• Informacje na temat:

    krem z kawą margaryną

Przepisy na temat: krem z kawą margaryną
  • Mus kawowy na ciastku z bezikiem

    ...ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać migdały i bardzo lekko przemieszać drewnianą łyżką - tak aby nie zniszczyć płatków migdałowych. 2. Na blachę nakładać łyżką porcję bezy w odstępach ok. 5 cm. Piec(...) pucharkowi, w którym będziemy podawać deser. Po wystudzeniu włożyć na dno szkła. 6. Przygotowanie musu: jaja ubić z cukrem, do ubitej masy dodać serek mascarpone (odlej wodę zbierającą się na dnie...

Artykuły na temat: krem z kawą margaryną
  • Kawa - nie tylko w filiżance

    Włoski deser kawowy tiramisu zna każda gospodyni. Oto inne pyszności z kawą.

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy. Jej fani nie muszą ograniczać się jednie do picia tego ciemnego naparu, gdyż nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak zaserwować ją w nieco bardziej oryginalny sposób. Fot. 123RF Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i...

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    Tort kawowy Składniki na 12 porcji: 12 dag cukru, 4 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżki rumu, 8 łyżek mąki pszennej, 5 łyżek mąki ziemniaczanej Na krem: 2 łyżki kawy(...). Białka ubij na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Gdy piana będzie sztywna, a cukier się rozpuści, dodaj żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko wymieszaj...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Szkoła przetrwania

    Naturalny krem ma jeden z wielu ekocertyfikatów, naturalne składniki i nie zawiera konserwantów. Ale przecież to one chronią kosmetyk przed grzybami, pleśnią i bakteriami! Jak to możliwe, że krem bez konserwantów się nie psuje? Sprawdzamy.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Ciasto: 50 dkg mąki pszennej; 25 dkg margaryny; 2 żółtka; łyżka gęstej śmietany; 2 łyżki cukru pudru; szczypta soli. Krem: 2 szklanki mleka; żółtko; łyżeczka mąki ziemniaczanej; łyżeczka kawy rozpuszczalnej; kawałek laski wanilii lub torebka cukru waniliowego. Glazura: 5 dkg cukru; łyżeczka mąki ziemniaczanej; szklanka soku pomarańczowego; łyżeczka likieru pomarańczowego. Owoce do wyboru...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tradycyjne miodowniki

    ..., mieszamy z kawą. Kremem przekładamy zimne ciasto tak, by na wierzchu znalazł się blat orzechowy, odstawiamy na noc i dekorujemy według uznania. Bakaliowy z cynamonem Skład na 16 porcji(...), 3 łyżki rodzynek, szklanka śmietany kremówki, 1 cukier waniliowy, 3 jabłka Przygotowanie: Margarynę i miód razem stapiamy. Studzimy. Mieszamy z kawą i cynamonem. Żółtka ucieramy z cukrem, partiami...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...