• Informacje na temat:

    krem smietanowy do tortu

Przepisy na temat: krem smietanowy do tortu
  • Ciasta z galaretką

    ...spód, wyrównaj, wstaw do lodówki na godzinę. Gdy masa zastygnie, wylej galaretkę, schłodź.  Tort z kremem Sposób przygotowania 1. Białka ubij, dodając po łyżce cukru, potem żółtka, ubijaj(...) talerz, odstaw, by zastygła. Posiekaj ją drobniutko. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj galaretkę, ułóż krem na drugim blacie. Roztop galaretki, schłodź. Gdy lekko stężeją, wyłóż je na śmietanowy krem...

  • Torciki z owocami

    ....  2. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj skórkę z pomarańczy. Do masy maślanej kolejno wbij jajka. Całość dobrze wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsyp do(...) porzeczkowy, przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Spód odwróć do góry dnem. Nałóż krem, formując kopułę. Udekoruj (np. czarnymi porzeczkami).   Beza z masą śmietanowo-malinową Sposób...

Artykuły na temat: krem smietanowy do tortu
  • Tort śmietanowy z kawą

    ...• po 5 łyżek cukru i mąki pszennej • 5 jajek l 3 cukry waniliowe • po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i kawy • 1 słoik kremu czekoladowego • 4 szkl. śmietany kremówki • 3 śmietan-fixy l 3 łyżki kakao • biała polewa l masło do blachy Sposób przygotowania • Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami oraz obiema mąkami. Przelej na...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Wisienka prosto z brzuszka

    Przygotowania do tej cielesnej uczty nie muszą być ani długotrwałe, ani kosztowne. Możecie zacząć od bitej śmietany (jogurtu, budyniu, kisielu, itp.), którą on najpierw pieczołowicie rozsmaruje po twoich piersiach i brzuchu (może zadrży mu ręka i trochę białego kremu spocznie nieco niżej!) a później łakomie zacznie ją zlizywać. Zapewniam, że nie zostawi nawet najmniejszego śladu. Jeśli da radę...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Z ciasta francuskiego

    .... Rodzynki namoczyć w rumie. Orzechy laskowe posiekać i wymieszać z rodzynkami, cukrem i cynamonem. Ciasto francuskie cieniutko rozwałkować, wykroić 4 większe kwadraty. Pośrodku każdego ułożyć obrane jabłko(...) posmarować po całej powierzchni jajkiem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 minut w 180°C. Kremówki z lukrem Składniki na 24 porcje: 2 op. francuskiego ciasta (po 400 g). Krem...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Z porzeczkową nutą

    ...do posmarowania formy lub papier do pieczenia. Na krem: 50 dag czerwonych porzeczek, 30 dag malin, 30 dag jagód, 3 szklanki śmietanki kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru, 3 łyżeczki żelatyny, sok(...), wsyp do masy jajecznej i mieszaj. Do przygotowanej tortownicy wlej ciasto i piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Wystudź. 3. 25 dag porzeczek zmiksuj z cukrem na mus...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta z mandarynkami

    .... cukru wanilinowego, 90 dag kremówki, 100 ml pomarańczowego likieru, 10 dag krokantu z orzechów laskowych, 6 dag płatków migdałowych, 1 łyżka cukru pudru 1. Połowę herbatników pokruszyć. Białka ubić z 3 łyżkami zimnej wody i cukrem. Pianę połączyć z żółtkami. Małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu pokruszone herbatniki. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...