• Informacje na temat:

    krem z białek

Przepisy na temat: krem z białek
  • Ciastka z lekkim kremem

    Wyśmienity, aksamitny krem sprawia, że ciężko im się oprzeć. Wprost rozpływają się w ustach!

  • Bezowe torciki  z aksamitnymi kremami

    Beza z kremem to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto trzy najsmaczniejsze propozycje!

  • Muffinki z kremem

    Sposób przygotowania Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Dodaj 1/2 szkl. cukru pudru, skórkę cytrynową oraz śmietanę. Całość utrzyj mikserem. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodaj do ucieranej masy na przemian z pianą z białek. Formę do pieczenia muffinek (z 12 wgłębieniami) wyłóż papierowymi...

  • Biszkopty z kremem

    Owocowy kopiec Sposób przygotowania 1. Spód: jajka robij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i skórką z limonki. Białka ubij. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Porcjami dodaj do utartych żółtek na przemian z pianą z białek. Biszkopt rozsmaruj na spodzie tortownicy (śr. 22 cm) wyłożonej pergaminem. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piecz ok. 25 min...

  • Biszkopty z lekkim kremem

    .... Podpraż na suchej patelni.  3. Przygotuj krem: schłodzony serek ubij mikserem z ksylitolem i sokiem z cytryny na puszystą masę. Jeśli krem jest bardzo gęsty, domieszaj 1 łyżeczkę jogurtu naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja...

  • Ciasta z kremem

    ...blaty.  2. Białka z cukrem, sokiem i solą ubijaj w misce ustawionej na parze. Zdejmij z ognia, ubijaj, dodając kawałki masła. Część zabarw na pomarańczowo, a część na czekoladowo. Dekoruj tort.  Beza z musem owocowym Sposób przygotowania 1. 1/2 szklanki wody zagotuj z cukrem. Białka ubij z solą. Ubijając, dodaj syrop. Tortownicę wyściel papierem, szprycą wyłóż pianę tak, by powstały...

  • Sześć patentów na to, co zrobić z białkami

    ...napełnij dowolnym kremem. 5. Ciasto lodowe: ubij 4 białka z 1 szkl. cukru. Pianę z białek wymieszaj z 50 dag musu ze zmiksowanych malin albo truskawek. Masę przełóż do formy wyłożonej biszkoptami(...)  się na mrożenie, przelej je do pojemnika i szczelnie przykryj. Napisz, ile białek jest w środku. To pomoże w przygotowaniu potraw bez ich marnowania. Przed użyciem rozmroź je do temperatury pokojowej...

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Sposób przygotowania 1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z jednym i drugim cukrem na sztywną pianę, po czym wlej żółtka i zmiksuj do połączenia składników. Dodaj dwa rodzaje mąki, proszek do(...) w środku). 4. Gdy ciasto ostygnie, zrób krem. Śmietankę wlej do miski, dodaj cukier puder i śmietan-fixy. Ubij na sztywno. Dodaj krem krówkowy, miksuj jeszcze chwilę. Następnie rozwiń ciasto, usuń...

  • Amerykański pie z kremem albo owocami

    Te ciasta to prawdziwa rozkosz podniebienia. Soczyste owoce i aksamitny krem otoczone kruchym ciastem. Palce lizać!

  • Rolada z kremem

    Nie masz pomysłu na słodki deser? Proponujemy wyjątkowo pyszną roladę z kremem. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

Artykuły na temat: krem z białek
  • Rolada z kremem

    Biszkopt fantastycznie komponuje się z kremem i owocami. Czy może być coś lepszego do kawy?

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Beza Pavlovej z kremem

    Krem zastąpmy bitą śmietaną.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Botulin Revolution Christian Laurent - dermochirurg w kremie

    ...botulinowej" przeciwdziała produkcji białek kurczliwych, dzięki czemu wygładza i ujędrnia skórę. Seria Botulin Revolution naśladuje działanie botoksu dzięki formułom inspirowanym zabiegami(...) zmarszczki mimiczne, poprawiają owal twarzy, zapewniając przyjemne uczucie napięcia, głębokiego nawilżenia i odżywienia. W serii znajdują się kremy do twarzy oraz pod oczy i na powieki: Skoncentrowany...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Krem z karmelizowanymi bananami

    ...pianą z białek. Gotowy krem odstawić na min. 1 godz. do lodówki. 2. Banany obrać, pokroić  w grube plastry. Na dużej patelni rozpuścić cukier, wymieszać z 2 łyżkami wody, dodać szczyptę soli. Gdy masa(...), nieustannie mieszając, ok. 3 min. Rondel zdjąć z ognia, wystudzić.  4. W pucharkach układać  na przemian ciasteczka, orzechy, banany i krem, udekorować rozpuszczoną czekoladą.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Wierny Kompan - krem od BodyBoom

    Wierny Kompan marki BodyBoom to multifunkcyjny krem do codziennej pielęgnacji skóry twarzy, który doskonale sprawdzi się w trudnych miejskich warunkach. Dzięki naturalnym składnikom aktywnym pochodzenia roślinnego krem stymuluje komórki macierzyste naszej skóry, pobudzając je do aktywności, a przy tym chroni je przed działaniem wolnych rodników. Zawarte w nim komórki macierzyste pomarańczy...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

Zdjęcia na temat: krem z białek
Wideo na temat: krem z białek
  • Jak zrobić bezy? Banalny przepis

    Beza, czyli upieczona piana z białek z cukrem, to przepyszny deser, który świetnie nadaje się do przyrządzania ciast, dekorowania wypieków, lodów czy budyniów, a przede wszystkim genialny sposób na przyrządzanie niewielkich ciasteczek - z kremem czy musem owocowym lub bez! W gruncie rzeczy przyrządzanie bezy jest dziecinnie proste - raz poznany przepis zapamiętacie na zawsze. Zobaczcie nasz