• Informacje na temat:

    krem tortu dynia

Przepisy na temat: krem tortu dynia
  • Torcik z dynią

    Składniki: Biszkopt: 6 jaj szklanka mąki szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus: 40 dag dyni 4 łyżki cukru Krem: 15 dag masła 5 łyżek cukru pudru łyżka żelatyny(...). Przekrój wzdłuż na trzy części. Dynię ugotuj z cukrem. 2. Rozpuść żelatynę. Masło i cukier rozpuść, podgrzej, dodaj żelatynę. Przestudź, dodaj serek, kilka łyżek musu z dyni. Roztrzep. Tort...

  • Kilka ciekawostek o dyni

  • Pestki słonecznika

    ...boki tortu, desery Zamiast wiórkami kokosowymi lub zmielonymi orzechami, boki posmarowanego kremem tortu możesz okleić posiekanymi ziarnami słonecznika. Warto też posypywać nimi desery. 6. Składnik(...). Takie szybkie musli jest świetne dla ucznia. 2. Dodatek do zupy Pestki słonecznika mogą być doskonałym dodatkiem do jesiennej zupy, np. kremu z dyni, kalafiora czy pomidorów. Zanim posypiesz nimi...

  • Szybki i latwy krem kokosowy .Do tortu,ciast.Polecam!

  • Nadszedł czas na dynie - duże, jędrne, soczyste, a przede wszystkim bardzo zdrowe. Dynie zawierają bardzo dużo witamin i minerałów, a ponadto są niskokaloryczne. Zupa z dyni z dodatkiem imbiru rewelacyjnie rozgrzewa w jesienne, chłodne dni.

  • Rozgrzewa i pysznie smakuje

  • Bardzo polecam ,krem delikatny i aksamitny ,rozpływa się w ustach. Nie byłam przekonana do dyni,od dzisiaj będę często robiła i polecam na dietę.

  • pyszny, aksamitny, rozgrzewający....

  • Jesienią najlepsze są zupy rozgrzewające.Za oknami deszcz i zimno w sklepach można jeszcze kupić świeże warzywa,wiec czemu nie skorzystać.

Artykuły na temat: krem tortu dynia
  • Gala Mistrzów Sportu: Co podano do jedzenia?

    Dzięki Marcie Kuligowskiej, która na Instagramie umieściła zdjęcie karty dań, wiemy, czym poczęstowano gości tego wieczoru w hotelu Hilton, gdzie odbywał się bal. Na przystawkę podano tatara z wędzonego łososia z wasabi, galaretką sojową, na obiad zupę krem z pieczonej dyni z cytrynową oliwką oraz pieczone udko kaczki z jabłkiem i sosem cynamonowym, a na deser smakowity tort Pavlova. Oczywiście...

  • Dynia to smaczne i zdrowe warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań. Chociaż zwykle jadamy ją w wersji wytrawnej, nasi użytkownicy wiedzą, że równie dobrze sprawdza się w deserach. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A. Ten przeciwutleniacz wykazuje...

  • Kolacja z przyjaciółmi czyli dîner à la française i kuchnia w tym tygodniu.

    ...była niczego sobie.   Od rana zabrałam się za przygotowanie tortu orzechowego, który miał być zwieńczeniem posiłku. Uwielbiam ten tort nie tylko ze względu na jego smak, ale też z sentymentu. To tort, który w moim dzieciństwie robił mój dziadek i robię go według jego przepisu, tyle, że zmieniłam kompozycję kremu:z maślanego z orzechami na ten na bazie mascarpone (cudowny ser, niedostępny...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Jesień kojarzy się nam z kolorowymi liśćmi, straganami uginającymi się pod ciężarem jesiennych skarbów i - oczywiście - dyniową zupą. Wydawać by się mogło, że wiemy już wszystko o tej poczciwej roślinie... Czym może zaskoczyć nas zwykła dynia? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Dynia przeciwcukrzycowa Z badań przeprowadzonych na szczurach wynika, że koncentrat pozyskany z dyni poprawia tolerancję glukozy. Poziom cukru we krwi był zdecydowanie niższy w grupie karmionej dynią niż w grupie kontrolnej....

  • Halloween kojarzy nam się głównie z jednym, konkretnym warzywem. Jest to nieoceniona dynia, z której wyczarujemy nie tylko złowieszcze ozdoby, ale także przerażająco pyszne desery! Fot. 123RF/Picsel Odkąd Halloween na dobre zawitało w polskich domach poszukujemy już nie tylko oryginalnych strojów na imprezy, ale także przepysznych przekąsek na straaaszne przyjęcia. W roli głównej może wystąpić dynia, która zostanie wykorzystana jako przepiękna ozdoba, a jej miąższ może być podstawą do...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...