• Informacje na temat:

    krem do ozdobienia tortu

Przepisy na temat: krem do ozdobienia tortu
  • Warstwowy tort króliczek

    ...na czasie, wykorzystaj do zrobienia tortu gotowe blaty biszkoptowe. Dwa z nich po przełożeniu kremem utworzą buźkę królika. Z dwóch kolejnych wytnij uszy i zrób muszkę. Udekoruj jak powyżej.(...)1. Puszkę mleka zalej wodą i gotuj 90 min. Metalową miseczkę ustaw na garnku z wrzątkiem. Do miseczki włóż margarynę z cukrem i miodem. Ogrzewaj w kąpieli wodnej, aż składniki się rozpuszczą. Dodaj...

  • Szybki i latwy krem kokosowy .Do tortu,ciast.Polecam!

  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    ...piekarnik i uchylić, pozostawić do wystudzenia. Wykonanie kremu Wszystkie składniki ubić mikserem na gęsty krem. Wykonanie tortu Pomarańcze obrać ze skórki i wszystkich błonek. Każdy z blatów bezowych posmarować kremem, następnie ułożyć jeden na drugim. Ozdobić kawałeczkami pomarańczy i oprószyć wiórkami czekoladowymi. Przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi z książki "Moje wypieki...

  • Skromny tort,zachwyca swoją prostotą,kwiaty z plasterków gruszki zrobiły swoje,robiłam je pierwszy raz,ale już wiem,że nie ostatni ;-)

  • Tort cappucino

    Delikatny biszkopt z kawowym kremem.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Tort cytrynowy

    Składniki na ok. 12 porcji: Kruche ciasto: - 200 g mąki, - 1 jajo, - 100 g masła, - 100 g cukru Krem: - 2 sparzone cytryny, - 7 płaskich łyżeczek żelatyny, - 3 żółtka, - 80 ml wytrawnego białego wina, - 40 ml cream sherry, - 80 g cukru, - 400 g śmietany kremówki Poza tym: - natłuszczona tortownica (26 cm), - pergamin, - suszony groch, - kandyzowane plastry cytryny, - wiórki czekoladowe...

  • Biszkopt wykonany z trzech składników bez użycia proszku do pieczenia.

  • Księżycowy torcik  z masą budyniową dla dzieci

    ...1. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z 15 dag cukru na pianę. Obie masy połącz, dodaj mąkę, skórkę cytrynową i 5 dag posiekanych migdałów. Ciasto przełóż do tortownicy (o średnicy 28(...) pokrojone na kawałki masło, zmiksuj na krem. Dodaj resztę posiekanych migdałów. 3. Blaty biszkoptowe smaruj kolejno dżemem (np. morelowym) oraz przygotowanym kremem budyniowym. Resztą kremu posmaruj wierzch...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

Artykuły na temat: krem do ozdobienia tortu
  • Puszysty krem truskawkowy

    ...1. Truskawki umyć, usunąć szypułki. 15 dag owoców pokroić w plasterki, odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem. 2. Galaretkę rozpuścić w ok. 100 ml ciepłej wody, wystudzić. Śmietankę schłodzić, ubić mikserem na sztywno ze szczyptą soli w wysokim, schłodzonym naczyniu. Następnie zmiksować z galaretką. Kiedy krem zacznie tężeć, wymieszać ze zmiksowaną masą truskawkową. 3. Krem rozłożyć...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Torcik z kremem chałwowym

    ...do pieczenia i kakao. Całość wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do natłuszczonej tortownicy i piecz 35 minut.  Zrób krem. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj 1/4 szklanki mleka i mąkę ziemniaczaną. Resztę(...) rozgniecioną chałwę i zmiksuj. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niej połowę wystudzonego budyniu i ucieraj do uzyskania puszystego kremu.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź ją i wymieszaj...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...rozpuścić, przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając porcjami czekoladę, schłodzić. Rum wymieszać z wodą, połową nasączyć spód tortu.  3. Na spodzie rozsmarować dżem, a na nim rozłożyć schłodzony krem. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć ponczem, lekko docisnąć. 4. Tort wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, potem polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i znów...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Noworoczny tort Marty Grycan

    ...pieczenia. Krem: 1 l śmietany 30%, 1 kg sera mascarpone, 25 dag drobnego cukru, 6 łyżek kakao, płatki migdałowe, ekstrakt pomarańczowy (lub odrobina likieru pomarańczowego). Przygotowanie: Żółtka ubij z cukrem na gładką, jasną masę. Osobno ubij białka. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Dodaj żółtka, wodę i startą skórkę z pomarańczy. Całość wymieszaj i dodaj pianę z białek. l Przelej...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • ...-profesjonaliści. Do przygotowania tortowego ciasta zużyto: 30 kg mąki, 30 kg cukru pudru i tyle samo masła oraz 600 jajek, 3 kg cukru waniliowego i pół kilograma proszku do pieczenia. Słodki krem wykonano z 20 kg(...) 2 tysiące porcji i rozdano publiczności. Piernikowe puzzle pozostaną na pamiątkę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego, który obchodzi w tym roku 45-lecie istnienia. Prezentacja puzzli i tortu była...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

Wideo na temat: krem do ozdobienia tortu
  • Krem, mascarpone i kwiaty czyli zjawiskowe torty

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" rządziły profesjonalne mistrzynie cukiernictwa Dorota i Anna Myśliwiec. Siostry przygotowały torty w jesiennej odsłonie ozdobione świeżymi kwiatami, słodkościami i śliwkami. Na stole pojawił się tort brownie ze śliwkami i kardamonem, wytrawny tort marchewkowy oraz tort karmelowy. (Źródło: Dzień Dobry TVN/ x news)