• Informacje na temat:

    krakersy z serem

Przepisy na temat: krakersy z serem
  • Sylwester o smaku sera

    ...przygotować ciekawe dodatki. Nie krakersy, orzechy czy winogrona, ale, jak sugeruje Mientkiewicz, miód, prażony mak, bądź zrobić musztardę owocową - z miodu, suszonych owoców i jakiejś ostrej papryki...

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    ...chleba, wafli ryżowych. Różne grzanki Najprostsze: połóż plastry sera na kromkach bułki lub chleba i zapiecz. Tartym serem możesz również posypać warzywa, np. cukinie, bakłażany, paprykę lub nadziać nim pieczarki i zapiec. Chrupiące krakersy Ser pokrój w plasterki, rozłóż na papierze do pieczenia lub na lekko natłuszczonej grubej folii aluminiowej. Opiecz w piekarniku. Wystudź, zdejmij...

  • Pyszne chrupiące krakersy serowe, gdy raz ich spróbujesz nigdy nie sięgniesz po te ze sklepowej półki. Świetnie smakują puste, a jeszcze lepiej przełożone kremem serowym.

  • Serowe rozmaitości

    Pyszna sałatka z serem...

  • Sprawdzona przekąska na imprezę.

  • Tostowe kanapki  dla dziecka

    .... Dania dla najmłodszych Maluch nie chce jeść zwykłych kanapek? Klasyczną kajzerkę zamień na bajgle, wrapy, krakersy, chleb pita, wytrawne muffiny albo naleśniki. Do tych ostatnich dobierz słodki farsz (serek, dżem) lub napełnij je pastą jajeczną, sałatą, żółtym serem, wędliną lub pasztetem.

  • Gwarantuje, że szybko zanikną z waszego stołu!

  • Zielone koniczynki z dipem serowym

    Sposób przygotowania Do przesianej mąki dodać resztę suchych składników (proszek do pieczenia, sól i płatki chilli). Szpinak zblendować z wodą i oliwą z oliwek do uzyskania jednolitej masy. Zagnieść ciasto łącząc suche i mokre składniki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość 0,5 cm. Krakersy wykrawać foremką w kształcie koniczynki (jeśli nie posiadamy foremki - ciasto pokroić...

  • Krakersy ze sródziemnomorska nutka z dodatkiem oliwy z oliwek i rozmarynu. Sprawdzają się zarówno jako samodzielna przekąska jak i dodatek do rozmaitych, nie tylko sródziemnomorskich dań.

Artykuły na temat: krakersy z serem
  • Krakersy z pesto z buraków

    Sposób przygotowania: 1. Czosnek obrać, posiekać. Przesmażyć na 2 łyżkach oliwy, dodać rozmrożone buraczki i zagotować, mieszając, następnie trzymać na małym ogniu, by je odparować. Ostudzić.  2. Buraczki zblendować na gładko z pozostałą oliwą, 2/3 orzechów i połową sera. Doprawić.  3. Nakładać na krakersy tuż przed podaniem. Dekorować serem, orzechami i kiełkami.  Zobacz także:

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Krakersy: Takich nie znacie

    ...rozwałkowuję, tak jak ciasto francuskie, na płat o grubości 5 centymetrów. Wykrawam krakersy i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę 20 minut w 180º C.   Zobacz także:

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Pięć pomysłów na wystrzałowy Dzień Dziecka

    ...serwuj tylko "kanciaste" dania np. kwadratowe krakersy z serem i owoce pokrojone w kostkę. Podpowiadamy - ciekawym pomysłem będzie wspólne przygotowanie Minecraftowej pizzy. Na koniec wieczoru zorganizuj...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...2-3 min na oleju. Obierz makrelę ze skóry i wybierz ości. Dodaj do pora, dopraw i smaż ok. 3 min. Jogurt zmieszaj w misce z ciepłą wodą z gotowania i serem. Makaron przełóż na patelnię z rybą, zalej(...). Smaż na oleju, aż się zrumienią. Osącz pulpety z tłuszczu, posyp koperkiem. Podawaj z sosem czosnkowym. Rybny sernik Krakersy włóż do foliowej torebki, zawiąż. Zmiażdż wałkiem. Masło roztop...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Chilli con carne Smoczy oddech

    ...g) fasoli pinto w zalewie 2 puszki (450 g) fasoli kidney w zalewie Podwójnie smażone frytki (przepis poniżej) Krakersy serowe do przybrania Pęczek cebuli dymki 100 g tartego sera Cheddar   Do(...) - na dnie umieść podwójnie smażone frytki, zalej je chilli i przybierz krakersami serowymi i tartym serem. Podwójnie smażone frytki 1. Obierz ziemniaki, pozostawiając skórkę na ich końcach. Pokrój...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...