• Informacje na temat:

    krem na parze przepis

Przepisy na temat: krem na parze przepis
  • Pięć przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków

    Wszystkie prezentowane w tym zestawieniu potrawy łączy krótki czas przygotowania, który waha się od 5 do 45 minut. Oto pięć z najlepiej ocenianych przepisów na zdrowe i smakowite potrawy.

  • Krem z kaszy jaglanej i gruszki

    Ze względu na jej zdrowotne właściwości kaszy jaglanej warto, aby pojawiała się na talerzach naszych maluszków jak najczęściej. Dlatego dzisiaj proponuję prosty i zdrowy przepis właśnie z moją ukochaną kaszą...

  • Tajski deser na bazie ryżu

    ..."Khao niaw ma muang" brzmi jak formuła zaklęcia, a tak naprawdę chodzi o sztandarowy tajski deser, czyli ryż kleisty z mango i kremem kokosowym. Z tym przysmakiem zapozna nas znawczyni azjatyckiej kuchni, Alicja Than.

  • Tort czekoladowo-wiśniowy

    Przepis z instrukcją robienia dekoracyjnych wiórków czekoladowych.

  • Ambasador

    Przepis na klasycznego Ambasadora oraz inne ciasta.

  • Piknik na balkonie, czyli sposób na udaną majówkę

    ...razem. Przełożyć do innego naczynia. 4.  Z powstałej masy uformować 4 burgery (Ø 10-12 cm, grubość ok. 2 cm). Gotować je na parze przez około 30 minut. Krem paprykowy z ajvarem i sos do burgerów(...) przystawki Varoma, włożyć do niej jajka (patrz wskazówka). Włożyć wkład Varomy, odważyć na niego groszek, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 4. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Ostrożnie wyjąć...

  • Przedświąteczna szkoła bab

    Na świątecznym stole obowiązkowo musi pojawić się baba. Podajemy 10 przepisów na te pyszne wielkanocne wypieki.

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    ..."Hoffen Chef Express Łatwe Gotowanie" znalazłam przepis na krem z marchwi i szybko zabrałam się za jego przygotowanie. Taki krem to spora dawka beta karotenu (marchew), białka roślinnego (soczewica(...)Gdy kilka lat temu przechodziłam na wegetarianizm, skazana byłam na kotleciki sojowe i brokuły na parze. Przeszłam więc całkiem długą drogę! Gdy w naszej redakcji pojawił się wielofunkcyjny robot...

  • Włoska polenta w wersji słodko-kwaśnej

    Jednym z pomysłów na ten włoski specjał z kaszki kukurydzianej, a wiec polenty, dzieli się w swojej książce "Jak jeść słodycze i nie tyć. 100 przepisów na zdrowe słodkości" Jessica Meinhard, która znana jest też z instagramowego profilu @shining_star_9. I tak jej propozycją jest grillowana polenta z lime curd, czyli słodko-kwaśnym kremem cytrynowym. Do przygotowania polenty na słodko potrzebne...

  • Rolada bananowa

    ...i 1/2 szkl. mleka. Zagotować na parze. Ostudzić. Orzechy zalać 1/2 szkl. wrzącego mleka, wymieszać, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodać krem i cukier waniliowy. Na cieście ułożyć banany oraz krem(...)Składniki na 10 porcji: Ciasto: - 8 jaj, szklanka cukru, - 7 łyżek mąki pszennej, - 10 łyżek zmielonych orzechów włoskich, - płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: - 5 żółtek, - 5 łyżek...

Artykuły na temat: krem na parze przepis
  • Rożek makaronikowy z kremem czekoladowym

    Rożki makaronikowe Mak wymieszać z cukrem i zmielić dwa razy, następnie dodać białka. Dokładnie wymieszać, dodać mąkę i połączyć składniki. Nanieść masę za pomocą worka cukierniczego z okrągłym zdobnikiem na blachę, formując małe rożki. Piec w 200°C na złoty kolor. Krem czekoladowo-maślany Jajka podgrzać na parze wraz z cukrem do 65°C, następnie ubić i schłodzić. Połączyć z kakao...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • ​Krem czekoladowy z orzechami laskowymi

    Tak, ten domowy krem czekoladowy smakuje o wiele lepiej niż gotowy odpowiednik znanej marki. Możesz zmieniać jego smak, dobierając inne proporcje gorzkiej i mlecznej czekolady oraz stosując różne rodzaje orzechów. Przygotuj go, a nie pożałujesz!

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • "Chou" z rozanym kremem

    Czy znacie cos pyszniejszego? Miniaturowy ptys zwany po francusku "chou" nadziany rozanym kremem, polany rozana polewa i udekorowany malinami oraz platkami...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Wielkanocne baby ponczowe

    Świąteczny przepis mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • ​Zupa "nic"

    ...czas mieszając, aż masa zgęstnieje do konsystencji sosu. Na taki krem wykładać wcześniej przygotowane pianki z białek. Ostudzić. Tak przygotowany deser podawać i dekorować można wedle własnych upodobań, w głębokim talerzu, lub wzorem francuskim - w ozdobnych pucharkach. Przepis pochodzi z książki Moniki Śmigielskiej "Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna". Wydawnictwo Znak.  

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...