczki na daktylach

    .... Żelatynę rozpuść w 6 łyżkach bardzo ciepłej wody, wymieszaj z serkiem homogenizowanym. Połowę masy zmiksuj z kremem typu nutella, a resztę z przetartymi owocami. Porcje różowej pianki nałóż na spody...

  • Ser w diecie dziecka

    ...z rozpuszczoną wcześniej żelatyną lub galaretką owocową (która nie zawiera sztucznych barwników). Taki deser można podać rocznemu maluchowi. Mozzarella i mascarpone To dwa smaczne sery o włoskim(...) z 2 łyżeczkami cukru, dodaj łyżkę serka mascarpone, szczyptę cynamonu i trzy pokruszone herbatniki. Następnie przygotuj połówki jabłek (usuń gniazda nasienne tak, aby w każdym owocu powstało zagłębienie...

  • Kremy gotowe w 15 minut

    Szukasz pomysłu na błyskawiczny, rozpływający się w ustach deser? Polecamy łatwe kremy! Przyrządzisz je w kilka chwil, a potem tylko schłodzisz.

  • Cappuccino

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: - po 2 łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, - 2 łyżki kakao, - 10 łyżek cukru, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 5 jajek. Krem: - całe jajko, - 4 żółtka, szkl. cukru, - kostka margaryny, - 2 szklanki mleka w proszku, - 2 serki homogenizowane, - 3 łyżeczki żelatyny, - paczka biszkoptów, - galaretka wiśniowa, - 6 łyżeczek kawy cappucino...

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    .... Nasza propozycja: Gruszki z pieca • 4 duże gruszki • 1 opakowanie waniliowego serka homogenizowanego • 1 łyżeczka kakao do dekoracji Umyj gruszki, obierz je, wydrąż(...) pszennej • 3 łyżki wody • 3 łyżki tłustego mleka • 1 jajko • 1-2 łyżki oliwy • 1 szklanki owoców • 1-3 łyżeczki serka waniliowego • 6 łyżek kremówki • 1 łyżeczki cukru...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...i cukrem. Stopniowo wmieszać olej, dodać zioła. Przygotowane składniki sałatki wymieszać, polać sosem. Wymieszać. Dekorować oliwkami i kawałkami cytryny. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja(...) ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Żółtka zmieszać z cukrem pudrem, a następnie dodać koniak i stopioną czekoladę. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać. Krem czekoladowy rozdzielić do 4 salaterek...

Artykuły na temat: krem z serka homogenizowanego z żelatyną
  • Ciasto z puszystym kremem, owocami i galaretką

    ...małym ogniu. Wystudź. Masło utrzyj do białości. Nie przestając ucierać, dodawaj po 1 żółtku. Dołóż serek homogenizowany i wymieszaj łyżką. Białka ubij z cukrem i delikatnie wmieszaj do masy. Wlej...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Kolorowe ciasta

    Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego waniliowego, 350 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie herbatników typu petit beurre lub okrągłych biszkoptów. Każdą galaretkę rozpuść w 350 ml wody. Gdy przestygnie...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasta bez pieczenia

    .... Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg utrzeć z resztą cukru, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i bitą śmietaną. Krem rozsmarować na przygotowanym spodzie. Posypać malinami. Wstawić do lodówki na ok(...). Zalać galaretką. Wstawić do lodówki na 4 godziny do stężenia. Serniczek owocowy Składniki na 12 porcji: 60 dag mielonego twarogu albo 3 op. waniliowego serka homogenizowanego, 3 jajka ugotowane na...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...migdałami. Tort w marmurkowy wzorek Składniki: 1 gotowy biszkopt (o średnicy 26 cm), 1 kg truskawek, 500 ml śmietany kremówki, 2 op. serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 1 torebka galaretki(...)Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...