• Informacje na temat:

    krem do tarty owocowej

Przepisy na temat: krem do tarty owocowej
  • Tarty owocowe z budyniem i konfiturą

    Proste do przygotowania i wyjątkowo smaczne tarty zadowolą każdego łasucha.

  • Tarta z borówkami

    ..., wyłóż nim natłuszczoną formę do tarty o średnicy około 26 cm. Wierzch ciasta nakłuj widelcem, przykryj papierem do pieczenia i wsyp 2-3 garście fasoli. Piecz w temperaturze 180°C, aż ciasto uzyska złoty kolor. Usuń papier z obciążeniem i odstaw do ostygnięcia. Przygotuj krem - czekoladę roztop w kąpieli wodnej, zdejmij z ognia. Dodaj serek mascarpone, wymieszaj łyżką. Krem nałóż na...

  • Trata z budyniem domowej roboty

    Tarta to pretekst do pobudzenia wyobraźni w kuchni. Można łączyć smaki do woli – zarówno na słodko, jak i na słono. Owoce, budyń, krem, czekolada, beza, kruszonka, galaretka, konfitura, bita śmietana to idealne towarzystwo dla kruchego ciasta. Nie bójcie się eksperymentować – łączcie smaki i kolory. Wypróbowałam już mnóstwo przepisów na ciasto, które jest podstawą tarty. Poniżej wypracowany przez...

  • Tarta cytrynowa z truskawkami

    ...między dwoma kawałkami folii spożywczej. Formę do tarty natłuścić , umieścić w niej ciasto, docisnąć brzegi, nakłuć kilka razy widelcem. Na cieście umieścić arkusz papieru i groszek do(...) i groszek. Wlać krem cytrynowy. Temperaturę zredukować do 175 st. C i piec jeszcze 15 minut. Trzymać 10 minut w uchylonym piekarniku, wyjąc i ostudzić w formie. Cytrynę pokroić w plasterki. 100

  • Tarta z masą malinową

    ...czekoladowy lekko podgrzej, połącz z nalewką malinową. Rozsmaruj na masie owocowej. Tarty udekoruj odłożonymi malinami i ew. listkami melisy cytrynowej.(...) ml soku z malin albo owoców leśnych 5-7 dag drobno posiekanych migdałów  Krem: 20 dag kremu czekoladowego typu nutella 50 ml nalewki z malin Sposób przygotowania: 1. Spód: mąkę...

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...lekkostrawne, nietłuste, bez kremów. Warto mu zaproponować np. domowe ciasto drożdżowe. Dwu-, trzylatek może już spróbować kawałka upieczonej w domu tarty z owocami na kruchym spodzie. Nasza propozycja(...) wyrabiaj palcami, aż powstanie ciasto przypominające kruszonkę. Dodaj wodę i ponownie wyrób ciasto. Wstaw je na 30 minut do lodówki. Nagrzej piekarnik do 180°C i wysmaruj tłuszczem formę do tarty...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ..., spróbuj mu je podać np. w postaci pysznej zupy-kremu. Gdy po nałożeniu na talerz, śmietaną namalujesz na niej uśmiechniętą buźkę lub kilka kleksów i w każdy włożysz kuleczkę groszku ptysiowego, dziecko(...) i smakują wyśmienicie. Jeśli do farszu, o którym pisaliśmy powyżej, dodasz jajko, zyskasz świetne wypełnienie do naleśników. Potem zwiń je w rulony, posyp tartym serem, a całość zapiecz w piekarniku...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...białych mentosów Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec dokładnie wymieszać ze startym chlebem. 2. Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę...

Artykuły na temat: krem do tarty owocowej
  • Tarta owocowa

    Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i szybko zagnieć. Zawiń w folię i wstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 milimetrów. Wyłóż nim formę do tarty, tworząc grubszy brzeg. Nakłuj ciasto widelcem i znów wstaw do lodówki. l Serek zmiksuj z cukrem i jajkami. Śmietankę ubij i połącz z masa serową. Krem przełóż na spód tarty i udekoruj...

  • W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...

  • Letnie tarty owocowe

    ...miksujemy. Przelewamy masę do garnka i, gotując na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia, mieszając. Gdy krem zgęstnieje, zdejmujemy go z ognia, studzimy i dodajemy masło, śmietanę i cukier waniliowy. Na upieczony wcześniej spód nakładamy gotowy krem, a następnie równo go rozsmarowujemy. Na wierzchu układamy kilka warstw owoców. Fantazja z brzoskwinią Składniki (12 porcji): Ciasto: 200

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Owocowy obiad i deser

    Truskawki jadamy często utarte z cukrem. Czasem dokładamy do nich śmietanę lub miksujemy z jogurtem. Pierwsze maliny najlepiej smakują prosto z krzaka, a czereśnie - z drzewa. Później warto poświęcić(...) biszkoptowy czekoladowy, serek mascarpone, 2 kubeczki śmietanki kremówki, 50 ml koniaku, 1/2 szklanki cukru pudru, zapach arakowy, cukier waniliowy, 3 łyżeczki żelatyny, 20 dag malin, gotowa polewa...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Co jeść, by czuć się szczęśliwym?

    Kwaśne jabłko albo kisiel z tartym jabłkiem, słodzony ksylitolem. Obiad Krem z dyni z chili i gałką muszkatołową, ziemniaki z wody, wołowina w sosie chrzanowym, marchewka duszona, kompot albo...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    ...wskazówki i rady, które pomogą wydobyć z wypieku to, co najlepsze. Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty. Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.  Jesienią dodaj sobie...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...