• Informacje na temat:

    krem z białek do biszkopta

Przepisy na temat: krem z białek do biszkopta
  • Ciastka z lekkim kremem

    Wyśmienity, aksamitny krem sprawia, że ciężko im się oprzeć. Wprost rozpływają się w ustach!

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    ...°C.  2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wystudź. Czekoladę, serek i ziarna wanilii wymieszaj. Żelatynę rozpuść w wodzie. Ostudź. Kremówkę ubij. Odłóż kilka łyżek do dekoracji, dodaj cukier, żelatynę i masę z czekoladą. Całość dokładnie wymieszaj. Schłodź.  3. Biszkopt zwiń na bawełnianej ściereczce. Ostudź, rozwiń, wysmaruj kremem, posyp pokrojonymi truskawkami, zwiń. Dekoruj kremówką, posyp...

  • Włoski deser bez dodatku surowych białek

  • Sześć patentów na to, co zrobić z białkami

    ...napełnij dowolnym kremem. 5. Ciasto lodowe: ubij 4 białka z 1 szkl. cukru. Pianę z białek wymieszaj z 50 dag musu ze zmiksowanych malin albo truskawek. Masę przełóż do formy wyłożonej biszkoptami(...)  się na mrożenie, przelej je do pojemnika i szczelnie przykryj. Napisz, ile białek jest w środku. To pomoże w przygotowaniu potraw bez ich marnowania. Przed użyciem rozmroź je do temperatury pokojowej...

  • Rolada białkowa to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostały nam z innej potrawy lub wypieku.

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny 10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na...

  • pyszny sposób na wykorzystanie białek pozostałych z innych wypieków :-)

  • Ciasto z kremem malinowym

    Krem malinowy ma wyjątkowy smak. Z biszkoptem komponuje się świetnie.

  • Tym razem zdecydowałam się na roladę na biszkopcie białkowym (z samych białek), z kremem budyniowym i galaretką oraz z truskawkami.

Artykuły na temat: krem z białek do biszkopta
  • Rolada z kremem

    Biszkopt fantastycznie komponuje się z kremem i owocami. Czy może być coś lepszego do kawy?

  • Rolada z kremem

    ...połączenia składników. Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto i wyrównaj. Piecz biszkopt 20 minut w temp. 180°C.  2. Na blacie rozłóż ściereczkę, oprósz ją cukrem pudrem, ułóż na niej biszkopt papierem do góry. Zdejmij go i zwiń jeszcze ciepłą roladę razem ze ściereczką. Odłóż na 15 min w chłodne miejsce.  3. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i serkiem mascarpone...

  • Biszkopt przekładany

    .... Spodni pasek ułożyć w wąskiej blaszce, posypać pozostałym proszkiem na sos waniliowy. Odłożyć 100 g truskawek do dekoracji. Pozostałe rozłożyć na spodnim pasku ciasta. Pokryć je 3/4 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i pozostałym kremem. Schłodzić.  3. Przed podaniem ciasto poprószyć cukrem pudrem. Udekorować odłożonymi truskawkami. Pokroić na porcje. Zobacz także:

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Zaczynasz ubijać pianę z białek? To najwyższa pora, by włączyć piekarnik do nagrzania. Piana z białek do biszkoptu musi być ubita na sztywno, gdyż to ona „unosi” ciasto do góry.

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Sposób przygotowania: 1. Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka z cukrem ubij na sztywną pianę. Miksując, dodawaj po jednym żółtku, a następnie porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Formę o wym. 30 x 40 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 12 minut. Upieczony biszkopt wyłóż na ściereczkę posypaną cukrem i zroluj...

  • Biszkopt z masą z kaszy manny i galaretką

    Przełożone kremem budyniowym, a może z owocami? Które ciasto zaserwujesz do poobiedniej kawy?

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    Przygotowanie Pokrusz 50 g herbatników. Biał- ka wymieszaj z 3 łyżkami zimnej wody i ubij na sztywno, powoli dosypując cukier. Pianę z białek połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem do(...) z 1 cukrem wanilinowym. Spęczniałą żelatynę wymieszaj z likierem i rozpuść, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie połącz ją z bitą śmietaną. Kiedy krem zacznie tężeć, dodaj do niego mandarynki (kilka odłóż...

  • Rolada z kremem malinowym

    ...pieczenia. Wlej ciasto, wyrównaj łyżką. Piecz 12-15 min w temp. 180°C. Ściereczkę posyp cukrem wanilinowym i połóż na niej gorące ciasto. Papier usuń a ciasto zwiń w roladę. 2. Galaretkę rozpuść w 200 ml wrzątku. Przelej do płaskiego podłużnego naczynia. Wstaw do lodówki. Następnie pokrój w paski. Maliny z cukrem i sokiem z cytryny podgrzewaj, aż zmiękną. Przetrzyj przez sitko. Do gorącego musu wsyp...

  • Ciasto z puszystym kremem, owocami i galaretką

    Sposób przygotowania: 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Ubijając, dodawaj po 1 żółtku i 1 łyżce cukru pudru. Dołóż ziarenka wanilii i cienkim strumieniem wlewaj(...) małym ogniu. Wystudź. Masło utrzyj do białości. Nie przestając ucierać, dodawaj po 1 żółtku. Dołóż serek homogenizowany i wymieszaj łyżką. Białka ubij z cukrem i delikatnie wmieszaj do masy. Wlej...

  • Torcik z kremem chałwowym

    ...do pieczenia i kakao. Całość wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do natłuszczonej tortownicy i piecz 35 minut.  Zrób krem. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj 1/4 szklanki mleka i mąkę ziemniaczaną. Resztę(...) rozgniecioną chałwę i zmiksuj. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niej połowę wystudzonego budyniu i ucieraj do uzyskania puszystego kremu.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź ją i wymieszaj...