• Informacje na temat:

    kotlety z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami

Przepisy na temat: kotlety z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
  • Roladki z kurczaka

    Zapiekane roladki z kurczaka.

  • Składniki : 1 kg piersi z kurczaka, 2 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, 1 kg pieczarek, 4 cebule, 3 surowe papryki (najlepiej różnokolorowe), 2 keczupy pikantny (400g) i łagodny (400g).

  • Obiad w pół godziny

    ...: - 4 dag suszonych prawdziwków, - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, - 200 ml mleka, - 40 dag piersi kurczaka, - 4 białka, - sól, pieprz, - 4 łyżeczki mąki, - 8 dag płatków migdałów Przygotowanie(...) z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki...

Artykuły na temat: kotlety z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
  • Piekielny kurczak

    Znudziły ci się smażone kotlety z piersi kurczaka i potrawka? Przygotuj z kurczaka dania na ostro. Potrawy wyjdą nawet początkującej gospodyni, a zachwyt gości murowany!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...), czyli z przewagą potraw jarskich, choć na stołach pojawią się również mięsa i ryby. Przykładowo: na obiad można podać krem z jarzyn (doskonała alternatywna dla tradycyjnego rosołu) oraz kotlety z warzyw...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Cuda na kiju

    ...podawaj z sałatką. Kolorowy kurczak Składniki na 4 porcje: 2 podwójne piersi z kurczaka, łyżeczka powideł śliwkowych, łyżka ketchupu, czerwona papryka, zielona papryka, 4 małe pomidory, do smaku(...) szczypiorku, 4 gałązki natki pietruszki. Przygotowanie: Tosty namocz w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i koncentratem. Przypraw solą pieprzem i słodką papryką. Uformuj 24

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • ...) 7) szaszłyki drobiowe przygotowane z piersi kurczaka, kilku pieczarek, 1/4 kabaczka lub papryki, surówka z pora i jabłka z 1 łyżką jogurtu naturalnego 8) makaron (szklanka suchego), pół kostki(...) - świderki, rurki, kolanka) z 2 plasterkami szynki, cebulą, kilkoma pieczarkami 2 plasterkami żółtego sera i sosem pomidorowym (pół puszki pomidorów w puszcze zmiksować, doprawić do smaku) 4) naleśniki...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...