• Informacje na temat:

    krem do nadziewania

Przepisy na temat: krem do nadziewania
  • Gruszki nadziewane dżemem

    Sposób przygotowania Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem - z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu. 

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Jabłka w kremie

    Późną jesienią, gdy jabłka leżały już na słomie na strychu, robiono z nich przepyszne desery. Na przykład jabłka w kremie. 1. Obrać i wydrążyć 10 jabłek winkowatych, włożyć je w rondel, dodać łyżkę młodego masła, łyżkę cukru, dwie łyżki wody i udusić na wolnym ogniu. Gdy wystygną, nadziewać konfiturami i ułożyć na półmisku wysmarowanym masłem. 2. Sześć żółtek ubić z pół funtem miałkiego cukru...

  • Jajka nadziewane pastą

    ...smaku solą oraz pieprzem. Masę wyłożyć na jajka za pomocą szprycy do kremu. Jajka ułożyć na półmisku i udekorować pokrojoną w paski papryką, cząstkami pomidora oraz listkami bazylii i pietruszki. 1 porcja...

  • Brzoskwinie z nadzieniem

    Składniki: 1 puszka brzoskwiń 1 bezglutenowy budyń o dowolnym smaku 2 szklanki mleka 1 żółtko 2 łyżki cukru cukier waniliowy ½ szklanki słodkiej śmietany kremowej wiórka czekoladowe z czekolady mlecznej Sposób przygotowania: Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zawrze dodać żółtko z cukrem, zagotować. Odstawić...

  • Lukrowane ptysiowe ósemki

    Są delikatne, słodziutkie i pięknie pachną rumem. W naszej wersji oblane aksamitnym lukrem i nadziane konfiturą. Ale równie dobrze smakują z kremem czekoladowym albo z kajmakiem!

  • Ptysiowe ciastka bez glutenu

    ...z kąpieli wodnej. Połącz z mąką ziemniaczaną. Porcjami wlej gorące mleko. Gotuj do zgęstnienia na małym płomieniu. Krem przestudź, przełóż do szprycy z końcówką do nadziewania ciastek i napełnij profiterole(...)Rozetki z piankowym kremem Sposób przygotowania: 1. Ciasto: zagotuj wodę z masłem. Kiedy płyn zawrze, wsyp obie mąki. Mieszając, gotuj, aż masa zacznie odstawać od ścianek  garnka. Lekko ją...

  • Aksamitne desery

    Są kremowe i tak delikatne, że wprost rozpływają się w ustach. Docenią je goście i twoja rodzina.

  • Ptysie kawowe z gruszką

    ...obieramy ze skórki, kroimy na połówki. Gotujemy przez około 20 minut na małym ogniu w soku z czarnej porzeczki. Całość odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zawartość torebki z kremem mieszamy w 1/3 mleka, a resztę zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy krem, mieszamy i studzimy. Chłodny krem miksujemy, dodając do niego 4 łyżki masła. Upieczone ptysie nadziewamy kremem i przekładamy...

  • Najlepsze naleśniki na świecie? Robią je w Japonii!

    ...o placuszki dorayaki, te swój sekret skrywają w środku. To dwa pulchne naleśniczki nadziewane słodką pastą z czerwonej fasoli - anko. Serwuje się je też w innych wariantach: z kremem czekoladowym lub...

Artykuły na temat: krem do nadziewania
  • Krem z cykori z migdałami czyli sezon na zupy 2015 ! oraz DIETA, dzień 4-ty.

        Cykoria zwana inaczej endywią jest sałatą północy. W okolicach Lille, w Belgii i w północnych Niemczech uprawia się jej najwięcej. W moim dzieciństwie...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Migdałowe croissanty

    Rogaliki można też nadziewać kremem czekoladowym, masą makową, musem jabłkowym, powidłami.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Cannoli

    ...rurki, sklejając brzegi. Nawinięte na rurki ciasto smaż w głębokim oleju. Gotowe wyłóż na papierowy ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu. Śmietankę ubij. Ricottę wymieszaj z cukrem pudrem, sokiem i skórką z limonki, i połącz ze śmietanką. Krem chłodź w lodówce przez 20 minut. Rurki nadziewaj kremem za pomocą szprycy. Do każdej możesz dodać kawałki brzoskwini. Przed podaniem posyp ciastka obficie...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • "Chou" z rozanym kremem

    Czy znacie cos pyszniejszego? Miniaturowy ptys zwany po francusku "chou" nadziany rozanym kremem, polany rozana polewa i udekorowany malinami oraz platkami...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Wieprzowa pîeczen na zimno z kremem

    ...  na dzisiejszy obiad... a ze upal doskwiera to bardzo dobrze sie sklada. Pieczen upieklam juz wczoraj wieczorem, dzis zrobilam tylko krem i warzywa....

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

Wideo na temat: krem do nadziewania
  • Co jeść, żeby chudnąć? Zdrowa kuchnia Karoliny i Maćka Szaciłło

    Autorzy książki "Jem to co kocham i chudnę" Karolina i Maciej Szaciłło są ekspertami od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Czy psychologia jest według nich podstawą odchudzania? W kuchni "Dzień Dobry TVN" para przygotowała zdrowe i smaczne menu na cały dzień: krem jaglano-kokosowy z owocami, nadziewane papryki z ryżem i sałatką, pistou z czarną soczewicą i surowe brownie