• Informacje na temat:

    krem na tort delikatny

Przepisy na temat: krem na tort delikatny
  • Tort makowo-budyniowy

    Ma oryginalny, delikatny smak. Raz spróbujesz i będziesz...

  • Tort kawowy

    Taki tort zrobisz tylko na specjalne okazje. Smakuje wyjątkowo!

  • Tort czekoladowy

    Aż trudno uwierzyć, że ten tort jest zrobiony z czerwonej fasoli! Smakuje mocno czekoladowo.

  • Tort cytrynowy

    ...posmaruj połową kremu, przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wierzch posyp skórką z cytryny albo wiórkami kokosowymi. Przechowuj w lodówce. Przygotowanie(...)Na biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Na krem: 2 szklanki mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej...

  • Tort truskawkowy

    Truskawki to bogactwo witamin! Wiosną i latem dostęp do nich jest nieograniczony, dlatego nie może ich zabraknąć na stole. Tort truskawkowy z masą mascarpone to propozycja na popołudniowy, lekki deser.

  • Ekspresowy tort z kremem czekoladowym i wiśniami.

    Babcia i Dziadek to wyjątkowe osoby. Łączymy z nimi wiele sentymentalnych wspomnień i równie często są naszymi autorytetami. Dlatego warto podarować im prezent prosto z serca. Poświęćmy chwilę czasu na przygotowanie prostego, ale efektownego tortu z wiśniami i czekoladowym kremem. Taki autorski prezent na pewno zrobi wrażenie na każdej Babci i Dziadku!

  • Tort czekoladowy z mascarpone

    ...dosypując cukier i cukier waniliowy. Pianę z białek wymieszaj z żółtkami. Dodaj stopioną czekoladę oraz obie mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę (śr. 22 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie formy rozsmaruj ciasto. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piecz 35 minut. Po wyjęciu delikatnie nożem oddziel ciasto od brzegów tortownicy. Zdejmij obręcz...

  • Orkiszowy tort karpatkowy

    Karpatka jest ciastem idealnym. Urzeka delikatnym, pofalowanym ciastem i słodkim, rozpływającym się w ustach kremem.

  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    ...piekarnik i uchylić, pozostawić do wystudzenia. Wykonanie kremu Wszystkie składniki ubić mikserem na gęsty krem. Wykonanie tortu Pomarańcze obrać ze skórki i wszystkich błonek. Każdy z blatów bezowych posmarować kremem, następnie ułożyć jeden na drugim. Ozdobić kawałeczkami pomarańczy i oprószyć wiórkami czekoladowymi. Przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi z książki "Moje wypieki...

  • Orzeźwiający tort cytrynowy

    ...z cytryny. Mieszaj do zgęstnienia kremu. Wystudź i przełóż nim warstwy biszkoptu, nasączonego herbatą. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem, (możesz dodać barwnik). Udekoruj nią boki i wierzch tortu(...)Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej opcjonalnie skórka otarta z 1 cytryny Tort cytrynowy: biszkopt...

Artykuły na temat: krem na tort delikatny
  • Bezowy tort z dwoma kremami

    Wspaniały pomysł na tort urodzinowy - goście będą zachwyceni!

  • Tort Czerwony Aksamit

    Choć tym razem trudno będzie urządzić przyjęcie w licznym gronie, to i tak warto przygotować tort dla domowników, którzy obchodzą urodziny. Może skorzystasz z naszej propozycji?

  • Tort Opium

    Świąteczny tort Opium.

  • Tort truskawkowy

    ...blatem, nasączyć ponczem, rozłożyć truskawki, 1/3 kremu, pokruszone bezy, przykryć ostatnim blatem. Ten też nasączyć. Tort pokryć resztką kremu, wygładzić. Wstawić do lodówki, żeby stężał.(...). Na koniec delikatnie połączyć z mąkami, miksując na najniższych obrotach. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Biszkopt piec ok. 30 minut w temp. 180

  • Tort migdałowy z kremem budyniowym

    ...). Przygotowany krem wymieszać z likierem migdałowym. 4. Kremem karpatkowym przełożyć biszkoptowe blaty. Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni. Posypać nimi wierzch tortu. Śmietanę ubić z cukrem pudrem(...) dodawać do niej żółtka. Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać ze zmielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Tort z truskawkami

    ...i na wierzchu tortu zrób dekoracyjny wzorek, wyciskając krem przez szprycę. Tort udekoruj wiórkami czekolady, płatkami migdałów i truskawkami. Zobacz także:(...) wsypuj mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz...

  • Wyśmienity tort

    ...wymieszane suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 25-30 min w temp. 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie części.  Schłodzoną masę śmietanowo-czekoladową ubij mikserem (ok. 2 min) aż do otrzymania konsystencji kremu. Połowę rozłóż na pierwszym kawałku ciasta. Przykryj drugim kawałkiem. Wierzch i boki posmaruj...

  • Tort naleśnikowy

    Im wyższy tort, tym warstwy nadzienia powinny być cieńsze.

  • Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

    ...pieczenia tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 50 minut. Po wystudzeniu przekrój na 3 blaty. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Delikatnie miksując, stopniowo dodawaj mascarpone. Blaty ciasta przełóż kremem. Posmaruj nim też wierzch oraz boki tortu. Wypiek udekoruj posiekanymi orzechami włoskimi. Wstaw do lodówki do stężenia.  Zobacz także: