• Informacje na temat:

    krem pod galaretke na biszkopt

Przepisy na temat: krem pod galaretke na biszkopt
  • Ciastka z lekkim kremem

    Wyśmienity, aksamitny krem sprawia, że ciężko im się oprzeć. Wprost rozpływają się w ustach!

  • Tort truskawkowy

    .... cytrynowej) Nasączenie biszkoptu: 1 szkl. truskawek  1,5 szkl. wody 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Nasączenie biszkoptu: z podany składników ugotować kompot. Truskawki oczyścić, zalać wodą, połączyć z cukrem. Delikatnie mieszać do momentu zagotowania. Kompot wystudzić i odcedzić. 2. Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder.  Masę...

  • Zielony tort

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek l ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej zielony barwnik spożywczy Na krem: 750(...) biszkopt wystygnie, przekrój go wzdłuż na 3 blaty. 2. Galaretki rozpuść w 250 ml wrzącej wody. Sok z cytryny wymieszaj z ½ szklanki wody, dopraw do smaku cukrem. Nasącz nim 2 blaty biszkoptowe...

  • 3 przysmaki z truskawkami

    Pyszne ciasto Upieczony biszkopt dzielimy na dwa cieńsze placki i jeden np. mrozimy, a drugi smarujemy kremem z serka mascarpone. Potem dekorujemy pokrojonymi w cząstki truskawkami, polewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Orzeźwiający koktajl Dojrzałe truskawki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, obieramy z szypułek, a następnie miksujemy z niewielką ilością cukru oraz...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...: - 25 dag twarogu, - 25 dag mascarpone, - 4 żółtka, - 1 torebka cukru waniliowego, - 10 dag podłużnych biszkoptów, - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, - 50 ml likieru amaretto, - 1 łyżka kakao(...) zanurzyć w kawie). Przykryj połową kremu mascarpone posyp przebranymi malinami. Krok trzeci Deser w pucharkach przykryj pozostałymi biszkoptami. Również tę warstwę ciasteczek skrop kawą z likierem. Na...

Artykuły na temat: krem pod galaretke na biszkopt
  • Sposób na pęknięty biszkopt

    Może się zdarzyć, że biszkopt pęknie z wierzchu. Wtedy wystarczy oprószyć go kakao lub cukrem pudrem.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Rolada z kremem malinowym

    Biszkopt możesz nawilżyć wodą z sokiem cytrynowym – przełamiesz słodycz ciasta.

  • Rodzinne spotkania, radosna atmosfera i odpoczynek – w ten sposób wielu z nas wyobraża sobie Wielkanoc idealną. Najważniejsze święto chrześcijańskie to także celebracja budzącej się do życia przyrody. Fot. materiały prasoweWypełnione jest wieloma tradycjami, często przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Istotna część różnorodnych zwyczajów związana jest, oczywiście, z jedzeniem! Wielkanoc nie mogłaby odbyć się bez święconki, śniadania wielkanocnego i długich biesiad przy suto zastawionym...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Słodkie życie!

    Włoskie desery na stałe zagościły w naszych domach. Chętnie zamawiamy je też w cukierniach i zachwycamy się nimi w kawiarniach przeplatając je z smakiem ulubionej kawy. Jednak, czy wiemy, co kryje się pod ich nazwą?

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Rolada nie jest wypiekiem dla wtajemniczonych. Zrób ciasto, krem i zakręcaj.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

Wideo na temat: krem pod galaretke na biszkopt
  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    gotowymi, okrągłymi biszkopcikami. Na tę słodką, ale zwartą podstawę położono wybornie słodki krem z delikatnego masła i budyniu, na nią zaś nałożono trochę owoców - ważne, by wybierać te, które będą nie tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna

  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    gotowymi, okrągłymi biszkopcikami. Na tę słodką, ale zwartą podstawę położono wybornie słodki krem z delikatnego masła i budyniu, na nią zaś nałożono trochę owoców - ważne, by wybierać te, które będą nie tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna

  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    gotowymi, okrągłymi biszkopcikami. Na tę słodką, ale zwartą podstawę położono wybornie słodki krem z delikatnego masła i budyniu, na nią zaś nałożono trochę owoców - ważne, by wybierać te, które będą nie tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna