• Informacje na temat:

    krem jo ciasto

Przepisy na temat: krem jo ciasto
  • Ciasta z kremem

    ...blaty.  2. Białka z cukrem, sokiem i solą ubijaj w misce ustawionej na parze. Zdejmij z ognia, ubijaj, dodając kawałki masła. Część zabarw na pomarańczowo, a część na czekoladowo. Dekoruj tort.  Beza z musem owocowym Sposób przygotowania 1. 1/2 szklanki wody zagotuj z cukrem. Białka ubij z solą. Ubijając, dodaj syrop. Tortownicę wyściel papierem, szprycą wyłóż pianę tak, by powstały...

  • Szybki deser dla dzieci.

  • Ciasto z kremem malinowym

    Krem malinowy ma wyjątkowy smak. Z biszkoptem komponuje się świetnie.

  • Jest Bardzo Prosty :)

  • Ciasta biszkoptowe

    ...i delikatnie wymieszaj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Osącz, oprósz mąką i dodaj do ciasta. Wymieszaj.  2. Blachę pokryj papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Zawiń w ściereczkę. Śmietanę ubij z cukrem. Posmaruj biszkopt, zawiń. Torcik cytrynowo-śmietanowy Sposób przygotowania 1. Jajka, 2 łyżki wody i cukier ubijaj do momentu uzyskania puszystej masy. Wsyp...

  • krem do ciast

  • Ptysie z kremem

    Sposób przygotowania: 1. Do garnka wlej 250 ml wody. Dodaj masło oraz szczyptę soli, zagotuj. Energicznie mieszając, partiami wsypuj mąkę. Gotuj dalej, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. 2. Przełóż ciasto do miski. Mieszaj energicznie, aż wystygnie. Wbij 4 jajka. Pamiętaj, aby kolejne jajko dodawać dopiero wtedy, gdy poprzednie zostanie wchłonięte. 3. Ciasto przełóż do rękawa...

  • Pyszny krem dość gęsty świetnie nadaje się do przekładania dwóch warstw ciasta.

  • Ciasto Królowej Wiktorii

    Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na ciasto wyjmij na blat godzinę wcześniej, by zyskały temperaturę pokojową. Piekarnik rozgrzej do 170 st. Tortownicę o śr. 20 cm wyłóż pergaminem (albo posmaruj masłem i wysyp bułką tartą). Mąkę pszenną przesiej przez sitko razem  z proszkiem do pieczenia. 2. Miękkie masło utrzyj z cukrem na jasny puszysty krem. Nie przerywając miksowania, wbijaj...

  • Pyszne puszyste ciasto biszkoptowe przełożone smacznym kremem budyniowym. Biszkopt przygotowałam w dwóch standardowych formach do babki ale można w tradycyjnej prostokątnej blaszce do ciasta.

Artykuły na temat: krem jo ciasto
  • Ciasto marchewkowe

    Ciasto marchewkowe jest bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Tamtejsze panie domu chętnie dodają do niego m.in. tarty imbir i pokrojonego ananasa z puszki. Jeśli lubisz, możesz także dorzucić do ciasta skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy, albo wiórki kokosowe.

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ciasto marchewkowe przekładane kremem orzechowym

    ...pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piecz ok. 60 minut. By sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, zrób test suchego patyczka.  4. Mascarpone ubij z cukrem i kremem orzechowym, ewentualnie dodaj szczyptę soli. Po 1-2 minutach masa powinna podwoić swą objętość. Wystudzone ciasto rozkrój i przełóż 1/2 kremu orzechowego. Resztę kremu rozsmaruj na wierzchu wypieku. Wstaw na godzinę do...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Ciasto z kremem jagodowym

    ...1. Laskę wanilii rozetnij i wyjmij z jej środka miąższ. Kostkę do pieczenia Kasia Extra Maślany Smak utrzyj z cukrem pudrem i wanilią na puch. Nieustannie...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Babeczki z kremem

    Słodkie co nieco - polecamy przepis na pyszne babeczki z aksamitnym kremem i owocami.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Rurki z kremem

    Słodkości z aksamitnie kremowym wypełnieniem to coś, czemu żaden z domowników się nie oprze!

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

Zdjęcia na temat: krem jo ciasto
Wideo na temat: krem jo ciasto
  • Zmysłowe smaki: Ciasto "Pani Walewska"

    specjały. Takim deserem na pewno jest ciasto znane jako "Pani Walewska" lub "Pychotka". Pyszne kruche ciasto, słodka beza, krem, a dla przełamania słodyczy - dżem z czarnej porzeczki. Poznajcie niezawodny przepis na "Panią Walewską"! Ciasto „Pani Walewska” – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku!

  • Jak zrobić kuleczki z ciasta parzonego?

    Kuleczki z ciasta parzonego to prosty sposób na przygotowanie nietypowego dodatku do zup i kremów. Zamiast makaronu, ryżu czy klasycznych słomek ptysiowych, danie możecie urozmaicić takimi kuleczkami z parzonego ciasta, które nie tylko świetnie smakują, ale i nasycają. Przygotowanie zaś trwa dosłownie parę chwil!

  • Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkowe

    Jeśli jeszcze nigdy nie piekliście ani nie kosztowaliście ciasta marchewkowego, najwyższy czas to zmienić! Jest to pyszne ciasto ze zdrową i pożywną tartą marchewką i dodatkiem przyprawy korzennych, w naszej wersji przekładane puszystym kremem na bazie serka. To przysmak, który rozpływa się w ustach - i na pewno na stałe włączycie go do waszego kulinarnego repertuaru! CIASTO MARCHEWKOWE