• Informacje na temat:

    kotlety z jajek ziemniaków

Przepisy na temat: kotlety z jajek ziemniaków
  • Kotlety ziemniaczane

    Obiad w wersji postnej lub oszczędnościowej, jak kto woli. Kotlety z ziemniaków smakują rewelacyjnie, naprawdę trudno poprzestać na jednej sztuce!

  • Kotlety piątkowe

    Przypadną do gustu zwłaszcza wszystkim miłośnikom pierogów ruskich, którzy od razu wyczują w nich lubiany przez siebie smak, a zaserwowane w piątek zastąpią kotlety mięsne.

  • Kotlety schabowe

    ...pokrojonym w plasterki. Dzięki temu prostemu zabiegowi kotlety będą dobre jak nigdy dotąd! 1. Mięso oczyszczamy, dzielimy na równe kotlety, usuwamy ewentualne błonki, dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Opcjonalnie - przetrzymujemy je w miseczce z mlekiem, cebulą i czosnkiem. 2. Jajko wbijamy do osobnej miseczki i mieszamy intensywnie, aż do połączenia się żółtka z białkiem. 3. Kotlety lekko...

  • Kotlety z ziemniaków

    Są sycące, tanie, a przede wszystkim bardzo smaczne. Kotlety z ziemniaków możesz podać solo, albo z ulubionym sosem.

  • Kotlety z ziemniaków

    Proponowaną przez nas wersję z grzybami możesz zastąpić dowolnym ulubionym dodatkiem.

  • Kotlety mielone

    Można je podać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Kotlety mielone smakują doskonale!

  • Kotleciki z ziemniaków

    Ziemniaki są lubiane przez Polaków. Warto poszukać nowych sposobów na ich serwowanie. Polecam kotleciki z ziemniaków, zachwyceni będą również mięsożercy.

  • Kaszubskie kotlety rybne

    Jednym z głównych atrybutów kuchni kaszubskiej są ryby – zarówno słono, jak i słodkowodne. Przedstawiamy przepis na pyszne kotlety rybne, w których mięso mielone zastępujemy filetem z dorsza.

  • Uśmiechnięte kotlety

    Czas: około 45 minut. Porcja: 280 kcal.

  • Kotlety z kaszy

    Kotlety nie muszą być z mięsa. Możesz zrobić je także z kaszy jaglanej.

Artykuły na temat: kotlety z jajek ziemniaków
  • Kotlety z gotowanych ziemniaków

    Ziemniaki umyć, obrać, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przepuścić przez maszynkę albo przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Ulubione kotlety Polaków

    Ta potrawa od lat króluje na polskich stołach. Jak przygotować wyjątkowe kotlety?

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Kotlety z kalafiorem

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Co do magazynowania większości produktów nie mamy wątpliwości. Są jednak takie, które wzbudzają nie lada kontrowersje np. jajka. W jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby były świeże przez długi czas? Fot. 123RF/Picsel Chociaż jajka możemy przechowywać stosunkowo długo, nie możemy robić tego w nieskończoność. Wraz z upływem czasu zmieniają się ich właściwości, smak i wygląd. Kupując jajka w sklepie koniecznie zwracajmy uwagę na datę minimalnej przydatności do spożycia umieszczonej na...

  • Kotlety z mintaja

    Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Ryby oczyść, pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekaną...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Kotlety rybne

    Przygotowanie: Bułkę kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10-15 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Rybę oczyść z ewentualnych ości. Zmiel razem...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...

Wideo na temat: kotlety z jajek ziemniaków
  • Ziemniaki w różnych odsłonach kulinarnych

    Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety ziemniaczane ze smażoną zieloną sałatą, ziemniak z mięsem mielonym na francuzie - to propozycje Andrzeja Polana na dania z ziemniakiem w roli głównej. Kucharz udowodnił w "Dzień Dobry TVN", że ziemniaki wcale nie muszą być nudne.