• Informacje na temat:

    krem budyniowy o smaku kokosowym

Przepisy na temat: krem budyniowy o smaku kokosowym
  • Oryginalne karpatki

    Przygotowane według naszych przepisów nie tylko będą lekkie, puszyste i ciekawe w smaku, ale też zrobisz je bez trudu, nawet jeśli nie masz wprawy w pieczeniu.

  • Poncze dla dzieci

    ...wcześniej gazą. Taki poncz świetnie pasuje do ciast czekoladowych z kremem budyniowym albo maślanym. Herbaciano-owocowy Dwie torebki herbaty owocowej, najlepiej z malin albo owoców leśnych, zalej 250 ml wrzątku. Posłódź do smaku. Dodaj 2-3 łyżeczki soku z cytryny lub limonki. Stosuj do ciast biszkoptowych z dodatkiem owoców i bitej śmietany.

Artykuły na temat: krem budyniowy o smaku kokosowym
  • PIERNIK KĘTRZYŃSKI - ŚWIĄTECZNY AKCENT NA BOŻONARODZENIOWYM STOLE

    Ciepłą atmosferę podczas świąt wypełni słynący z niepowtarzalnego smaku PIERNIK z Kętrzyna. Piernik, którego niezwykłość tkwi przede wszystkim w aromatycznym korzennym zapachu i doskonałej jakości, i co ważne, najprostszym sposobie wykonania. PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, które, dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze, wyśmienicie smakuje i pachnie...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Sekrety kruchego ciasta

    ...lżejsze i subtelniejsze w smaku. Żeby zmniejszyć kaloryczność wypieku, połowę przewidzianej mąki pszennej zastąp krupczatką. Kruche babeczki najlepiej upiec dzień wcześniej, aby przestygły. Jeżeli bitą śmietanę, krem budyniowy czy świeże owoce nałożysz do ciepłych babeczek, ciasto zwilgotnieje, straci na smaku i na wyglądzie. Nim wyłożysz owoce na surowe ciasto, posyp je manną - w cieście nie...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • W obronie słodyczy

    ...połączenie ciasta czekoladowego z kremem budyniowym i gruszką gotowaną w syropie cukrowym - deser pracochłonny i wręcz nieprzyzwoicie pyszny, na dobrą sprawę możemy go uznać za clou całej kolacji(...). 2. Wkładamy do piekarnika o temp. 200 st. C na około godzinę. 3. Wystudzone buraki obieramy ze skórki, mielemy do konsystencji kremu, doprawiając do smaku miodem, octem balsamicznym, solą i pieprzem...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...zmiel kilkakrotnie, by miał kremową konsystencję. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj po łyżce mielonego twarogu, aż do jego wyczerpania. 2. Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu(...) czas mieszając. Do migdałów możesz także dodać łyżkę płatków owsianych lub mieszanki typu musli - batoniki będą wtedy nieco delikatniejsze w smaku. 3. Gorącą masę wylej na blachę wyłożoną pergaminem...

  • Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak. Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska - kulinarne autorytety stacji TVN Style - wywołały już niejedną Rewolucję na talerzu. Po popularnym programie i opartej na nim bestsellerowej książce, panie postanowiły iść za ciosem i doprawić tegoroczną jesień znakomitą Szczyptą smaku. W nowej książce udowodnią czytelnikom, że gotowanie może być jednocześnie szybkie, zdrowe i ciekawe. W tej kuchni...

  • Smacznych świąt

    ...niej warstwę krakersów i posmaruj pozostałym kremem budyniowym. Wierzch udekoruj pokrojoną drobno galaretką, tworząc dowolne świąteczne wzory np. choinkę. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut(...) wszystko razem. 3. Barszcz przecedź, a następnie dolej do niego wywar z gotowania grzybów (wlewaj po łyżce i próbuj, czy barszcz nie nabiera zbyt mocnego smaku grzybów). Dolej zakwas lub koncentrat...

  • Ciemne, mocno kwaśne owoce aronii to doskonały przysmak dla wszelkiego ptactwa. Warto się spieszyć, by z owocujących krzewów uszczknąć coś dla siebie i swojego zdrowia. Fot. 123RF/Picsel W walce z różnymi chorobami, zarówno tymi dnia codziennego, jak prozaiczne przeziębienie, czy cywilizacyjnymi, jak nowotwory, natura może być dobrym sprzymierzeńcem. Ważne, aby naturalne środki, po które sięgamy były naprawdę naturalne, pochodzące z upraw ekologicznych, wolnych od sztucznych nawozów i...