• Informacje na temat:

    krem do tortu z chrupkami

Przepisy na temat: krem do tortu z chrupkami
  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    ...piekarnik i uchylić, pozostawić do wystudzenia. Wykonanie kremu Wszystkie składniki ubić mikserem na gęsty krem. Wykonanie tortu Pomarańcze obrać ze skórki i wszystkich błonek. Każdy z blatów bezowych posmarować kremem, następnie ułożyć jeden na drugim. Ozdobić kawałeczkami pomarańczy i oprószyć wiórkami czekoladowymi. Przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi z książki "Moje wypieki...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ..., stale ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz.  Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

Artykuły na temat: krem do tortu z chrupkami
  • Tort Opium

    ...ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    Ten włoski ser jest źródłem dobrze przyswajalnego białka oraz cennych witamin i minerałów, a do tego ma doskonały kremowy smak. Jest dostępny niemal w każdym sklepie, ale nie zawsze wiemy, jakie dania można z niego przygotować. Oto kilka propozycji.