• Informacje na temat:

    krem kokosowy do biszkoptu

Przepisy na temat: krem kokosowy do biszkoptu
  • Torcik z kokosowym kremem

    ....  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu...

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Ciastka z lekkim kremem

    Wyśmienity, aksamitny krem sprawia, że ciężko im się oprzeć. Wprost rozpływają się w ustach!

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny 10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na...

  • Przekładane ciasto kokosowe

    Składniki na 14 porcji: 100 g cukru 3 jajka 80 g roztopionego masła 150 ml mleka 1 cukier wanilinowy 150 g mąki półgrubej 1 proszek do pieczenia Krem: 130(...) dekoracji Czas przygotowania: około 70 minut 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na gęstą pianę. Mieszając, dodawać stopniowo roztopione masło i letnie mleko. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do...

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Kokosowy raj - przysłała Olga

    ...spód biszkoptowy; 250 g wiórków; 2 tabliczki czekolady; 0,5 kg śmietany kremówki; śnieżka Winiary - 2 sztuki...

  • Składniki: Biszkopt jasny: 4 jaja, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 4 jaja, pół szklanki cukru, 1 łyżka kakao - uzupełnić do połowy szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: pół litra mleka, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 3/4 szklanki...

  • Torciki ze słodką polewą

    ...resztę kremu. Schładzaj 2 godz. Tort udekoruj świeżymi truskawkami oraz malinami.  Kokosowy na biszkopcie Sposób przygotowania 1. Puszkę z mlekiem wstaw na noc do lodówki. Jajka rozbij, oddziel(...) sitko. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw na 5-10 minut, by spęczniała. Serek utrzyj z cukrem pudrem i musem malinowym. Śmietanę wymieszaj z sokiem i skórką z limonki, ubij...

  • Sześć patentów na to, co zrobić z białkami

    ...spody do babeczek: 5 białek wymieszaj z 20 dag wiórków kokosowych. Mokrą masą wylep foremki (natłuszczone). Mocno ją wciskaj, by dobrze wyklejone były boki i spody. Piecz 20 minut w 160 st. Spody napełnij dowolnym kremem. 5. Ciasto lodowe: ubij 4 białka z 1 szkl. cukru. Pianę z białek wymieszaj z 50 dag musu ze zmiksowanych malin albo truskawek. Masę przełóż do formy wyłożonej biszkoptami...

Artykuły na temat: krem kokosowy do biszkoptu
  • Rolada z kremem

    ...połączenia składników. Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto i wyrównaj. Piecz biszkopt 20 minut w temp. 180°C.  2. Na blacie rozłóż ściereczkę, oprósz ją cukrem pudrem, ułóż na niej biszkopt papierem do góry. Zdejmij go i zwiń jeszcze ciepłą roladę razem ze ściereczką. Odłóż na 15 min w chłodne miejsce.  3. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i serkiem mascarpone...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    .... Posmaruj 2/3 kremu. Zroluj. Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu. Odstaw do stężenia. Przed podaniem udekoruj roladę kokosowymi wiórkami lub czipsami.  Zobacz także:(...)Sposób przygotowania: 1. Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka z cukrem ubij na sztywną pianę. Miksując, dodawaj po jednym żółtku, a następnie porcjami mąkę przesianą z proszkiem do...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Sposób na idealny biszkopt

    .... Aby temu zapobiec, dodaj do śmietany rozpuszczoną żelatynę  - ona utrwali krem. 2. Biszkopt przywarł do formy? W takim wypadku nasze babcie owijały formę wilgotną ściereczką, a po kwadransie bez trudu(...) smaruj tłuszczem, bo zwiększy przyczepność ciasta do formy: pośrodku utworzy się wybrzuszenie, które po wyjęciu biszkoptu z pieca spektakularnie opadnie. Biszkopt nabierze cudnego aromatu, gdy natłuszczoną...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Zaczynasz ubijać pianę z białek? To najwyższa pora, by włączyć piekarnik do nagrzania. Piana z białek do biszkoptu musi być ubita na sztywno, gdyż to ona „unosi” ciasto do góry.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...g masła, 200 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 250 g tłustego twarogu, 200 g czereśni, 50 g wiórek kokosowych 1. Białka ubić z cukrem. Żółtka ubić z roztopioną czekoladą. Delikatnie połączyć obie masy(...) owoce). Ciasto zrolować ze ściereczką (pergaminem). Wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch rolady posmarować odłożonym kremem. Posypać wiórkami kokosowymi. Udekorować owocami. Rolada śmietanowo...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...