• Informacje na temat:

    krem bananowy do słoików

Przepisy na temat: krem bananowy do słoików
  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ..., - 4 jajka, - 375 g mąki, - opakowanie proszku do pieczenia, - 100 ml mleka Przygotowanie: Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na kremowa masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do(...) śmietan-fixu. Śmietanę ubić, również z opakowaniem śmietan-fixu i wmieszać do kremu. Ciasto przeciąć 2 razy w poprzek. Na pierwszym blacie rozsmarować 1/4 kremu, nałożyć drugi blat docisnąć. Z pozostałego...

  • Do nalesnikow, ale takze jako samodzielny deser z swiezymi owocami!

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...i cukrem. Stopniowo wmieszać olej, dodać zioła. Przygotowane składniki sałatki wymieszać, polać sosem. Wymieszać. Dekorować oliwkami i kawałkami cytryny. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja(...) ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Żółtka zmieszać z cukrem pudrem, a następnie dodać koniak i stopioną czekoladę. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać. Krem czekoladowy rozdzielić do 4 salaterek...

  • Biszkopt przełożony masą maślano-bananową. Kolejny sposób na zjedzenie zbyt dojrzałych bananów.... :)

  • Słodki torcik na urodziny dla naszych pociech.

  • Herbatnikowo bananowy przekładaniec na szybki deser, bez pieczenia.

  • Najlepsze połączenie smaków?? BANAN I CZEKOLADA !! ???? I tak powstało ciasto Bananowy Song. Ciasto jest proste w przygotowaniu, niezbyt drogie. I bardzo smaczne ! Ciacho upiekłam na spotkanie z moimi przyjaciółmi Agnieszka i Kamilem , ciasto im bardzo zasmakowało :-))

  • To "proste" leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do parówek, smażonej białej kiełbasy,pizzy lub jajecznicy

  • Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.

  • Wypróbowany przepis na "Tort bananowy"

Artykuły na temat: krem bananowy do słoików
  • Ciasta bez pieczenia

    ...zmiel kilkakrotnie, by miał kremową konsystencję. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj po łyżce mielonego twarogu, aż do jego wyczerpania. 2. Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu(...) miąższu banana, które ściemniały lub stały się miękkie, resztę pokrój w talarki. 3. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Miękką margarynę utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj trzy żółtka...

  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • ...i cukrem. Stopniowo wmieszać olej, dodać zioła. Przygotowane składniki sałatki wymieszać, polać sosem. Wymieszać. Dekorować oliwkami i kawałkami cytryny. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja(...) ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Żółtka zmieszać z cukrem pudrem, a następnie dodać koniak i stopioną czekoladę. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać. Krem czekoladowy rozdzielić do 4 salaterek...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata. Fot. 123RF/Picsel Wybór odpowiedniego słoika na przetwory jest  bardzo ważny, gdyż to od niego zależy trwałość naszych ulubionych weków. Jeśli przełożymy je do uszkodzonych lub zanieczyszczonych słoików, przetwory mogą bardzo szybko spleśnieć. Warto więc poświęcić kilka chwil i zwrócić uwagę na wybór odpowiedniego naczynia. Jeszcze do niedawna najbardziej...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...