• Informacje na temat:

    krem z serem mascarpone i masłem

Przepisy na temat: krem z serem mascarpone i masłem
  • Krem z mascarpone i czerwonych owoców sezonowych

    ...pieczenia, pieczemy przez 12 minut. Po upieczeniu studzimy. Ubijamy ser mascarpone, mleko i pozostały cukier. Chłodzimy krem w lodówce. Rozkładamy okruszki ciasta na dnie pucharków, przykrywamy(...) czerwonych owoców, możemy już przygotować łatwy w wykonaniu, estetyczny i kuszący deser z czerwonymi owocami, proszkiem migdałowym i serkiem mascarpone. Do przygotowania deseru potrzebujemy: 250

  • Wyglądają i smakują wspaniale

  • Krem w cieście

    Sposób przygotowania 1. Przesianą mąkę i sól wymieszaj. Dodaj cukier, sól i masło. Posiekaj masło nożem na drobną kostkę. Dodaj żółtka i wyrób szybko całość. Zawiń w folię, schłodź.  2. Formę wysmaruj masłem, wyłóż rozwałkowanym ciastem, ponakłuwaj, piecz około 20 minut. Ostudź.  3. Żelatynę rozpuść w ćwierć szklanki wrzątku. Twaróg zmiel 3 razy. Ser mascarpone miksuj, dodając cukier puder...

  • Bardzo lubimy wymyślać dodatki do dań głównych. W zasadzie to taki ryż, sam w sobie, może być takim daniem. Nie potrzeba żadnych dodatków, bo smak sera, który przebija się przez ryż, jest poezją. Szczególnie ten nasz, bursztyn.

  • Babeczki z kremem

    ...jagód Krem: 150 ml śmietany 30 proc. 25 dag serka mascarpone szklanka jagód 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Jajka umyj, wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Jagody umyj, odsącz na sitku. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną, sodą, proszkiem do pieczenia. Masło zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując, dodaj jajka, partię mąki i po łyżce mleka. Zmiksuj na...

  • Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świata" Włochy.

  • Ser w diecie dziecka

    Od kiedy można podać szkrabowi kanapkę z twarożkiem, żółtym serem lub danie z camembertem? Sprawdź, co radzi nasz specjalista.

  • Krem z borowików z mascarpone

  • Przysmaki z sera

    ...wystarczy tort posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku do momentu, aż ser się roztopi. Smakołyki na literę "M" To dwa wyjątkowe sery: mascarpone i mozzarella. Obydwa mogą znaleźć się w menu(...) mascarpone, szczyptę cynamonu i trzy pokruszone herbatniki. Następnie przygotuj połówki jabłek (usuń gniazda nasienne tak, by powstało zagłębienie) i wypełnij je kremem. Ułóż owocowe miseczki...

  • Popełnione w ramach przedszkolnej imprezy dla niewielkiego człowieka imieniem Mikołaj (stąd te sówki i lentilki). Z relacji pani przedszkolanki wynika, że chłopcy się o nie tłukli, a w tym czasie dziewczynki, korzystając z okazji, skrzętnie je rozkradały. P.S. Sama jedną ukradłam... i nie żałuję, bo była pycha!

Artykuły na temat: krem z serem mascarpone i masłem
  • Przysmaki z sera

    ...wystarczy tort posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku do momentu, aż ser się roztopi. Smakołyki na literę "M" To dwa wyjątkowe sery: mascarpone i mozzarella. Obydwa mogą znaleźć się w menu(...) mascarpone, szczyptę cynamonu i trzy pokruszone herbatniki. Następnie przygotuj połówki jabłek (usuń gniazda nasienne tak, by powstało zagłębienie) i wypełnij je kremem. Ułóż owocowe miseczki...

  • Torcik jagodowy

    Przygotowanie: Rozgnieć lub rozmiksuj herbatniki na gładki proszek. Następnie przesyp je do miski i zagnieć z miękkim masłem. Sporządzoną w ten sposób...

  • Ciasta z truskawkami

    Truskawki zmiksuj na krem albo udekoruj nimi wypieki.

  • Czekoladowa rolada z wiśniami

    ...1. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać porcjami (po 1 łyżce) cukier, następnie po 1 żółtku. Czekoladę połamać, roztopić z masłem(...) wcześniej namoczyć w nalewce). 3. Mocno schłodzony ser mascarpone ubić, dodając porcjami cukier puder i nalewkę. Schłodzoną śmietankę ubić na puch, połączyć z serkiem. 4. Ostudzony biszkopt...

  • Święto smaku

    ...wrzątkiem. Cytrynę umyj i sparz, skórkę zetrzyj. Formę do baby wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Kiedy ciasto podrośnie, mieszaj je mikserem z końcówką do wyrabiania ciasta ok. 20 minut (możesz(...). Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć warzywa, smaż je powoli, aż zmiękną, zrumienią się i nabiorą słodyczy. Pod koniec smażenia dorzuć przyprawy. Wymieszaj warzywa z soczewicą, masłem orzechowym...

  • Kolacja z przyjaciółmi czyli dîner à la française i kuchnia w tym tygodniu.

    ...tort, który w moim dzieciństwie robił mój dziadek i robię go według jego przepisu, tyle, że zmieniłam kompozycję kremu:z maślanego z orzechami na ten na bazie mascarpone (cudowny ser, niedostępny(...) : zupę krem z topinambura z chipsami z szynki bajońskiej i ze zredukowanym octem balsamico. Na danie główne była faszerowana perliczka – znakomicie wyszła, ale nie zdąrzyłam sfotografować. Farsz zrobiłam...

  • Idziemy na jagody

    ...żelatyny l350 ml śmietanki kremówki 30 proc., 25 dag serka mascarpone lub twarogu sernikowego (zmielonego), 30 ml gorącego mleka. Jagody umyj i osusz. Z podłużnych biszkoptów z jednej strony zetnij(...) lub twaróg, dodaj pozostałą śmietankę kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno mikserem (końcówkami do ubijania białek). Dodaj 15 dag jagód oraz wystudzoną żelatynę i ponownie ubij. Krem serowo...

  • A na talerzu maj

    ...chwilę, a następnie zalej go wodą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Na koniec, gdy ryż wchłonie całą wodę, dodaj łyżkę masła i starty parmezan - risotto musi mieć kremową(...), wymieszaj. Wlej zasmażkę do zupy, zagotuj, mieszając. Do śmietanki dodaj odrobinę wywaru z kapusty, wymieszaj, całość przelej do garnka. Dopraw do smaku cukrem, octem, solą i pieprzem. Na koniec...

  • Noworoczny tort Marty Grycan

    ...pieczenia. Krem: 1 l śmietany 30%, 1 kg sera mascarpone, 25 dag drobnego cukru, 6 łyżek kakao, płatki migdałowe, ekstrakt pomarańczowy (lub odrobina likieru pomarańczowego). Przygotowanie: Żółtka ubij(...) (ciasto nie może oklejać patyczka, który w nie wbijamy). Po upieczeniu wyjmij ciasto i ostudź. Śmietanę ubij z cukrem, dodaj mascarpone. Całość delikatnie zmiksuj, dodaj kakao i esencję pomarańczową...

  • Tajniki idealnej tarty

    Ta prosta potrawa o francuskim rodowodzie, podawana na ciepło z sałatą, może być porządnym daniem na kolację. A kiedy indziej pysznym deserem.