• Informacje na temat:

    krem z budyniu wisniowego

Przepisy na temat: krem z budyniu wisniowego
  • Eklerki z bitą śmietaną i kremem żurawinowym

    Składniki na 4 porcje: Ciasto: - 250 ml wody, - 1/2 łyżeczki soli, - 80 g masła, - 150 g mąki, - 3-4 jajka Krem: - 4 płatki białej żelatyny, - 1 opakowanie budyniu mlecznego w proszku(...) z barwnikiem i nektarem żurawinowym do momentu, aż powstanie polewa. Umieścić polewę w torebce o rurkowatym zakończeniu i udekorować eklerki. Posypać żurawinami. Na dolne połówki nałożyć krem i przykryć...

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, wyrównać. Piec w temperaturze200 st. C przez 10 minut. Ciasto wyłożyć na posypaną cukrem powierzchni...ę i zostawić do ostygnięcia. Ciasto pokroić na(...) i wstawić na noc do lodówki. Ciasto pokroić na kwadraciki. 250 g cukru pudru wyrobić z sokiem wiśniowym. Przygotowanym lukrem, roztopioną białą czekoladą i różowym cukrem dekorować ciastka...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...rozczyn z drożdży, odrobiny cukru, niewielkiej ilości mąki i połowy mleka. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać wyrośnięte drożdże, mąkę, resztę ciepłego mleka i szczyptę soli(...) z tłuszczu i posypać cukrem pudrem. 1 sztuka - 170 kcal Czas przygotowania: 1 godzina i 30 minut Pączki po berlińsku Składniki: 500 g mąki 80 g + 2 łyżki cukru Szczypta soli 400 ml...

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...kJ/110 kcal Drżący duch Składniki: - 2 opakowania budyniu waniliowego, - 280 g cukru, - 1 l mleka, - 2 opakowania galaretki agrestowej, - 1 słoik konfitury z czerwonych owoców, - 125 ml(...) tłuszczu, ostudzić. Śmietanę połączyć z jogurtem, dodać posiekany szczypiorek. Ocet doprawić solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Ziemniaki wyjąć z piekarnika, ostudzić. Sałatę...

Artykuły na temat: krem z budyniu wisniowego
  • Sernik z fantazją

    ...zeskrobać ją nożem. Zieloną skórkę sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, a po chwili pokrój w paseczki. Z limonek wyciśnij sok. 3. Schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. 4. Mielony twaróg wymieszaj z drobno pokrojoną zieloną skórką oraz sokiem wyciśniętym z limonek, a następnie połącz delikatnie z bitą śmietaną. 5. Żelatynę rozpuść w niewielkiej...