• Informacje na temat:

    krem do tortu z masła i jajek

Przepisy na temat: krem do tortu z masła i jajek
  • Tort z masłem orzechowym

    ...wlej do masy czekoladowej. Wymieszaj szpatułką. Przelej do tortownicy (21 cm), piecz w temp. 180°C przez 50 min. Wystudź i przekrój na 2 blaty.  2. Składniki na krem zmiksuj na gładko. Blaty nasącz, przełóż kremem. Czekoladę rozpuść z masłem, ciepłą wylej na ciasto. Dekoruj pralinkami.  *** #POMAGAMINTERIA Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym...

  • Tort cytrynowy

    Na biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Na krem: 2 szklanki mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej(...) posmaruj połową kremu, przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wierzch posyp skórką z cytryny albo wiórkami kokosowymi. Przechowuj w lodówce. Przygotowanie...

  • Orzeźwiający tort cytrynowy

    ..., przekrojony na 3 blaty 300 ml posłodzonej herbaty z cytryną Krem: 2 jajka 2 żółtka 160 g cukru 80 g masła sok i skórka otarta z 2 cytryn Dekoracja: 300 ml śmietanki 30 proc(...) z cytryny. Mieszaj do zgęstnienia kremu. Wystudź i przełóż nim warstwy biszkoptu, nasączonego herbatą. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem, (możesz dodać barwnik). Udekoruj nią boki i wierzch tortu...

  • Ciasta z kremem

    ...blaty.  2. Białka z cukrem, sokiem i solą ubijaj w misce ustawionej na parze. Zdejmij z ognia, ubijaj, dodając kawałki masła. Część zabarw na pomarańczowo, a część na czekoladowo. Dekoruj tort.  Beza z musem owocowym Sposób przygotowania 1. 1/2 szklanki wody zagotuj z cukrem. Białka ubij z solą. Ubijając, dodaj syrop. Tortownicę wyściel papierem, szprycą wyłóż pianę tak, by powstały...

  • Tort kawowy

    ...). Nasącz łyżką rumu pierwszy blat, następnie rozsmaruj na nim szerokim nożem 1/3 masy kawowej, ułóż drugi i nasącz go pozostałym rumem. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem. Udekoruj bitą śmietaną(...)1. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Gdy piana będzie sztywna, a cukier się rozpuści, dodaj żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną...

  • Węgierski tort Dobosza

    Sposób przygotowania: 1. Jajka z cukrem ubijaj 10 minut w kąpieli wodnej. Zdejmij i ubijaj dalej, aż masa wystygnie. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej, wymieszaj łyżką. Formę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 45 minut w temp. 175 st. 2. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Domieszaj krem nugatowy. Biszkopt rozetnij na 4 blaty. Jeden pokrój na 8 trójkątów, resztę krążków...

  • Tort czekoladowy

    Fasolę osącz z zalewy i opłucz. Przełóż do miski, dodaj 5 całych jajek oraz 5 żółtek, rozdrobnij blenderem. Miękki tłuszcz utrzyj mikserem na puch. Z białek ubij sztywną pianę. Do masy fasolowo(...), dodaj krem czekoladowy, zmiksuj. Dodaj przestudzoną czekoladę i jeszcze chwilę miksuj. Krem podziel na dwie części, do jednej dodaj 2-3 łyżki posiekanych pistacji. Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż...

  • Tort mocno cytrynowy

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Na krem:  2 szklanki mleka 4 czubate łyżki(...) blat posmaruj połową kremu, przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wierzch posyp skórką z cytryny albo wiórkami kokosowymi. Przechowuj w lodówce...

  • Bezowe torciki  z aksamitnymi kremami

    Beza z kremem to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto trzy najsmaczniejsze propozycje!

  • Warstwowy tort króliczek

    ...na czasie, wykorzystaj do zrobienia tortu gotowe blaty biszkoptowe. Dwa z nich po przełożeniu kremem utworzą buźkę królika. Z dwóch kolejnych wytnij uszy i zrób muszkę. Udekoruj jak powyżej.(...)1. Puszkę mleka zalej wodą i gotuj 90 min. Metalową miseczkę ustaw na garnku z wrzątkiem. Do miseczki włóż margarynę z cukrem i miodem. Ogrzewaj w kąpieli wodnej, aż składniki się rozpuszczą. Dodaj...

Artykuły na temat: krem do tortu z masła i jajek
  • Wykwintny tort z masłem orzechowym

    Tort możesz przełożyć pysznym kremem czekoladowo-orzechowym. (20 dag nutelli zmiksuj z 20 dag masła orzechowego). Udekoruj go orzechami podprażonymi na patelni.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort Czerwony Aksamit

    ...suchego patyczka). 3. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo cukier puder, cały czas ucierając. Na koniec wymieszaj z serkiem. Gotowy krem schłodź w lodówce. 4. Przełóż blaty ciasta kremem...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Tort truskawkowy

    ...schłodzoną śmietankę ubić na puch. Zimny ser utrzeć z przesianym cukrem pudrem,  zmiksować z twarogiem, żelatyną, delikatnie połączyć z bitą śmietaną i połową konfitury. Pozostałą część konfitury wymieszać z  drobno pokrojonymi  truskawkami. 4. Na paterze położyć pierwszy blat, nasączyć 1/3 ponczu, rozłożyć połowę truskawek z konfiturą i 1/3 kremu, posypać połową pokruszonych bez. Masę przykryć drugim...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Tort ormiański

    Składniki: 450 g łuskanych orzechów włoskich 6 jajek 300 g cukru pudru opakowanie cukru waniliowego sok z cytryny 300 g masła 200 g gorzkiej czekolady 50 ml rumu 100 g orzechów włoskich zmiel, pozostałe posiekaj, 50 g posiekanych odłóż do dekoracji. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze 100 g cukru pudru i cukrem waniliowym. Zmielone orzechy wymieszaj z posiekanymi i 150

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tort marchewkowy

    Wspaniałe wypieki przełożone kremowym nadzieniem to raj dla smakoszy.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...