• Informacje na temat:

    krem do tortu z kakao

Przepisy na temat: krem do tortu z kakao
  • Tort kawowy

    ...). Nasącz łyżką rumu pierwszy blat, następnie rozsmaruj na nim szerokim nożem 1/3 masy kawowej, ułóż drugi i nasącz go pozostałym rumem. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem. Udekoruj bitą śmietaną(...)1. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Gdy piana będzie sztywna, a cukier się rozpuści, dodaj żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną...

  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja(...)Klasyczny red velvet mocno dietetyczny Sposób przygotowania 1. Ciasto: przesiej mąkę z kakao, sodą i połącz z ksylitolem. Trzepaczką wymieszaj jajka, olej, maślankę, ocet i sok. Wsyp suche...

  • Węgierski tort z wachlarzem

    ...z kakao. Odłóż 1/3 pozostałego jaśniejszego kremu. Resztą jaśniejszego kremu przełóż 7 blatów.  3. Wierzch i boki ciasta oraz brzegi trójkątów posmaruj ciemniejszym kremem. Bok tortu obsyp płatkami(...), domieszaj do ciasta. Podziel je na 8 porcji. Każdą rozsmaruj na spodzie tortownicy (śr. 23 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz po 10 minut w temp. 180°C.  2. Krem: czekoladę posiekaj. Zagotuj...

  • Ciasta z kremem

    Tort pomarańczowy Sposób przygotowania 1. Do miski wbij jajka, wlej wodę i wsyp cukier. Ubijaj. Wsyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 160°C. Schłodź, przekrój na cztery blaty.  2. Białka z cukrem, sokiem i solą ubijaj w misce ustawionej na parze. Zdejmij z ognia, ubijaj, dodając kawałki masła. Część zabarw na pomarańczowo, a część na czekoladowo. Dekoruj tort...

  • Ananasowy tort  z portretem ślimaka

    ...w temperaturze 160 st. C. Po ostudzeniu przekrój w poprzek na trzy części. 2. Ugotuj budyń, dodając mleko i cukier. Ostudź go, mieszając i dodaj masło. Ubij mikserem na krem. Przełóż placki kremem i ananasem pokrojonym na małe kawałki. Boki posmaruj resztą kremu i obsyp orzechami. 3. Białko, cukier i sok z cytryny utrzyj na polewę. Połową posmaruj wierzch tortu. Resztę rozdziel na 3 części...

  • Tort z masłem orzechowym

    Sposób przygotowania 1. Czekoladę, masło, cukier i kakao podgrzej, aż się rozpuszczą. Przestudź. Dodaj jajka i wymieszaj trzepaczką. Mąkę połącz z solą i proszkiem do pieczenia. Razem z maślanką wlej do masy czekoladowej. Wymieszaj szpatułką. Przelej do tortownicy (21 cm), piecz w temp. 180°C przez 50 min. Wystudź i przekrój na 2 blaty.  2. Składniki na krem zmiksuj na gładko. Blaty nasącz...

  • Tort czekoladowy

    ...-żółtkowej wsyp cukier, cukier wanilinowy, sól, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao, zmiksuj aż składniki się połączą. Dodaj masło, zmiksuj. Na koniec dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką(...), dodaj krem czekoladowy, zmiksuj. Dodaj przestudzoną czekoladę i jeszcze chwilę miksuj. Krem podziel na dwie części, do jednej dodaj 2-3 łyżki posiekanych pistacji. Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż...

  • Ekspresowy tort naleśnikowy

    ...daktyle zblenduj razem z kakao i mlekiem. Jeśli krem będzie zbyt gęsty, dodaj więcej mleka i jeszcze raz wymieszaj całość. Gotowe placki smaruj kremem i układaj jeden na drugim. Na koniec udekoruj tort resztą kremu, płatkami migdałowymi i owocami.

  • Tort czekoladowy z mascarpone

    ...dosypując cukier i cukier waniliowy. Pianę z białek wymieszaj z żółtkami. Dodaj stopioną czekoladę oraz obie mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę (śr. 22(...) i odłóż do wystudzenia.  2. Krem: kawę rozpuść we wrzątku - powinna mieć konsystencję gęstej pasty. Odstaw do wystudzenia. Śmietanę wymieszaj z serkiem i cukrem pudrem. Ubij na sztywno. Połącz z kawą...

  • Tort bakaliowy

    Składniki: Biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju Krem: 2 śmietany 30 proc. śmietan fix cukier waniliowy łyżka cukru pudru masa kajmakowa w puszce (40 dag) Wierzch: 4 łyżki wody 10 dag masła 3 łyżki kakao pół szklanki cukru pudru bakalie Przygotowanie...

Artykuły na temat: krem do tortu z kakao
  • Tort Opium

    ...ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort Czerwony Aksamit

    Sposób przygotowania: 1. Mąkę, cukier, kakao i sól wsyp do miski. W drugim naczyniu roztrzep jajka. Dolej olej, maślankę i barwnik. Wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi. Do octu winnego wsyp(...) suchego patyczka). 3. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo cukier puder, cały czas ucierając. Na koniec wymieszaj z serkiem. Gotowy krem schłodź w lodówce. 4. Przełóż blaty ciasta kremem...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Budapesztański tort Dobosa

    ...części. Każdą wlej do tortownicy o średnicy ok. 20 cm. Piecz 10-12 min w temperaturze 180°C. 2. Masło utrzyj z cukrem pudrem i wsyp przesiane kakao. Na koniec wlej kilka kropli aromatu oraz przestudzoną czekoladę, zmiksuj. Krem podziel na 7 równych części. Pięć blatów posmaruj kremem (5 porcji) i ułóż jeden na drugim. Szóstą porcją kremu posmaruj boki tortu i oprósz orzechami. Pozostały krem...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tort czekoladowo-rumowy

    ...1. Kakao łączymy z 50 ml wrzącej wody, studzimy. Żółtka ucieramy ze 100 g cukru na kremową masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka łączymy z rozpuszczonym kakao i przesianą mąką. Na koniec(...) do ostudzonej czekolady, mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do tortownicy, polewamy 2 łyżeczkami rumu. Wykładamy krem i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...