• Informacje na temat:

    krem kalafiorowy

Przepisy na temat: krem kalafiorowy
  • Szybki krem kalafiorowy

    Lekka zupa warzywna na lato.

  • Przepyszna lekka zupa z kalafiora.

  • Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem

    ...muszkatołową i solą. Krem serwuj układając na nim odcedzone warzywa z łososiem. Posyp wierzch koperkiem.

  • Wypróbowany przepis na "Krem kalafiorowy"

  • Krem kalafiorowy

    Składniki: 1 główka kalafiora 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru (ok. 2 cm) 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki curry w proszku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 4 łyżki śmietany kremówki sól, pieprz Przygotowanie: Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Marchewki, cebulę, czosnek i imbir obierz. Marchewki pokrój na kawałki...

  • Sprawdzony przepis na "Krem kalafiorowy"

  • Wypróbowany przepis na "Krem kalafiorowy"

  • Zupa krem z pieczonego kalafiora i soczewicy

    .... Dodajemy sól, pieprz, doprawiamy sokiem z cytryny. Mieszamy ponownie. Wlewamy krem do głębokich talerzy i posypujemy zupę ziarnami kopru, prażonymi kalafiorowymi różyczkami i liśćmi kolendry. (PAP...

  • Aromatyczna i sycąca zupa krem porowo- kalafiorowa z dodatkiem ziemniaków i koziego sera.

Artykuły na temat: krem kalafiorowy
  • Szybki krem kalafiorowy

    Lekka zupa warzywna.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Lecz się dietą

    .... Obiad Zupa szczawiowa, polędwiczka wieprzowa pieczona z musztardą dijon, ziemniaki z wody, buraczki. Inna opcja: krem kalafiorowy, dorsz pieczony, pęczak, kapusta kiszona z marchwią, kompot...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Lekkie zupy warzywne

    ..., połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, bazylią i doprawić. Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Kluski położyć na zupę. Ozdobić. Szybki krem kalafiorowy(...) gałka muszkatołowa, 1/2 szklanki śmietany kremówki, sól, pieprz. Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafior podzielić na różyczki. W garnku...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Czy domowe ciasta muszą być zawsze przygotowywane z cukru, mąki, czekolady i owoców? Oczywiście, że nie! Coraz popularniejsze stają się bowiem ostatnio w cukiernictwie jarzyny. Fot. 123RF/PicselWe własnoręcznie wykonywanych deserach sprawdzą się jednak nie tylko marchew czy dynia, ale także inne, nieco bardziej „wytrawne" warzywa, po które raczej niewielu entuzjastów cukiernictwa zechciałoby sięgnąć. Sprawdźcie zatem razem z nami, jakie słodkości - ładne, pyszne i zdrowe - przygotujecie ze...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...