• Informacje na temat:

    krem z kwasnej smietany

Przepisy na temat: krem z kwasnej smietany
  • Krem brokułowy

    ...temu brokuły zachowają piękny zielony kolor) około 25 minut. Zupę zmiksuj na gładki krem. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą cukru. Boczek potnij w kosteczkę, wysmaż na suchej...

  • dla wszystkich tych, ktorym sernik zawsze opada

  • Krem brokułowy  z kalafiorem

    .... 2. Wyjmij kilka różyczek brokułów do dekoracji, a resztę zupy zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i gałką muszkatołową. Ponownie mocno podgrzej. 3. Gotową zupę rozlej do miseczek...

  • Wykorzystanie słodkiej śmietany do ciast i deserów jest znane.Ja proponuję dzisiaj wypróbować dla odmiany kwaśną śmietanę....

  • Banany w puszystym cieście

    ...1. Oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem i likierem bananowym na puszysty krem. Następnie delikatnie wmieszaj przesianą mąkę. 2. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i wymieszaj z żółtkowym kremem. 3. Banany obierz ze skórki, poprzekrawaj na połowy i zanurzaj w przygotowanym cieście. 4. Do głębokiej patelni wlej tyle oleju, żeby banany się w nim zanurzyły. Do...

  • Ciasto jagodowa poezja

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, jajko, 2 żółtka, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, szczypta soli. Na krem: 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 8 dag cukru, budyń śmietankowy, 50 dag jagód, 30 dag tłustego lub półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do...

  • barco dobre na sniadanie bo jest pyszne

  • Wieżyczki z kokosową ricottą

    ...ciasto o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. Odstaw je na 10 minut. W tym czasie truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Ricottę utrzyj z miodem. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi.  2. Na(...) 4 naleśniki. Przełóż je kremem z ricotty oraz truskawkami. Wieżyczki udekoruj według uznania.

  • Szybkie,smaczne,łatwe

Artykuły na temat: krem z kwasnej smietany
  • Krem z buraczków

    Pyszna i zdrowa.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Krem z groszku

    Przygotowanie: Bulion zagotować, do wrzącego wrzucić mrożony groszek, dodać umyte, przekrojone na pół dymki. Gotować do miękkości. Zupę zmiksować i ewentualnie przetrzeć przez sitko, by zyskać konsystencję idealnie gładkiego kremu. Gorącą zupę wymieszać z mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Posypać grzankami lub groszkiem ptysiowym, finezyjnie udekorować strużką kwaśnej śmietany...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Zupa krem cukiniowo-paprykowa

    ...bazylią. Smacznego!   http://fully-flavoured.blogspot.com/2013/07/zupa-krem-cukiniowo-paprykowa.html...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Pyszna zupa-krem

    Niskie temperatury, a z nimi i jesienna plucha, zbliżają się dużymi krokami. Dlatego warto, by w naszym jadłospisie znalazły się na przykład zupy-kremy. Szybko rozgrzeją, a są proste w przygotowaniu.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Jabłkowe kuracje dla skóry i włosów

    Cenne witaminy, wygładzające kwasy, ochronne przeciwutleniacze. To nie skład drogiego kremu tylko... rajskiego owocu! Sprawdź, jak działa.

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...