• Informacje na temat:

    krem amaretto smak

Przepisy na temat: krem amaretto smak
  • Kolacje z pięciu stron świata

    Pogoda nie zachęca do spacerów, ale zamiast nudzić się w domu, możesz wyruszyć w pełną przgód kulinarą podróż. Przygotuj jedną z 5 kolacji i rozkoszuj się smakami świata.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący(...), stale ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na...

  • Krucha tarta wypełniona budyniową masą migdałową ze śliwkami. Idealne połączenie smaków.

  • Babeczki z dodatkiem likieru amaretto smakują naprawdę lekko i przyjemnie ;)

  • Smaczny pomysł na "Torcik z wiśniami i amaretto"

  • Lekki drink alkoholowy.

  • Smaczny pomysł na "Sernik Amaretto"

  • 1 porcja: 260 kcal.

  • Słodkie i apetyczne

Artykuły na temat: krem amaretto smak
  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Słodkie życie!

    Włoskie desery na stałe zagościły w naszych domach. Chętnie zamawiamy je też w cukierniach i zachwycamy się nimi w kawiarniach przeplatając je z smakiem ulubionej kawy. Jednak, czy wiemy, co kryje się pod ich nazwą?

  • Desery świata

    Chcesz przypomnieć sobie smaki wakacyjnych podwieczorków? Albo poznać, czym pozwalają sobie na „chwileczkę słodkiego zapomnienia” Włosi czy Grecy? Sprawdź, z czego są dumne cukiernie z kilku zakątków świata.

  • Pogoda nie zachęca do spacerów, ale zamiast nudzić się w domu, możesz wyruszyć w pełną przgód kulinarą podróż. Przygotuj jedną z 5 kolacji i rozkoszuj się smakami świata.

  • Tort Opium

    Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków(...) ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na...

  • Kremowy, brzoskwiniowo-migdałowy deser

    ...temu deserowi nieco animuszu wlewając do masy kieliszek Amaretto by jeszcze bardziej zaznaczyć migdałowy smak. Robi się go bardzo prosto i szybko, ale trzeba przewidzieć minimum 3 h na dobre schłodzenie naszego dzieła. Krem podajemy ze świeżą brzoskiwnią, nawet ze sporą jej ilością, i z listkami mięty a jeśli marzy nam się jakiś napitek to białe musujące wino, bardzo świeże z nutą...

  • Pyszna tarta morelowa

    ...migdalowy smak, ale nie jest to konieczne. Krem wylewamy na ciasto, ukladamy dociskajac polowki moreli, wybrzuszeniem do gory i pieczemy okolo 30 minut w 180°C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.(...) ciasto wylewamy KREM 200 g masy marcepanowej, dowolnego koloru, u mnie zielona 100 g masla 1 budyn migdalowy badz waniliowy 2 jajka 100 g mielonych migdalow ewentualnie cukier - zalezy jak masa...

  • Perfumy łasucha

    ..., a znajomi amaretto, kukułki, krem kawowy.  - Ja tam czuję malagę. To zabrzmi patetycznie, ale dobre perfumy są jak poezja - dużo się w nich dzieje i różnie można je interpretować przez pryzmat własnej(...). Dlatego gdy się odchudzasz, omijaj słodkie perfumy.  Menu Lubisz słodycze?  - Wolę słone i tłuste smaki, ale gdy czuję zapach piernika, gorzkiej czekolady, chleba... Chleba? Świeżo upieczony...

  • Pokochaj mascarpone

    Pachnie świeżym mlekiem i ma niepowtarzalny, słodkawo-maślany smak. Można nim nadziewać filety drobiowe, zabielać sosy i zupy. Świetnie komponuje się ze szpinakiem, szparagami i grzybami. Najsłynniejszy deser Mascarpone to postawa jednego z najpopularniejszych włoskich deserów - tiramisu. Jest bardzo proste. Wystarczy, że biszkopty namoczysz w mocnej kawie i likierze (np. amaretto) a do serka...