• Informacje na temat:

    krem budyniowy na ciastka

Przepisy na temat: krem budyniowy na ciastka
  • Ptysiowe ciastka bez glutenu

    ...rozetki, zachowując spore odstępy, bo ciastka bardzo wyrosną. Piecz je  30 minut w 230 st., potem zmniejsz temperaturę do  200 st. i piecz jeszcze 10 minut. 2. Krem: z cukru, wody i octu ugotuj syrop. Białka ubij z sokiem cytrynowym. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, cienkim strumieniem wlej cukrowy syrop. Krem ubijaj do zgęstnienia. Ciastka rozetnij. Ptysie przełóż kremem oraz owocami...

  • Eklery z budyniowym nadzieniem

    ...ciasta. Pamiętaj, by zachować między nimi odstęp, bo ciastka urosną podczas pieczenia. Gdy eklerki się zezłocą, zmniejsz temperaturę do 180 st.i piecz ok. 15 minut. Wyjmij z piekarnika i jeszcze gorące przekrój na pół.  3. Krem: rozetnij wanilię i wydrąż nasionka. W 1/4 szkl. mleka wymieszaj budyń. Resztę mleka zagotuj z ziarenkami wanilii, cukrem i pokruszoną czekoladą. Wlej rozrobiony proszek...

  • Ziemniaczane krążki z rabarbarem

    Możesz upiec ich od razu większą ilość. Bo dzięki kilku prostym dodatkom twoje ciastka będą równie dobrze smakowały zaraz po upieczeniu, jak i jeszcze przez kilka kolejnych dni.

  • Torciki bez pieczenia

    Przekładaniec kawowy Sposób przygotowania 1. Proszek budyniowy wymieszaj z 2/3 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Mieszając, gotuj do zgęstnienia. Przełóż do(...) waniliowym. Ubij mikserem gęsty krem. Ciastka biszkoptowe połam na kawałki.  3. Przygotowany krem waniliowy mieszaj z pokrojonymi owocami oraz biszkoptami. Przełóż go do formy (na plastry pomarańczy...

  • Tarty owocowe z budyniem i konfiturą

    ...lodówki. 2. Proszek budyniowy połącz z sokiem, cukrem i 1 szkl. mleka. Resztę mleka zagotuj, wlej budyń. Gotuj do zgęstnienia, mieszając. 3. Formę (25 x 20 cm) posmaruj masłem. Spód i brzeg formy(...)Morelowo-kokosowa na cieście francuskim Sposób przygotowania: 1. Ciasto rozwiń, rozmroź. Rozwałkuj. Wytnij koło. Wylep nim formę (śr. 30 cm) wyłożoną pergaminem. 2. Jajka ubij z cukrem, cukrem...

  • Oryginalne karpatki

    ...spodzie każdej rozsmaruj połowę ciasta. Blachy kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do 210°C. Piecz po 35 minut. Schłodzoną śmietanę wymieszaj z mascarpone i ubij na sztywno z cukrem pudrem.  3. Cytrynę polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha, wyciśnij z niej sok. Sok cytrynowy razem z likierem dodaj do kremu z serka i śmietany, delikatnie wymieszaj łyżką. Spodni blat posmaruj kremem. Posyp malinami...

  • Ciasta z winogronami

    Jogurtowo-budyniowe Sposób przygotowania 1. Ugotuj budyń. Winogrona umyj, przekrój na połówki. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Masło roztop, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem(...) orzechami i winogronami.   Na kokosowym spodzie Sposób przygotowania 1. Masło rozpuść z miodem. Ciastka zmiksuj z wiórkami kokosowymi. Wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż na dno...

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...i wstawić na noc do lodówki. Ciasto pokroić na kwadraciki. 250 g cukru pudru wyrobić z sokiem wiśniowym. Przygotowanym lukrem, roztopioną białą czekoladą i różowym cukrem dekorować ciastka(...) rozwałkować na grubość 4 mm. Wycinać serca (ok. 30 sztuk), za pomocą mniejszej foremki wycinać dziurki w kształcie serc. Ciastka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Kolejno piec w 175 st...

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...nektaru wiśniowego Przygotowanie: Proszek budyniowy, 80 g cukru i 200 ml mleka wymieszać, pozostałe mleko zagotować, zdjąć z płyty. Rozpuszczony budyń wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając(...) tłuszczu, ostudzić. Śmietanę połączyć z jogurtem, dodać posiekany szczypiorek. Ocet doprawić solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Ziemniaki wyjąć z piekarnika, ostudzić. Sałatę...

Artykuły na temat: krem budyniowy na ciastka
  • Napoleonki z maślanych ciastek

    ...1. Zagotowujemy 900 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko łączymy z budyniami i mąką. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy masę budyniową...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Popularne desery PRL-u

    Były w każdej kawiarni i cukierni. Obok kremu sułtańskiego, najczęściej zamawiano je do kawy lub herbaty. Do dziś mają wielu wiernych wielbicieli…

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Słodki Dzień Dziecka

    Szukasz dobrego pomysłu na bajkowe ciastka i torty, które spodobają się dzieciom? Mamy dla ciebie kilka propozycji.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Włoskie ptysie zeppole

    ...°C. 2. Mleko wlej do rondelka, zagotuj. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj przesianą mąkę, zmiksuj. Wlej do wrzącego mleka. Mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Wystudzone ciastka oprósz cukrem pudrem. Na każde wyciśnij krem budyniowy. Udekoruj wiśniami. Zobacz także:

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...