• Informacje na temat:

    krem czekoladowy na bazie śmietany i kakao

Przepisy na temat: krem czekoladowy na bazie śmietany i kakao
  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...4 szklaneczki: - 300 g gorzkiej czekolady, - 200 g śmietany, - 4 łyżki Mascarpone, - 125 ml likieru na bazie śmietanki i whisky (np. Baileys) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli(...), - 300 g wiśni lub czereśni, - 400 g pełno-mlecznego jogurtu, - 200 śmietany, - 50 g gorzkiej czekolady, - 70 g wiórków czekoladowych Przygotowanie: Jajko rozdzielić. Białko z jedną łyżką wody...

  • Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi prawdziwej czekolady. Im większy procent kakao będzie zawierać czekolada, tym lepszy pod względem jakości i smaku...

  • Domowa, zdrowsza wersja nutelli, można ją jeść jako krem na kanapki bądź jako deser.

  • Genialny krem do dekorowania wszelkiego rodzaju ciast, tortów, ciasteczek. Moja pierwsza z nim przygoda :)

  • Smaczny pomysł na "Krem czekoladowy"

  • Porcja zawiera: 350 kcal.

  • Na święta zapominamy o diecie i pieczemy taki pyszny serniczek :) Słodziutki, tłuściutki i bardzo smaczny. Jest pyszny i pięknie się prezentuje :)

  • Późną, nocną porą, leżąc w łóżku i odpływając w zasłużony sen, nagle przypomniała mi się scena z pewnego amerykańskiego filmu. Para młodych kochanków w małym barze z charakterystycznym wystrojem dyskutuje zawzięcie i wcina kanapki z dżemem i masłem orzechowym... no i się rozbudziłam. Co ci Amerykanie widzą w tym dziwacznym połączeniu?! Odpowiedzi udzieliłam sobie dnia następnego. Już wiem, jak może ten smak zauroczyć i zachwycić!

  • Idealny ( oczywiście w moim odczuciu ) krem czekoladowy. Z kawałkami czekolady i kakaem :). Pychota

  • Uwielbiam takie domowe, zdrowe i słodkie smarowidła. Dzisiaj postanowiłam przygotować domowy krem migdałowo - czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników oraz ciast. Krem jest pyszny, a co najważniejsze zdrowy, bo nie zawiera tłuszczu palmowego. Dostarcza dobrej energii i świetnie poprawia humor! :D

Artykuły na temat: krem czekoladowy na bazie śmietany i kakao
  • Deser bez kalorii

    ...przełóż do pucharków i posyp posiekanymi orzechami lub owocami. Taki deser to świetna alternatywa dla kremów na bazie śmietany i masła. Awokado zapewnia dawkę zdrowego tłuszczu, a kakao(...)Czekoladowy krem z awokado Składniki: 1 duże dojrzałe awokado, 2-3 łyżki kakao 2 łyżki mleka, mleka roślinnego (np. migdałowego) lub wody, 2-3 łyżki miodu szczypta cukru waniliowego lub...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...4 szklaneczki: - 300 g gorzkiej czekolady, - 200 g śmietany, - 4 łyżki Mascarpone, - 125 ml likieru na bazie śmietanki i whisky (np. Baileys) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli(...), - 300 g wiśni lub czereśni, - 400 g pełno-mlecznego jogurtu, - 200 śmietany, - 50 g gorzkiej czekolady, - 70 g wiórków czekoladowych Przygotowanie: Jajko rozdzielić. Białko z jedną łyżką wody...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Czekolada, karmel i banany czyli niezwykle ciasto

    ...i przechowujemy do 3 tygodni w lodowce do nalesnikow, buleczek i innych deserow.   Krem czekoladowy : 150 g gorzkiej czekolady minimum 70% kakao - roztapiamy na parze w misce. Studzimy. Ubijamy 125 ml smietanki na dosc sztywna bita smietane. Laczymy calosc i wykladamy na podpieczone ciasto. Chlodzimy dalej.   Na krem czekoladowym gdy zrobi sie dosc twardy wykladamy przestudzony...

  • Perfekcyjna mała czarna to marzenie każdego kawosza. Niewielka kawa, mieszcząca się w małej filiżance to prawdziwy napój bogów. Wbrew pozorom przyrządzenie wymaga finezji, uwagi i niesamowitej precyzji. Klasyczne espresso to doskonała baza dla pysznych specjałów / 123RF/Picsel Jak rozpoznać czy przygotowane espresso jest dobre? Najlepiej zwrócić uwagę piankę powstałą podczas parzenia. Crema w idealnej kawie będzie gładka, bez bąbelków powietrza, wysoka na 4 milimetry. Jej zadaniem jest...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...